2.3 i5 Mini Fly's Encoding Movies

Discussion in 'Mac mini' started by Wicked1, Aug 30, 2011.

  1. Wicked1 macrumors 68040

    Wicked1

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Location:
    New Jersey
    #1
    I have a Base 2.3 Mini with 2GB Ram, and this thing Encodes 8 movies in the time my 2009 C2D 2.0 GH with 4GB ram encodes 4, I did not realize how fast the new i5 CPU's work. I just wish there was a way to remove Lion and put SL on there with no issues and no hacking, if Apple allowed this it would be cool, not really liking Lion much.
     
  2. blevins321 macrumors 68030

    Joined:
    Dec 24, 2010
    Location:
    Winnipeg, MB
    #2
    I did the exact same upgrade. I use reasonably high Handbrake settings and my 2010 base Mini would encode at around 6-7fps. My new 2.3i5 8GB Mini does around 16-18fps. Wonderful upgrade. Sold my 2010 for 500, and I actually made a $20 profit on upgrading due to selling my BTS card and selling the rebate printer :D
     
  3. Wicked1 thread starter macrumors 68040

    Wicked1

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Location:
    New Jersey
    #3
    Paid $299 for my 2011 i5 2.3 Base Mini since they could not repair my old one, they gave me money off on the new one, I sold my first base mini, but then I decided to replace my broken one with a new one so it was a good deal using my 4GB 1066 memory until my 8 GB 1333 arrives but way cool as far as the i5 over the C2D.
     
  4. philipma1957 macrumors 603

    philipma1957

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Location:
    Howell, New Jersey
    #4
    lion is not good for my needs. it also cost me a large sale to a dj as all his programs serato sl2 etc don't work with lion.
     
  5. Mr. Retrofire macrumors 601

    Mr. Retrofire

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Location:
    www.emiliana.cl/en
    #5
    It does not only depend on the CPU. The developers of x264 improve their code daily. And regarding Lion vs SL: I do not see how one of the systems improves video encoding tasks, because the missing QuickSync support is a hardware problem, AFAIK.
     
  6. Glen Quagmire macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 6, 2006
    Location:
    UK
  7. TheRdungeon macrumors 6502

    Joined:
    Jul 21, 2011
    #7
    ***** really? I use serato and didn't even consider that with Lion
     
  8. philipma1957 macrumors 603

    philipma1957

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Location:
    Howell, New Jersey
    #8
  9. TheRdungeon macrumors 6502

    Joined:
    Jul 21, 2011
    #9
    Cheers, looks like I'll be keeping serato only on the MBP for now
     

Share This Page