ADVICE and HELP: NEVER PLUG IPHONE INTO A CAR SYSTEM!

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by gusapple, Nov 1, 2007.

  1. gusapple macrumors 6502a

    gusapple

    Joined:
    Jan 29, 2007
    Location:
    The alphabetically sixth to last state.
    #1
    So, tonight my bro and I were getting a movie when all of the sudden I wanted to show him a song off of my iPhone. I plugged it into his iPod car system (I had success getting the iPhone to work on an iHome, and that the coolness would carry over into his car system) at most, I thought that I would get the usual "This accessory does not work with iPhone" message, but instead I was blasted with my screen going different colors.

    After many restarts, the iPhone finally came back to life, but with a "Please connect iPhone to iTunes for activation message." So, I called Apple tech support. They got it working, but now my iPhone freezes a lot, or at least its network doesn't work after a second of leaving it alone. PLEASE HELP, and if not, then take this advice DON'T PLUG IN THE IPHONE TO ANY IPOD CAR SYSTEMS! (Note: It did work for a while, that is, the iPhone in the car system)

    UPDATE: Now the speaker is broken on the earpiece! CRAP! NOOOOOOOOOOO! HELP!
     
  2. firstapple macrumors 6502a

    firstapple

    Joined:
    Sep 25, 2007
    #2
    Have you tried another complete restore? If that doesn't fix it then it may have to be sent into apple... Restore's have fixed all my big issues. Granted I have not had issues with the speaker or anything of that nature.
     
  3. gr8tfly macrumors 603

    gr8tfly

    Joined:
    Oct 29, 2006
    Location:
    ~119W 34N
    #3
    I think "never" is quite an overreaction - and an unnecessary warning. There are many, car dock interfaces which work with the iPhone.

    I know one case personally where compatibility was improved through one of the iPhone firmware updates.
     
  4. pdpfilms macrumors 68020

    pdpfilms

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Location:
    Vermontana
    #4
    Yeah, ungrounded car hookups are bad news, especially if they're plugged in when you start.
     
  5. gusapple thread starter macrumors 6502a

    gusapple

    Joined:
    Jan 29, 2007
    Location:
    The alphabetically sixth to last state.
    #5
    Actually, it is visual voicemail that is broken, not the earpiece. Just figured that out.
     
  6. gusapple thread starter macrumors 6502a

    gusapple

    Joined:
    Jan 29, 2007
    Location:
    The alphabetically sixth to last state.
    #6
    Another UPDATE: I tried to plug in my iPhone to restore it and now it just keeps on restarting and restarting and restarting.
     
  7. PhatBoyG macrumors regular

    PhatBoyG

    Joined:
    Jun 8, 2007
    Location:
    Tulsa, OK
    #7
    Strange. I use my iPhone with the Pioneer AVIC-D3 iPod cable all the time and have never seen any strange problems.
     
  8. gusapple thread starter macrumors 6502a

    gusapple

    Joined:
    Jan 29, 2007
    Location:
    The alphabetically sixth to last state.
    #8
    Well, a sincere thanks to all that have tried to help. I guess that I will take it to the Genius Bar tomorrow.:( But, that still means a whole day without my phone.:(
     
  9. calvy macrumors 65816

    Joined:
    Sep 17, 2007
    #9
    my iphone works for the most part in my BMW with DICE ipod hookup. Thank god it didn't fry my phone. Good luck with the genius.
     
  10. oseary macrumors member

    Joined:
    Sep 12, 2007
    Location:
    Columbia, MO
    #10
    Ditto... I use my Monster iCarPlay Wireless with my iPhone... The best thing ever invented. Instant stereo sound in any vehicle, with any iPod/iPhone, and no risky grounding wires!
     
  11. dalvin200 macrumors 68040

    Joined:
    Mar 24, 2006
    Location:
    Nottingham, UK
    #11
    I have noticed a problem using my iPhone with my Kensington FM transmitter/charger for iPods..

    Although it works with the iPhone, it keeps resetting the date back to 1901 and time to 01:00 whenever I plug it into the car.

    I then have to manually reset the date/time after using it..

    PITA..

    Anyone know a way round this please?

    Or recommend an ipod fm transmitter/charger which works 100% with the iPhone?

    Thanks
     
  12. oseary macrumors member

    Joined:
    Sep 12, 2007
    Location:
    Columbia, MO
    #12
    The iCarPlay Wireless Plus is supposed to work with both the iPod and the iPhone. I have just the iCarPlay Wireless, but without the plus thing... It works 100% with the iPhone... No issues, other than a bit fuzzy workings around ollllld power lines.

    I've experienced no issues with date, time, or anything.

    When a call, text message or email comes in whilst listening with the device through your car speakers, the sound dims down and plays the appropriate tone for the event through your car speakers. Whenever you're done with your call, it automatically starts the music back playing.

    I paid around $70 for mine, but you could prolly find it for quite less on Amazon & the like.:cool:
     
  13. apb3 macrumors regular

    apb3

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Location:
    PTSD therapy
    #13
    isn't the iphone set to automagically query the time / date server? I sold my iphone so I cannot remember if you need to check a box for it to do that but that should fix the time date issue. granted that is a pain and it should NOT do that in the first place, but, having the phone auto set the date/time should at least allow you to notice it less...
     
  14. al256 macrumors 6502a

    al256

    Joined:
    Jun 7, 2001
    #14
    LOL, "DON'T PLUG IN THE IPHONE TO ANY IPOD CAR SYSTEMS!," huh? Works fine and has since July with my Pioneer CD-IB100 iPod interface... The only problem is, it won't charge the iPhone. Anyone else have this problem?

    P.S stop being so irrational and overgeneralizing your problem.

    P.P.S I also get that warning about, ""This accessory does not work with iPhone."
     
  15. dalvin200 macrumors 68040

    Joined:
    Mar 24, 2006
    Location:
    Nottingham, UK
    #15
    using automatic or manual makes no difference. It still gets reset.
    Whether its a bug I'm not sure.
     
  16. CBADAOUI macrumors newbie

    Joined:
    Nov 5, 2007
    #16

    i second that , not only stoped working and can not charge the phone anymore, also lost the wi-fi of the phone in the period of all the rests.
    so do not use car charges
     
  17. MattyMac macrumors 68000

    MattyMac

    Joined:
    Oct 6, 2005
    Location:
    NJ/NYC
    #17
    You said your earpiece isnt working. That happens to alot of us. If you had a headphone jack plugged in, it may be because the iphone doesnt recognize that it was unplugged. Play with the jack by pulling in and out. You can check if the earpiece is working if the iphone is able to play music through the speaker.
     
  18. Roy Hobbs macrumors 68000

    Roy Hobbs

    Joined:
    Apr 29, 2005
    #18
    I plug mine into a car setup everyday without issue.

    My Audi A4 has no issues with the iPhone nor does my wifes car.
     
  19. CPPhoto macrumors member

    Joined:
    May 23, 2007
    #19
    iSimple has a fantastic setup that can be purchased at best buy..

    it plugs to the back of the factory stereo bus system, and in some cases, can display track info etc on your stereo. It also powers the iPhone just fine, with no GSM interference which is nice.
     
  20. JMG macrumors 6502a

    JMG

    Joined:
    May 4, 2006
    #20
    This one time I tripped on a step. DO NOT USE STEPS PEOPLE, YOU WILL TRIP.
     

Share This Page