4.2 upgrade work around?

Discussion in 'iPhone' started by ethan028, Sep 15, 2010.

  1. ethan028 macrumors 6502a

    ethan028

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Location:
    San Francisco, CA
    #1
    So is there a way to install 4.2 on iPhone now instead of getting error 10? I have spent 6 hours on this problem and still no prevail.

    Someone for gods sakes help.

    Ethan
     
  2. moussekateer macrumors 6502a

    moussekateer

    Joined:
    May 12, 2009
    #2
    Have to ask the obvious question. Are you a registered developer?
     
  3. Revelation78 macrumors 68000

    Revelation78

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Location:
    North Carolina
    #3
    If you're a developer or have had your iPhone added to a Dev's account you will not get the error.
     
  4. ethan028 thread starter macrumors 6502a

    ethan028

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Location:
    San Francisco, CA
    #4
    Yes, and when i try to update i always get a baseband error from xcode also.
     
  5. ethan028 thread starter macrumors 6502a

    ethan028

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Location:
    San Francisco, CA
    #5
    It's a baseband error....
     
  6. moussekateer macrumors 6502a

    moussekateer

    Joined:
    May 12, 2009
    #6
    Does it look like it finishes installing the firmware? If it does you could use Tinyumbrella to kick it out of recovery mode
     
  7. ethan028 thread starter macrumors 6502a

    ethan028

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Location:
    San Francisco, CA
    #7
    It just gets stuck on the status bar and spews out a baseband error in xcode.

    But in iTunes 10 it goes to recovery screen and gives a 1013 error.
     
  8. ethan028 thread starter macrumors 6502a

    ethan028

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Location:
    San Francisco, CA
    #8
    Tried using iRecovery and Recboot exit nothing worked.
     
  9. ethan028 thread starter macrumors 6502a

    ethan028

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Location:
    San Francisco, CA
    #9
    This is ridiculous i pay $99 a year and get this... Pft.
     
  10. andybno1 macrumors 68040

    andybno1

    Joined:
    Nov 6, 2007
    Location:
    Liverpool, UK
    #10
    not true I was updating last night via windows an I registered my phone on my account and kept getting this I had to use tinyumbrella to kick it out of recovery..... I think you need to be using the latest xcode on snow leopard to update.

    Funny think was I updated my iPad in windows just fine but iPhone didn't like to be updated
     
  11. besnfrd macrumors member

    besnfrd

    Joined:
    Jun 9, 2008
    Location:
    South Carolina
    #11
    I just got the error 1604 through iTunes. I am registered through someone else. I had all 4.0 and 4.1 betas.
     
  12. ethan028 thread starter macrumors 6502a

    ethan028

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Location:
    San Francisco, CA
    #12
    So with your iphone it went to 4.2 by kicking it out of recovery with tinyumbrella?
     
  13. peterjcat macrumors 6502

    Joined:
    Jun 14, 2010
  14. ethan028 thread starter macrumors 6502a

    ethan028

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Location:
    San Francisco, CA
    #14
    I've been...refreshing like every 10 seconds a few people solved it just none work.
     
  15. andybno1 macrumors 68040

    andybno1

    Joined:
    Nov 6, 2007
    Location:
    Liverpool, UK
    #15
    yep thats what happend
     
  16. bmwhd macrumors 6502a

    bmwhd

    Joined:
    May 22, 2008
    #16
    Registered dev. Tried updating one of my IP4s via iTunes 10 on OSX and got error 10. Had to download and install latest SDK and restore in Xcode then restore from backup in iTunes.
     
  17. Stratus Fear macrumors 6502

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Location:
    Atlanta, GA
    #17
    Update works successfully if you have the latest Xcode beta installed first.
     
  18. MadGoat macrumors 65816

    MadGoat

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Location:
    Canada
    #18
    You're paying $99 and you get this...

    But I'm sure you're making revenue for the apps you're developing? so the $99 pays for itself.

    P.S. it's beta, you can't install it, you submit a bug report with a detailed explanation.
     
  19. superstrikertwo macrumors 65816

    superstrikertwo

    Joined:
    Jun 9, 2008
    Location:
    California
    #19
    You need to install the beta of XCode on your Mac. This will not work at all on a PC.
     
  20. Nipz macrumors 65816

    Nipz

    Joined:
    Nov 1, 2006
    Location:
    UK
    #20
    I have a developers account and all i did was download the beta from apples site and alt click on restore and choice 4.2 and it went fine and no problems. I dont have any of the tools installed etc like xcode.
     
  21. theHunter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 28, 2008
    #21
    I am a developer and had these issues also, there are no notes stating that you have to install xcode beta first. After following some of the suggestions on developer forum and using tiny umbrella, I was able to install 4.2b. After that I was able to restore several times just fine using xcode beta. By the way the response time to a bug report is usually 48hrs and I don't want to wait that long.

    Procedure I followed:
    1. completely uninstall all previous versions of xcode.
    2. restore iphone4 to 4.1 in itunes(fresh download not GM) (got error 10)
    3. use tiny umbrella to kick out of recovery.
    4. install xcode beta
    5. use itunes to update to 4.2b (got error 10)
    6. use tiny umbrella to kick out of recovery (iphone 4 is now at 4.2)
    7. I was then able to test a few applications and restore several times using xcode beta without any issues

    Not sure what the issues are, but I have had problems just restoring some of my test phones(various IOS versions), have at times had to restore on my pc, maybe it is time for a fresh install of OSX.
     
  22. mackmgg macrumors 65816

    mackmgg

    Joined:
    Nov 2, 2007
    #22
    You *must* have the new xcode installed in order to not get Error 10. Just install the new SDK and it should restore fine
     
  23. PNutts macrumors 601

    PNutts

    Joined:
    Jul 24, 2008
    Location:
    Pacific Northwest, US
    #23
    Not to be a d**k, but that is exactly what you are paying for. It sounds like beta software may not be right for you.
     
  24. ct2k7 macrumors 603

    ct2k7

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Location:
    London or Florida
    #24
    I had XCode 3.2.5 and installed it with a few minor issues, but not erroneous issues.
     
  25. techluvr macrumors regular

    Joined:
    Mar 22, 2010
    Location:
    Houston, TX
    #25
    I got the same error, just used Tinyumbrella to kick it out of recovery and still have my intact 1.59.00 baseband.
     

Share This Page