Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > Mac Pro

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jun 8, 2013, 03:49 PM   #251
pastrychef
macrumors 68020
 
pastrychef's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: New York City, NY
My flashed GTX 680 does not display this issue either.
__________________
Mac Pro 5,1 3.2x8 - 48GB - GTX 680 - Crucial M4 SSD - Dell 3007WFP-HC
Alu MacBook 5,1 2GHz C2D - 8GB - 9400M
Mac mini 2.33GHz C2D - 4GB - GMA950 - 2 Drobos - SS4200 (unRAID)
iPhone 5 + iPhone 4 S⃣
pastrychef is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 8, 2013, 04:46 PM   #252
derbothaus
macrumors 601
 
derbothaus's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by cal6n View Post
I didn't think I had this issue on my 4,1/5,1 3.33GHz hex with a flashed PNY GTX 680.

One cold-boot later and I now know I was wrong. The PCIe fan runs at 1270 until loaded and then it settles down to 800. Warm boots are no problem, so I'm not particularly bothered, though.
Thanks cal6n. That's what I am seeing (and I believe most other posters).

----------

Quote:
Originally Posted by pastrychef View Post
My flashed GTX 680 does not display this issue either.
Do you verify with iStat or some fan reader at cold boot after post? Is this PC 680 with flashed Mac ROM? Some more info would help and thanks for contribution.
__________________
Mac Pro W3680, GTX 680, 12GB DDR3, SSD; MBP, 2.6GHz Core i7, 16GB DDR3, SSD; Eizo fs2333
derbothaus is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 8, 2013, 05:56 PM   #253
GP-SE
macrumors regular
 
Join Date: Feb 2013
what program can we use to monitor the temps and fan speed of the GTX 680? I flashed an EVGA PC GTX 680 with the Mac ROM, and I think I might be having an issue with the Video Card fan not spinning up when the card is hot.

Playing Star Craft 2, and Borderlands 2 (in OSX 10.8.4) I noticed some random green textures flashing on certain objects when I play games, I never had this issue with the HD 7950 I had before, only with the GTX 680. I can hear the PCi-E fan spin up, but can't tell if the video card fan is also speeding up when playing games. I'm wondering if I'm getting these random green flickering because the card is overheating. I tried Hardware Monitor and iStat Menu's, neither show GPU temp\RPM.
I don't have windows installed, so I can't use any windows utilities to check either.

*UPDATE* I ran unigine valley benchmark with the side panel off, the GPU fan does spin up and temps felt fine according to my hand...lol
Perhaps just a driver issue with 10.8.4, hopefully nvidia releases a web driver that fixes the issue. Also no texture issues with unigine valley.

Last edited by GP-SE; Jun 8, 2013 at 07:11 PM.
GP-SE is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 8, 2013, 06:02 PM   #254
pastrychef
macrumors 68020
 
pastrychef's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: New York City, NY
Quote:
Originally Posted by derbothaus View Post
Do you verify with iStat or some fan reader at cold boot after post? Is this PC 680 with flashed Mac ROM? Some more info would help and thanks for contribution.
Yes, verified with iStat immediately after boot. Yes, it's a flashed GTX 680.
__________________
Mac Pro 5,1 3.2x8 - 48GB - GTX 680 - Crucial M4 SSD - Dell 3007WFP-HC
Alu MacBook 5,1 2GHz C2D - 8GB - 9400M
Mac mini 2.33GHz C2D - 4GB - GMA950 - 2 Drobos - SS4200 (unRAID)
iPhone 5 + iPhone 4 S⃣
pastrychef is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 8, 2013, 07:15 PM   #255
Killerbob
macrumors 6502a
 
Join Date: Jan 2008
I'm using an EVGA GTX680, flashed with the Mac ROM, and I do NOT have any fan spinning issues at all, in OSX or in Bootcamped Windows 7!

The only time I hear the graphics fan is when I have been playing graphics intensive games in Windows for 30+ minutes, and then only when I have the graphics settings on Extreme/High.

Other than that, the GTX680 is more silent than my ReadyNAS Pro Pioneer sitting 12 feet away...
__________________
nMP 3.5GHz 6C/64GB/1TB/2xD700 - Echo Express 1TB Accelsior/2x500GB Sonnet Tempo Pro - MBP 15"/2.53GHz/8GB/250GB SSD - MBA 2GHz i7/8GB/250GB - MMI 2.3HGz/8GB/500GB - TC 3TB - ReadyNAS Pro 6x3TB
Killerbob is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 18, 2013, 11:40 AM   #256
Smacsh
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
I was looking for gtx680 for my mac pro.
Can I use this video card after flashing in my mac 5,1 Mic 2010?
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814130801

Do I have to use extra power cable for this?
Anyone who had used this card, please let me know your tip.
Smacsh is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 18, 2013, 12:28 PM   #257
xcodeSyn
macrumors 6502
 
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by Smacsh View Post
I was looking for gtx680 for my mac pro.
Can I use this video card after flashing in my mac 5,1 Mic 2010?
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814130801
The link you provided is for a 4GB GTX 680. Unless you have learned how to modify and write a customized ROM for this particular card, you won't be able to flash it. If you try to flash the EVGA 2GB Mac ROM to this card, you'll probably get yourself a non-functioning card. If you want a flashed 4GB GTX 680, check the eBay for one.
xcodeSyn is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 18, 2013, 01:29 PM   #258
derbothaus
macrumors 601
 
derbothaus's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by Killerbob View Post
I'm using an EVGA GTX680, flashed with the Mac ROM, and I do NOT have any fan spinning issues at all, in OSX or in Bootcamped Windows 7!
You also don't have a 2009-2012 Mac Pro.
__________________
Mac Pro W3680, GTX 680, 12GB DDR3, SSD; MBP, 2.6GHz Core i7, 16GB DDR3, SSD; Eizo fs2333
derbothaus is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 12, 2013, 05:24 PM   #259
getrom
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by fouel View Post
THANKS Abulia for uploading Mac rom.


Don't directly flash the "EVGA Mac GTX 680 2GB rom" to the "MSI GTX 680 4GB card" without modding BIOS and EFI part.
If you did that, you may get a GTX 680 4GB brick card.


I tried the MSI GTX 680 4GB Twin Frozr III OC edition and it works.
1.apple boot screen --OK.
2.It works on Mac OS X 10.7.5 but shows up GK104 in OpenGLviewer and Luxmark. (On 10.8.3, it shows up GTX 680 normally.)

one issue has to solve:
I only got 2.5GT/s. Will try to get it running 5.0GT/s.
Hello! I have the same 4GD card as yours. Could you please send me your modding BIOS and EFI part rom - which you wrote about in your post. Thank you in progress. With best regards.
getrom is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 14, 2013, 12:47 AM   #260
fouel
macrumors member
 
Join Date: May 2008
Quote:
Originally Posted by getrom View Post
Hello! I have the same 4GD card as yours. Could you please send me your modding BIOS and EFI part rom - which you wrote about in your post. Thank you in progress. With best regards.
Open your private message.
fouel is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 14, 2013, 12:57 PM   #261
ActionableMango
macrumors 68040
 
ActionableMango's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
There is a working 4GB ROM linked in this thread.
ActionableMango is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 14, 2013, 03:36 PM   #262
MacVidCards
macrumors 601
 
Join Date: Nov 2008
Location: Hollywood, CA
 
Quote:
Originally Posted by ActionableMango View Post
There is a working 4GB ROM linked in this thread.
Oh, let him have his fun. He's already got the Santa suit on.
MacVidCards is online now   0 Reply With Quote
Old Feb 25, 2014, 04:49 PM   #263
Macabee2157
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by Abulia View Post
I just got off a plane and am very tired. Installed and did the dump. Works in OS X and Boot Camp (with boot screens) with no issues. I'll run some benchmarks tomorrow.

[Edit] Okay, I relented with one benchmark before bed.
When I flashed your rom Into my gtx 680 it loads efi bootloader where I select either windows or mac then spin wheel then freezes spin wheel. No op-sys. Someone was wondering if the rom could be currupted? I didn't know if you could help at all?

----------

Quote:
Originally Posted by Macabee2157 View Post
When I flashed your rom Into my gtx 680 it loads efi bootloader where I select either windows or mac then spin wheel then freezes spin wheel. No op-sys. Someone was wondering if the rom could be currupted? I didn't know if you could help at all?
Oh. Sry. That was supposed to be directed to abulia.
Macabee2157 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > Mac Pro

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EVGA Announces GeForce GTX 680 Mac Edition Graphics Card for Mac Pro MacRumors Mac Blog Discussion 72 Mar 22, 2014 07:05 PM
My Review of the EVGA GTX 680 Mac Edition macgoblin7950 Mac Pro 63 Jan 7, 2014 02:56 PM
eVGA 680 GTX Mac Edition & PCI-e Fan ScottishCaptain Mac Pro 2 Jan 6, 2014 11:20 AM
EVGA GTX 680 on Mac Pro 2006 WIN Only? Pantavian Mac Pro 3 Jan 5, 2014 07:24 PM
No audio through HDMI on EVGA 680 GTX Mac edition mluters Mac Pro 2 Apr 21, 2013 10:31 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 04:52 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC