Any way to access total steps quicker? Have on main display?

Discussion in 'Apple Watch' started by marlonapp, Jul 22, 2016.

  1. marlonapp macrumors newbie

    Joined:
    Jul 10, 2015
    #1
    One of my biggest gripes with the watch is that I have to dig for the total steps. One of the main reasons I have the watch is for fitness. Is there anyway to have the total steps displayed on the main display? I've tried pedometer apps, and some allow you to have the steps on your main display, but they do not update live - you still have to launch the app to refresh the total steps.

    I wish Apple would fix this. Thanks for any suggestions!
     
  2. The Game 161 macrumors G5

    The Game 161

    Joined:
    Dec 15, 2010
    Location:
    UK
    #2
    There's a watch face for steps coming with 3.0 update in September
     
  3. marlonapp thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 10, 2015
    #3
    Awesome, thanks for the update!!!
     
  4. The Game 161 macrumors G5

    The Game 161

    Joined:
    Dec 15, 2010
    Location:
    UK
    #4
    For example

    [​IMG]
     
  5. sflomenb macrumors 6502a

    sflomenb

    Joined:
    Jul 22, 2011
    #5
    Where are the steps in this picture?
     
  6. The Game 161 macrumors G5

    The Game 161

    Joined:
    Dec 15, 2010
    Location:
    UK
    #6
    below the time
     
  7. sflomenb macrumors 6502a

    sflomenb

    Joined:
    Jul 22, 2011
    #7
    Looks like the Calendar complication.

    Unless you're referring to the 396, which is the amount of active calories burned.
     
  8. Julien macrumors G3

    Julien

    Joined:
    Jun 30, 2007
    Location:
    Atlanta
    #8
    There is no Complication listed for steps in wOS3 beta. Where are you seeing steps? All I see is the Calendar Complication at the bottom in all 3 examples.
     
  9. BlueMoon63 macrumors 68000

    Joined:
    Mar 30, 2015
    #9
    There are third party apps that have complications for steps taken. One is Pedometer. They work well but they will be off by about 10+ minutes since you cannot update whenever you want.

    The example above isn't steps - just calories and exercise minutes and stand
     
  10. lagwagon Suspended

    lagwagon

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Location:
    Calgary, Alberta, Canada
    #10
    Below the time is calaries, exercise and time standing. Not steps.
     
  11. Lowgun84 macrumors newbie

    Lowgun84

    Joined:
    Apr 21, 2015
    Location:
    OK
    #11
    Running Beta complication is Pedometer ++ showing steps.
    IMG_1951.PNG
     
  12. CobraPA macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 12, 2011
    Location:
    Lansdale, PA, USA
    #12
  13. Julien macrumors G3

    Julien

    Joined:
    Jun 30, 2007
    Location:
    Atlanta
    #13
    Developers should file an ER for a steps Complication. While steps (the 10,000 number anyway) has always been more about selling pedometers than the panacea of health metrics, it would still be nice to have the option as a Complication.
     
  14. Breezygirl macrumors 6502

    Breezygirl

    Joined:
    Oct 7, 2011
    #14
    Totally agree, I would prefer live steps option. Instead of Apple health circles, more simple like Fitbit.
     

Share This Page