Additional drive for 27" iMac with Apple SSD

Discussion in 'iMac' started by gallico916, Feb 14, 2018.

Tags:
  1. gallico916 macrumors newbie

    gallico916

    Joined:
    Jun 27, 2014
    Location:
    Austin, TX
    #1
    Hey

    iMac 27" 2015 model
    I know that the iMac have a bay for 3.5" drive, my question is
    If someone ordered the iMac from Apple directly with 512GB SSD, can we add another drive inside, or like past machines Apple removed the SATA connector ?

    Regards
     
  2. haruhiko macrumors 601

    haruhiko

    Joined:
    Sep 29, 2009
    #2
    Better save the effort and buy an external HDD.
    the speed won't be much slower than internal SATA.
     
  3. Lunder89 macrumors 6502

    Lunder89

    Joined:
    Oct 16, 2014
    Location:
    Denmark
  4. gallico916 thread starter macrumors newbie

    gallico916

    Joined:
    Jun 27, 2014
    Location:
    Austin, TX
    #4
    @Lunder89 , @haruhiko
    I'm an Apple tech, and done the drive replacement dozens of time, not worried about the work, Have a client that is asking. never had one that came with the Apple SSD.

    Just wanted to know if the ports are their
    Regards
     
  5. Fishrrman macrumors P6

    Fishrrman

    Joined:
    Feb 20, 2009
    #5
    Let me get this straight.
    You're an "Apple tech" -- and you're asking us...?
     
  6. elf69 macrumors 68020

    elf69

    Joined:
    Jun 2, 2016
    Location:
    Cornwall UK
    #6
    In theory yes can have a HDD/SSD and a blade drive.

    But if your a tech why ask the general user base for help?
    Some here're tech too but most are users.
     
  7. gallico916 thread starter macrumors newbie

    gallico916

    Joined:
    Jun 27, 2014
    Location:
    Austin, TX
    #7
    Apple tech does not mean I work for Apple.
    I do have Apple tech certification and and much more. Just need the info If some open a machine like that before
     
  8. elf69 macrumors 68020

    elf69

    Joined:
    Jun 2, 2016
    Location:
    Cornwall UK
    #8
    I believe the 2014 and 2015 machines have a blade SSD port and a sata port for 3.5" drive.

    try looking on ifixit.com site for guides of replacing HDD or blade
     
  9. gallico916 thread starter macrumors newbie

    gallico916

    Joined:
    Jun 27, 2014
    Location:
    Austin, TX
    #9
    @elf69 , Did that already, but Apple has a tendency to eliminate the apart when not needed, see Time Capsule units, the AirPort extreme is the same board as the time capsule, minus the SATA port
     

Share This Page

8 February 14, 2018