YouTube on ATV

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by Frankied22, Mar 26, 2014.

  1. Frankied22 macrumors 68000

    Frankied22

    Joined:
    Nov 24, 2010
    #1
    Why do YouTube videos play in such low quality on the ATV? Is this just because the app needs to be updated or is it something else? The same videos I play on my chromecast are in HD but on the ATV they are like 480.
     
  2. mlmwalt macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 8, 2010
    Location:
    Philadelphia, Pa, USA
    #2
    Depends on the ATV. 1080p didn't come out until ATV3.
     
  3. matrix07 macrumors 68040

    matrix07

    Joined:
    Jun 24, 2010
    #3
    On AirPlay from my iPad to ATD I also get full HD. I guess Google just doesn't want anyone to use YouTube on ATV. :)
     
  4. JoeShades macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Location:
    Williamstown, NJ
  5. Beachguy macrumors 6502a

    Beachguy

    Joined:
    Nov 23, 2011
  6. cynics macrumors G3

    Joined:
    Jan 8, 2012
    #6
    YouTube on ATV

    My YouTube AppleTV picture quality is great. Sometimes it can be pretty bad but that's generally a slow network issue and is very rare.
     
  7. Consultant macrumors G5

    Consultant

    Joined:
    Jun 27, 2007
  8. MiamiC70 macrumors regular

    Joined:
    Oct 16, 2011
    #8
    How do you stream from a MacBook Air mid 2011 to ATV3 directly???
     
  9. cynics macrumors G3

    Joined:
    Jan 8, 2012
    #9
  10. priitv8 macrumors 68020

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Location:
    Estonia
    #10
    If you're interested in streaming YouTube directly (i.e. deflecting the incoming stream directly to aTV, without screen mirroring), check out the ClickToFlash plugin for Safari:
    ClickToPlugin Brings AirPlay Support to Safari for Mac
     
  11. matrix07 macrumors 68040

    matrix07

    Joined:
    Jun 24, 2010
    #11
    Is it stable?
     
  12. priitv8 macrumors 68020

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Location:
    Estonia
    #12
    Rock solid. My only complaint: aTV IP address needs manual configuration. No Bonjour support.
     
  13. matrix07 macrumors 68040

    matrix07

    Joined:
    Jun 24, 2010
    #13
    Oh, well....
     
  14. twintin macrumors 6502

    Joined:
    Aug 10, 2012
    Location:
    Sweden
    #14
    Just the local name is needed (that's what I use).
     
  15. matrix07 macrumors 68040

    matrix07

    Joined:
    Jun 24, 2010
    #15
    Could you elaborate. I'm a caveman when dealing with networking.
     

Share This Page