350MHz iMac for $15 - Worth It?

Discussion in 'Buying Tips and Advice' started by applefan1997, Jun 26, 2008.

  1. applefan1997 macrumors 6502

    Joined:
    Sep 2, 2005
    Location:
    Koreatown, Los Angeles, California
    #1
    There's one for sale locally, it has no KB/Mouse, but has 9.1 installed. It's an Indigo 350/7GB/128 CD. Is it worth it?
     
  2. Vader macrumors 65816

    Vader

    Joined:
    Oct 11, 2004
    Location:
    Saint Charles, MO
    #2
    If it is going to just sit around so that you have a classic machine, then no, but if you have a classic program that you plan to run on it, then go ahead.

    I grabbed a mac SE a couple years back so I could play with an old machine. I never managed to get the floppies needed to get it working though, so it just wasted space until it went to the thrift store.
     
  3. mBurns macrumors 6502

    Joined:
    Oct 3, 2006
    Location:
    USA
    #3
    Good advice. Plus, G3 iMacs are a dime a dozen. Unless you have plans to show off the Macs in a "Mac-type museum" it's a waste.
     
  4. MacHappytjg macrumors 65816

    Joined:
    Mar 24, 2008
    Location:
    Winnipeg
    #4
    id buy it for my mac collection but i already have one like that except 40gb 192mb of ram and 10.3 i put my photos from my camera on it so it can do something, id buy it out of impluse i like to upgrade things

    please tell me if that made sence
     
  5. KingYaba macrumors 68040

    KingYaba

    Joined:
    Aug 7, 2005
    Location:
    Up the irons
  6. Hawkeye411 macrumors 68000

    Hawkeye411

    Joined:
    Jun 6, 2007
    Location:
    Canada EH!!!
    #6
    Turn it into a fish tank. You can google the plans for the conversion.

    Cheers,
    :)
     
  7. .michael macrumors regular

    Joined:
    Nov 7, 2007
    #7
    It's $15....


    Hmmm. Should I get an outdated mac? OR Arby's?
     
  8. MacHappytjg macrumors 65816

    Joined:
    Mar 24, 2008
    Location:
    Winnipeg
    #8
    out dated mac arbys sucks :p plus he could upgrade the ram and put a bigger hd in it and put mac os 10.3 someone woould buy it
     
  9. upsguy27 macrumors 65816

    upsguy27

    Joined:
    Jun 25, 2007
    Location:
    Arizona
    #9
    I'm thinking Arby's.
     
  10. MacHappytjg macrumors 65816

    Joined:
    Mar 24, 2008
    Location:
    Winnipeg
    #10
    im thinkin stop stocking me :p jk and dont take my avitar espically when u post on the same threads, but arbys sucks anywhos a computer lasts for more than 5 mins, although its not as tasty
     
  11. Radio Monk33 macrumors 6502

    Joined:
    Dec 4, 2007
    #11
    Just more clutter. I would think about the cost of disposing it/recycling it..
     
  12. upsguy27 macrumors 65816

    upsguy27

    Joined:
    Jun 25, 2007
    Location:
    Arizona
    #12
    You're the one stalking me! You keep showing up in the places I least expect :p And I only took your avatar because it was the first one I saw! And I hate Arby's too, they just say "I'm thinking Arby's" in their (old) commercials.
     
  13. heatmiser macrumors 68020

    Joined:
    Dec 6, 2007
    #13
    Srsly. Once the novelty wears off (5 minutes est.), it'll become just another piece of junk you'll forget about until you move.
     
  14. jodelli macrumors 65816

    jodelli

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Location:
    Windsor, ON, Canada
    #14
    Short answer, no.
    With a DVD and Firewire it would be because you could put Tiger and iTunes on a bigger HDD and play movies for the kids. Or whatever.
     
  15. MacHappytjg macrumors 65816

    Joined:
    Mar 24, 2008
    Location:
    Winnipeg
    #15
    hah yea im gunna change my avitar anyway
     
  16. HandleVandal Guest

    HandleVandal

    Joined:
    Jan 15, 2008
    #16
    "Is it worth it?" can mean different things to different people. Do you need another computer? Do you have the time/money/know how to upgrade it?

    For $15, it's not like you'll find yourself saying "yeah, but for *only* $1,185 more I could have a new iMac!"

    Slot-loading G3 iMacs can be upgraded easily and (if you know where to look or have the resources) cheaply. I have 2 that are running strong and suit my needs on a daily basis. I paid around $75 to upgrade the both of them into 600mhz, 120GB HD, dvd, 10.4 machines.
     
  17. MacHappytjg macrumors 65816

    Joined:
    Mar 24, 2008
    Location:
    Winnipeg
    #17
    350's dont have firewire
     
  18. HandleVandal Guest

    HandleVandal

    Joined:
    Jan 15, 2008
    #18
    No, they don't, but you can swap the 350 out for a 400 (or 500, 600) logic board that includes firewire.
     
  19. MacHappytjg macrumors 65816

    Joined:
    Mar 24, 2008
    Location:
    Winnipeg
    #19
    i guess if u want to find one
     
  20. vaiol123 macrumors newbie

    Joined:
    Jun 27, 2008
    #20
    lies
     
  21. HandleVandal Guest

    HandleVandal

    Joined:
    Jan 15, 2008
    #21
    Again, it goes back to the whole "is it worth it" question.

    At any given time, there are 5-10 g3 logic boards on Ebay for around $10. Is $10, plus the time taken to install the new board, worth the MHz upgrade and addition of firewire?

    Yes, if you want to use this computer in any real capacity.

    But, on the other hand, maybe you'd just like to drop in a larger HD and use the iMac as a mp3 jukebox or photo/video storage. In which case 350 mhz and no firewire isn't a huge deal.

    (Granted, firewire will make transferring files faster but whether it's necessary depends on the patience of the user)
     
  22. MacHappytjg macrumors 65816

    Joined:
    Mar 24, 2008
    Location:
    Winnipeg
    #22
    Can u link me with those boards? cause i would like to yea maybe purchase one and get some 10.4 on my imac
     
  23. M4CBOOK macrumors regular

    M4CBOOK

    Joined:
    Jun 16, 2008
    Location:
    Beaumont, TX
  24. alphaod macrumors Core

    alphaod

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Location:
    NYC

Share This Page