Carrier AT&T account being used on a diff. Carrier phone?

Discussion in 'iPhone' started by Elyphant, Sep 20, 2016.

  1. Elyphant macrumors regular

    Elyphant

    Joined:
    Sep 13, 2016
    Location:
    Miami, FL
    #1
    I thought I saw someone post on here that you can use an AT&T sim card for a sprint or verizon phone without any problems? I wanted to verify so I can check both models if I decide to just reserve a phone for pickup instead of waiting for AT&T to get their crap together with my Jet Black iphone 7 plus.
     
  2. Veloist macrumors newbie

    Veloist

    Joined:
    Sep 19, 2016
    #2
    I'm typing on my Black 7+ Right now & I have a Sprint model with an AT&T sim :)
     
  3. noobinator macrumors 603

    noobinator

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Pasadena, CA
    #3
    I know the Verizon one will work for sure no matter what. Apparently Verizon has some agreement that all their iPhones sold have to be unlocked. Not sure about Sprint. It will definitely work on the Verizon though.
     
  4. VertPin macrumors 6502

    VertPin

    Joined:
    Nov 12, 2015
    #4
    Apparently the Verizon and Sprint model will work with any carrier. However, this is only as long as they are bought in full price. If you're purchasing the phone full price from the Apple Store, the Verizon or Spring model will come unlocked and carry the Qualcomm modem which is capable of working on AT&T, Verizon, T-Mobile, and Sprint.
     
  5. Elyphant thread starter macrumors regular

    Elyphant

    Joined:
    Sep 13, 2016
    Location:
    Miami, FL
    #5
    So i should have no issues at all with an att sim card and a verizon phone lol?
     
  6. Elyphant thread starter macrumors regular

    Elyphant

    Joined:
    Sep 13, 2016
    Location:
    Miami, FL
    #6
    What if im doing the iphone upgrade program? Technically its paid in full right lol?
     
  7. noobinator macrumors 603

    noobinator

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Pasadena, CA
    #7
    Someone will correct me if I'm wrong but I don't think there's such a thing as a "locked" Verizon iPhone anymore.
     
  8. veedubshafer macrumors 6502

    Joined:
    Sep 30, 2012
    #8
    LOL that's true lol
     
  9. Elyphant thread starter macrumors regular

    Elyphant

    Joined:
    Sep 13, 2016
    Location:
    Miami, FL
    #9
    Lol i just want to make sure before i go get a verizon phone and it doesn't work LOL
     
  10. legioxi macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 2, 2013
    #10
    All Verizon LTE phones are unlocked, not just iPhones. It was part of their agreement when buying the 700mhz spectrum for LTE.
     
  11. Elyphant thread starter macrumors regular

    Elyphant

    Joined:
    Sep 13, 2016
    Location:
    Miami, FL
    #11
    My friend who works for att told me that i have to have a verizon phone number to activate the phone first tho
     
  12. legioxi macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 2, 2013
    #12
    For Verizon, it doesn't matter if it is under contract, partially paid, etc, it will be unlocked.
     
  13. legioxi macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 2, 2013
    #13
    Nope. Any SIM will work. I've activated many Verizon phones on other services over the years since they released LTE models.
     
  14. Elyphant thread starter macrumors regular

    Elyphant

    Joined:
    Sep 13, 2016
    Location:
    Miami, FL
    #14
    Okay cool!
     
  15. xlovepink88x macrumors member

    Joined:
    Sep 8, 2016
  16. legioxi macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 2, 2013
    #16
    The GSM carrier model lack a CDMA radio (two different manufacturers of the chips). Only a CDMA carrier phone is truly universal this year.
     
  17. xlovepink88x macrumors member

    Joined:
    Sep 8, 2016
    #17
    Everyone best buy Iphone 7 is UNIVERSAL, THEY ARE NOT SPECIFIC GSM OR CDMA MODELS! YOU CAN GRAB ANY IPHONE 7 AND IT WILL WORK REGARDLESS OF THE CARRIER ITS GOING ON
     
  18. KPOM macrumors G5

    Joined:
    Oct 23, 2010
    #18
    Technically it is paid in full, but the way Apple does the iPhone Upgrade Program, they take your account information and activate a phone (SIM included) from the carrier stock. Also, when you reserve for store pickup, you need to select a carrier and reserve using your account information. So you would likely have to accept an "AT&T" iPhone. I think this is governed by their agreements with the carriers. If they have any Verizon or Sprint stock available you can ask if they can sell you that instead.
    --- Post Merged, Sep 20, 2016 ---
    That was true with the 6 and 6S, but not the 7. They are using an Intel modem in the 7 AT&T and T-Mobile models that does not have a CDMA radio (because Intel didn't license the technology from Qualcomm).
     
  19. xlovepink88x macrumors member

    Joined:
    Sep 8, 2016
  20. xlovepink88x macrumors member

    Joined:
    Sep 8, 2016
    #20
    All the best buy stock iPhone 7 they receive are universal. That's why they do not include sim cards in them already for specific carriers!
     
  21. legioxi macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 2, 2013
    #21
    Look at http://www.apple.com/iphone-7/specs/ under the Cellular and Wireless header. The gsm phones lack cdma radios.
     
  22. neworleans-7 macrumors regular

    neworleans-7

    Joined:
    May 18, 2008
    #22
    Yeah at Best Buy they only sell from one batch and they pair it with the SIM of your carrier.

    Edit: The model iPhone 7 Best Buy (at least the one in my area) is selling is the A1660 which is the CDMA/GSM variant.
     
  23. xlovepink88x macrumors member

    Joined:
    Sep 8, 2016
    #23
    So then best buy must be receiving only CDMA phones to activate on ATT
     
  24. mattopotamus macrumors G5

    mattopotamus

    Joined:
    Jun 12, 2012
    #24
    If you pay for the phone in full it is "unlocked" that means it is not restricted by the carrier and can work on the network the phone supports.

    ATT and Tmobile are GSM only. They will work with ATT or Tmobile only
    Sprint/Verizon have CDMA and GSM. They will work on all of the networks.

    Verizon takes it a step further b.c it can be activate with new service on any of the networks. Verizon will not activate new service with a sprint phone, but if you already have verizon service the sprint phone will work.

    Verizon > Sprint > Tmobile/ATT

    When the SIM free version become available it is just like the verizon phone. Verizon would active that phone on it's network.

    Every year it is a little different. The above applies to the 7/7+ phones only. Last year all phones had GSM and CDMA.
     
  25. Elyphant thread starter macrumors regular

    Elyphant

    Joined:
    Sep 13, 2016
    Location:
    Miami, FL
    #25
    I ended up opening an account with Verizon, activated the iPhone on Verizon, took out the sim and registered the IMEI on my att account with a new SIM card and then cancelled my Verizon account lol. Found a loophole! Currently on my phone it's unlocked through iPhone upgrade program and using att network
     

Share This Page