503, 403 and 401 errors: But why?

Discussion in 'Site and Forum Feedback' started by Scepticalscribe, Jul 6, 2018.

  1. Scepticalscribe Contributor

    Scepticalscribe

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Location:
    The Far Horizon
    #1
    Just now, attempting to edit a post of my own, I kept receiving a message saying "Error 403: Access to this resource is denied".

    I'd be grateful if you could tell me what exactly this is, what does it mean and why is it showing here and now?

    Additionally: It seems to apply solely in the 'private' section of the forum; I am able to edit my posts in the rest of the forum.
     
  2. Traverse macrumors 604

    Traverse

    Joined:
    Mar 11, 2013
    Location:
    Here
    #2
    is this a known issue? All day any link that starts with MacRumors.com is resulting in a Page Not Found error?

    Even getting to the homepage from Google? The forum works though.

    8E47C5EB-8D98-4B01-AD7B-C772051DA2AD.png
     
  3. dwfaust macrumors 601

    dwfaust

    Joined:
    Jul 3, 2011
    Location:
    I am here => [•]
    #3
    Just checked and the Front Page works for me.
     
  4. SandboxGeneral Moderator emeritus

    SandboxGeneral

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Location:
    Detroit
  5. maflynn Moderator

    maflynn

    Staff Member

    Joined:
    May 3, 2009
    Location:
    Boston
    #5
    I had no issues yesterday or today.

    Did you try to clear your cache and/or use a different browser?
     
  6. SandboxGeneral Moderator emeritus

    SandboxGeneral

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Location:
    Detroit
    #6
    Maybe there is something weird going on. I just tried to unwatch a thread and got this.

    Screen Shot 2018-07-08 at 6.47.30 AM.png
     
  7. Scepticalscribe thread starter Contributor

    Scepticalscribe

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Location:
    The Far Horizon
    #7
    I wondered (and still wonder) what it is and what has caused this.

    I think it may be worth noting that I am only getting that - receiving that message - in the "privates" section of the forum, not the rest of the forum. Now, it did happen again yesterday a few times - but, again, only in the "privates" section, not the general forum.

    It happens when I try to edit a post I have written, or let my cursor hover over the "alerts" or "conversations" section, while attempting to obtain access those sections.
     
  8. SandboxGeneral Moderator emeritus

    SandboxGeneral

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Location:
    Detroit
    #8
    The private forum is where it happened to me too. Maybe @Doctor Q or @HexMonkey can investigate it.
     
  9. Scepticalscribe thread starter Contributor

    Scepticalscribe

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Location:
    The Far Horizon
    #9
    Well, I'm glad that someone else has had this experience - (not, naturally, on account of the inconvenience, but because it serves as corroboration!) as I was not even sure what it portended.

    Anyway, thank you for chiming in.

    It seems to be possible to edit those posts after a long absence (i.e. an hour or so) but that message flashed up if I sought to do anything else (such as edit the thing) immediately having posted a post.
     
  10. SandboxGeneral Moderator emeritus

    SandboxGeneral

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Location:
    Detroit
    #10
    No worries. It shows that it isn't just you, but others as well indicating a system problem. Hopefully @Doctor Q and @HexMonkey will acknowledge this post and then look into it.
     
  11. Scepticalscribe thread starter Contributor

    Scepticalscribe

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Location:
    The Far Horizon
    #11
    And it flashed up again just now when I visited the "privates" section to make a post.

    But thank you for your response.

    Time to prepare a coffee, and read the papers.
     
  12. FeliApple macrumors 65816

    FeliApple

    Joined:
    Apr 8, 2015
    #12
    Error 503: "Service unavailable. The server is temporarily busy, try again later!" After trying to post today.
     
  13. Doctor Q Administrator

    Doctor Q

    Staff Member

    Joined:
    Sep 19, 2002
    Location:
    Los Angeles
    #13
    We've asked the site engineers to look into the problem.
     
  14. SandboxGeneral Moderator emeritus

    SandboxGeneral

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Location:
    Detroit
  15. Scepticalscribe thread starter Contributor

    Scepticalscribe

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Location:
    The Far Horizon
    #15
    A heads-up: 403 Error and Denial of Service is still coming up large as life and twice as unwelcome when I visit the "Privates" section and attempt to check alerts, or amend a post.
     
  16. SandboxGeneral Moderator emeritus

    SandboxGeneral

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Location:
    Detroit
    #16
    Just got another one when trying to view an image in a public thread.
    Screen Shot 2018-07-08 at 12.52.15 PM.png
     
  17. Doctor Q Administrator

    Doctor Q

    Staff Member

    Joined:
    Sep 19, 2002
    Location:
    Los Angeles
  18. SandboxGeneral Moderator emeritus

    SandboxGeneral

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Location:
    Detroit
    #18
    Yes. Just tried to unwatch a thread in the private forum and got the same error.
     
  19. D.T., Jul 9, 2018
    Last edited: Jul 9, 2018

    D.T. macrumors G3

    D.T.

    Joined:
    Sep 15, 2011
    Location:
    Vilano Beach, FL
    #19
    Did you guys deploy an update recently? I mean, I realize there's probably continuous patches, etc., but a 403 issue is very common where there's a large number of files replaced and proper permissions aren't maintained (personally, I'd do a global permissions "reset").
     
  20. Doctor Q Administrator

    Doctor Q

    Staff Member

    Joined:
    Sep 19, 2002
    Location:
    Los Angeles
    #20
    ^ Thanks for the tip.

    There was a problem with the news site that was already addressed, but it may have triggered this problem as a side effect. They're still studying it.
     
  21. arn macrumors god

    arn

    Staff Member

    Joined:
    Apr 9, 2001
    #21
    the 403 error on forums should be fixed. sorry bout that
     
  22. SandboxGeneral Moderator emeritus

    SandboxGeneral

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Location:
    Detroit
  23. dwfaust macrumors 601

    dwfaust

    Joined:
    Jul 3, 2011
    Location:
    I am here => [•]
    #23
    Likewise... issue is resolved for me... thanks everyone!
     
  24. Scepticalscribe thread starter Contributor

    Scepticalscribe

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Location:
    The Far Horizon
    #24
    And yes, seems to be fixed for me, too; I was able to amend a post in the "private" section without difficulty.

    Many thanks to all who responded and were able to deal with this.
     
  25. Scepticalscribe thread starter Contributor

    Scepticalscribe

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Location:
    The Far Horizon
    #25
    Just received another 403 - this time, to my surprise - in the Football Thread (when I tried to 'like' a post) in the Community Section which had not happened before now, as every time I had encountered it earlier had occurred in the "privates" section.
     

Share This Page