iPhone Anchor now available

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by MystiklMayhem, Jan 26, 2015.

  1. MystiklMayhem macrumors newbie

    Joined:
    Dec 13, 2013
    #1
    Anchor is now up for purchase in Cydia, so far no issues with it. *fingerscrossed
     

    Attached Files:

  2. eyoungren, Jan 26, 2015
    Last edited: Jan 26, 2015

    eyoungren macrumors P6

    eyoungren

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    Phoenix • 85037
    #2
    Conflicts with Mobius, which is a tweak that allows you to scroll your homescreens infinitely. I.e., when you get to the end it wraps around to the first one.

    With Mobius installed Anchor only gives you two homescreens and keeps shifting between them.

    EDIT: Maybe Anchor is using some sort of alternate springboard icon file because I install it and the majority of my apps and folders disappear from my springboard. Uninstall and they come back.

    Now of course, all my iBlanks are deleted and icons are outside of folders, so I get to put everything back the way it was before I installed Anchor. Yay! :(
     
  3. MystiklMayhem thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 13, 2013
    #3
    Hmmm maybe thats why its only supporting two pages, i havent checked to see how much ram its consuming but maybe it crashes when there were more than 2 pages
     
  4. jjk454ss macrumors 601

    jjk454ss

    Joined:
    Jul 10, 2008
    #4
    Still having issues with Anchor or did you resolve them?
     
  5. eyoungren macrumors P6

    eyoungren

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    Phoenix • 85037
    #5
    Don't know who you were speaking to, so I will answer.

    Anchor has yet to be updated. Since there's no update there is no chance that this has been fixed. So, in my case, I uninstalled it.

    I still have a mess on my springboard. Just have not gotten around to fixing things back up.
     
  6. jjk454ss macrumors 601

    jjk454ss

    Joined:
    Jul 10, 2008
    #6
    Speaking to anyone, just checking. It could be resolved without an update if it turned out to be a conflict with another tweak or something.
     
  7. eyoungren macrumors P6

    eyoungren

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    Phoenix • 85037
    #7
    That's very true.

    But I have many tweaks installed and while the concept of Anchor (and Gridlock) is great, I'm not willing to go through all of them to find the conflict – if there is one.

    It would take me far less time to fix the icons on my springboard using iBlanks. :)
     
  8. jjk454ss macrumors 601

    jjk454ss

    Joined:
    Jul 10, 2008
    #8
    Haha, I know how that is:D.
     
  9. kbty824, Jan 27, 2015
    Last edited: Jan 27, 2015

    kbty824 macrumors member

    Joined:
    Sep 15, 2014
    #9
    What repo did you purchase it from?

    **Edit**
    Nvm, found it on Big Boss!
     
  10. jpcarro, Jan 28, 2015
    Last edited: Jan 28, 2015

    jpcarro macrumors 6502

    jpcarro

    Joined:
    Mar 13, 2009
    Location:
    On your nine
    #10
    Installed Anchor last evening. I have 3 homescreens and no problems there. But it did mysteriously ditch one of my folders on the 3rd homescreen.

    Worst is the crashing to safe-mode. Had to uninstall it.

    I have a fairly limited number of Cydia apps installed and most are big-name common apps, but don't want to take the time to identify a conflicting app...if that's the issue.

    Action Menu
    Activator
    Alkaline
    CameraTweak 3 (iOS 8)
    ColorBadges
    CyDelete8 (iOS 7 and 8)
    Cydia Substrate
    EqualizerEverywhere
    f.lux
    FlipControlCenter
    Flipswitch
    libstatusbar
    PandoraSkips
    Photo Info
    PwnTunes for iOS 8
    Remote Messages (iOS 8)
    Safari Downloader+
    Springtomize 3 (iOS 7 & 8)
    StatusModifier
    Zeppelin
     
  11. shenan1982 macrumors 68040

    shenan1982

    Joined:
    Nov 23, 2011
    #11
    Anyone know if Anchor has seen an update yet? I miss Gridlock so so so very much and Anchor looks to be about the same the way it works, but reading people with re-springs and only working on 2 pages, I just don't want to go there until the kinks are worked out given 8.1.3 is out and a restore means no more jailbreak if something goes horribly wrong.
     
  12. eyoungren macrumors P6

    eyoungren

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    Phoenix • 85037
    #12
    I haven't checked this morning yet. However, you can put a track on it without having it installed.

    Just find it in Cydia and change the package options so you get notified of a change even if it's not installed.
     
  13. shenan1982 macrumors 68040

    shenan1982

    Joined:
    Nov 23, 2011
    #13
    Interesting, I had no idea that feature existed. Wow, that's cool. See I wish Apple thought like that. Thanks for teaching me something new today, I appreciate it.

    I did download and test it on my iPad and it seems to work fine, so not sure the bugs people have reported on here, but on my iPad it seems to work precisely like the old Gridlock did in iOS 7.
     
  14. eyoungren macrumors P6

    eyoungren

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    Phoenix • 85037
    #14
    No idea why it's all weird. My guess is the dev is using alternate Springboard icon files. The first time I installed it my Apple apps disappeared. After a restart it was only the Apple apps I could find! Uninstalling brought everything back but out of order.

    So I would guess too that if this is the case (alternate springboard icon files) the originals are not backed up for a potential uninstall.
     
  15. bandofbrothers macrumors 601

    bandofbrothers

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Location:
    Uk
    #15
    Has anyone been running Anchor with little / no issue ?
     
  16. eyoungren macrumors P6

    eyoungren

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    Phoenix • 85037
    #16
    They updated it yesterday and the problems reported in this thread have been fixed. The dev says there is another fix coming for other stuff but he rushed out this fix first.
     
  17. bandofbrothers macrumors 601

    bandofbrothers

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Location:
    Uk
    #17
    Thank you for that.
     
  18. eyoungren macrumors P6

    eyoungren

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    Phoenix • 85037
    #18
    Sure! There was also another update. Just checked. Don't know what that one fixed as Cydia was doing it's stupid thing of refusing to load anything beyond the package description.
     
  19. bandofbrothers macrumors 601

    bandofbrothers

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Location:
    Uk
    #19
    Just checked and it's the same for me.

    After using GridLock a time ago I'm pretty drawn to this tweak. #
     
  20. eyoungren macrumors P6

    eyoungren

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    Phoenix • 85037
    #20
    Yeah, me too. iBlanks are useful, but I hate having to use them.

    Bought this day one, but only reinstalled it the other day when that first update came.
     
  21. MatthewStorm macrumors 6502a

    MatthewStorm

    Joined:
    Oct 19, 2003
    Location:
    NYC
    #21
    Would love some help in figuring this out. The icons do not stay where I put them. They are very far apart. Not sure what the settings are for in phone settings. Just shows me a bunch of spread out icons. What's the point of this App?

    Help?
     
  22. eyoungren macrumors P6

    eyoungren

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    Phoenix • 85037
    #22
    The point is to let you place your icons anywhere on the screen you want (within the grid system).

    Stock iPhones will place the first icon on a page in the top left, and the rest to the right and below as more icons are added to the page.

    Anchor (like Gridlock) will let you put your icons anywhere.

    I happen to have a tweak that gives me 5 icons on my sprinboard pages so I get five positions instead of the stock four.

    If your layout is really messed up you may have a tweak conflicting with Anchor.
     
  23. MatthewStorm macrumors 6502a

    MatthewStorm

    Joined:
    Oct 19, 2003
    Location:
    NYC
    #23
    Now I can't use Anchor at all. My phone rebooted out of jailbreak. I had to uninstall Anchor and reboot and got it back. Just to make sure I repeated it twice. Same results. What crap.
     
  24. MystiklMayhem thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 13, 2013
    #24
    mine is working fine, dev released 2 updates in the last 48 hours. a few days ago all of my home screen icons disappeared, i used spotlight to get into settings-> anchor-> reset all pages, and they came back. first update of the last 2 caused my phone to reboot into safe mode, released another update and it works fine now.
     
  25. fisherking macrumors 601

    fisherking

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Location:
    ny somewhere
    #25
    still eating my folders (well one, consistently). will keep an eye out for an update...i'd love this to work...
     

Share This Page