Any word on RAM?

Discussion in 'iPad' started by AnTaR3s, Jun 6, 2017.

  1. AnTaR3s macrumors regular

    AnTaR3s

    Joined:
    Jul 19, 2011
    Location:
    Vienna
    #1
  2. Bryan Bowler macrumors 68040

    Joined:
    Sep 27, 2008
    #2
    Just like all of the other threads have said, we will not know until the day it is released and someone has a chance to check it out.
     
  3. 007p macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 7, 2012
    #3
    It won't be 3gb for all models. Given that iphone 7 plus has 3gb, it will either be 3gb for 10.5" and 4gb for 12.9" or 4gb for all models.

    If the 10.5" has 2gb, I'll be sending it back (but it's kind of been confirmed it hasn't based on the multitasking available).

    The 12.9" wouldn't go down to 3gb from 4gb, that would be a step back for it.
     
  4. AnTaR3s thread starter macrumors regular

    AnTaR3s

    Joined:
    Jul 19, 2011
    Location:
    Vienna
    #4
    Well, I just hope they put 4GB in the 10.5" model.
     
  5. rui no onna macrumors 601

    rui no onna

    Joined:
    Oct 25, 2013
    #5
    Or more. Goodness knows Firefox and Chrome on my laptop and desktop regularly use 6GB by themselves. I'm actually pretty amazed iOS can function fairly well on 2GB.
     
  6. lympero macrumors 6502a

    lympero

    Joined:
    Sep 1, 2008
    Location:
    Arta, Greece
  7. AnTaR3s thread starter macrumors regular

    AnTaR3s

    Joined:
    Jul 19, 2011
    Location:
    Vienna
    #7
    Well, I guess that is a different ballpark. I just want to quickly switch between apps without them being reloaded all the time...really annoying when you just want to jump into a game for a minute or so
     
  8. The Game 161 macrumors G5

    The Game 161

    Joined:
    Dec 15, 2010
    Location:
    UK
  9. rui no onna macrumors 601

    rui no onna

    Joined:
    Oct 25, 2013
    #9
    Safari tab reload and occasional crashing. It doesn't occur as often on 2GB and it looks like iOS 10 Safari now makes use of disk caching so it's not as bad as before. Still would be nice if that could be cut down to a minimum.
     
  10. gobikerider macrumors 68000

    gobikerider

    Joined:
    Apr 15, 2016
    Location:
    United States
    #10
    I'm guessing it'll be a simple 4 across the board
     
  11. Tapiture macrumors 6502

    Joined:
    Oct 1, 2016
    #11
    The 9.7 does great with 2 gigs but 10.5 has a slightly larger display to run, so I'm assuming it'll be at least 3, definitely not 2 gigs
     
  12. dominiongamma macrumors 65816

    Joined:
    Oct 19, 2014
    Location:
    Tempe, Arizona
    #13
  13. Aluminum213 macrumors 68040

    Aluminum213

    Joined:
    Mar 16, 2012
    #14
    That's the only way I'd entertain buying this
     
  14. Skika macrumors 68030

    Joined:
    Mar 11, 2009
    #15
    It doesnt have a Taptic engine.
     
  15. AnTaR3s thread starter macrumors regular

    AnTaR3s

    Joined:
    Jul 19, 2011
    Location:
    Vienna
    #16
  16. NoWayBehind macrumors 6502

    NoWayBehind

    Joined:
    Sep 9, 2014
    Location:
    Rheinland Pfalz Germany
  17. jamesrick80 macrumors 68020

    jamesrick80

    Joined:
    Sep 12, 2014
    #20
    I wonder how angry people will be if they discovered the ipad pro 10.5 had 2 gb ram and the ipad pro 12.9 had 6 gb ram........until we see the teardown....no one really knows. Safe to say, its best to get the newest 12.9 at least it guarantees 4 gb ram for the time being.
     
  18. Dave245 macrumors 601

    Joined:
    Sep 15, 2013
    #21
    It's 4GB by the looks of it although we won't know for sure until someone opens one up. What I'm wondering is if there is any difference performance wise between the 10.5" and the 12.9" iPad Pro? If they are both the same then all we are paying more cash for is the larger screen when buying the 12.9"
     
  19. 007p macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 7, 2012
    #22
    They do know it's 4gb. You don't have to teardown, just run a benchmark...
     
  20. AnTaR3s thread starter macrumors regular

    AnTaR3s

    Joined:
    Jul 19, 2011
    Location:
    Vienna
    #23
    Fantastic! 4GB will nicely do it! Can't wait to get my hands on it and dump my 2012 iPad 3... :D
     
  21. baconcow macrumors regular

    baconcow

    Joined:
    Aug 28, 2016
    #24
    Except, benchmarks like Antutu and Geekbench both read the amount of RAM from the system and spit it out. A teardown is not necessary.
     
  22. Dave245 macrumors 601

    Joined:
    Sep 15, 2013
    #25
    My dad is currently using the iPad 3 (my very old iPad) and it's still working but frustratingly slow, he will be getting my 1st get 12.9" iPad Pro when i upgrade to either the 12.9" or the 10.5" iPad Pro, I haven't decided which one to get yet have you?
     

Share This Page