2010 Mac Pro Audio Question

Discussion in 'Mac Pro' started by spadz93, Dec 11, 2018.

  1. spadz93 macrumors member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    #1
    We use this mac pro to broadcast to a local television channel. Ee were trying to output via HDMI, but it doesn't appear as though we can use the HDMI from the MSI Gaming RX 560 as an audio output. The video output runs perfectly. We are using High Sierra, haven't updated to Mojave just yet. Is there a way to make this work?
     
  2. SneakyTLoD macrumors member

    Joined:
    Apr 6, 2018
    #2
    https://forums.macrumors.com/threads/guide-hdmi-audio.1499797/
     
  3. spadz93 thread starter macrumors member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    #3
  4. skizzo macrumors regular

    Joined:
    Apr 11, 2018
    #4
  5. spadz93 thread starter macrumors member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    #6
    Neither of these worked, but in regards to the latter, the OP was doing it on Mojave, not High Sierra, so we're upgrading overnight (office is closing) and going to give it a go in the morning.
     
  6. skizzo macrumors regular

    Joined:
    Apr 11, 2018
    #7
    did you disable SIP for both methods?
    can you confirm the HDMIAudio kext is found in your extensions list? (that would suggest it was done properly)
    and if you did the HDMIAudio kext first, did you make sure to remove it prior to attempting the Lilu kext method posted by h9826790?

    these mods work on OSX versions prior to High Sierra too....so I am not 100% convinced if you upgrade to Mojave it is going to produce a different result. None the less, it's worth a try. As a bit of confidence, there is at least this report of your GPU having HDMI audio working on Mojave. I am sure I have seen others chime in on High Sierra but couldn't find the posts
    https://forums.macrumors.com/threads/hdmi-displayport-audio-fix.2147525/#post-26655399
     

Share This Page

6 December 11, 2018