ATI 5870 - Bootcamp Drivers Crashing

Discussion in 'Mac Pro' started by Troy2000, Nov 25, 2010.

  1. Troy2000, Nov 25, 2010
    Last edited: Nov 25, 2010

    Troy2000 macrumors regular

    Troy2000

    Joined:
    Oct 21, 2009
    #1
    Since upgrading to the ATI 5870, I have been having driver issues in Bootcamp. Only a few minutes ago, I received the "AMD driver has crashed and been recovered" message while watching a YouTube video. The crash has not once occurred while I am in a game.

    Could anyone offer a suggestion?

    Thanks,
     
  2. schulmaster macrumors member

    Joined:
    Aug 7, 2010
    #2
    Go to ati's website, and download up-to-date drivers manually.
     
  3. Troy2000 thread starter macrumors regular

    Troy2000

    Joined:
    Oct 21, 2009
  4. Einz macrumors regular

    Einz

    Joined:
    Feb 14, 2008
    Location:
    Miami
  5. Troy2000 thread starter macrumors regular

    Troy2000

    Joined:
    Oct 21, 2009
    #5
    Thank you. I will now go and facepalm for the next three years for overlooking something so obvious.

    Afterwards, I'll let you know if it worked. :)
     
  6. schulmaster macrumors member

    Joined:
    Aug 7, 2010
    #6
    I don't know what update to video drivers a bootcamp update would accomplish, that a video driver update would not....unless the problem wasn't the video drivers, at least entirely.
     
  7. Troy2000 thread starter macrumors regular

    Troy2000

    Joined:
    Oct 21, 2009
    #7
    You may be right. The crash only seemed to occur when Flash content was being displayed. Given the instability of 10.1, it wouldn't exactly be a stretch of the imagination. ;)
     
  8. Einz macrumors regular

    Einz

    Joined:
    Feb 14, 2008
    Location:
    Miami
  9. Troy2000 thread starter macrumors regular

    Troy2000

    Joined:
    Oct 21, 2009
    #9
    The driver has just crashed for the second time today. All Bootcamp and driver updates are installed.
     
  10. jav6454 macrumors P6

    jav6454

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #10
    Use ATI's own drivers. I wouldn't use Apple's drivers.
     
  11. grue macrumors 65816

    Joined:
    Nov 14, 2003
    Location:
    Somewhere.
    #11
    Seconded. Apple's drivers are fine for the keyboard, mouse, etc, but their audio and video driver packages are at best outdated.
     
  12. Einz macrumors regular

    Einz

    Joined:
    Feb 14, 2008
    Location:
    Miami
  13. Troy2000 thread starter macrumors regular

    Troy2000

    Joined:
    Oct 21, 2009
    #13
    I have not used it with OS X extensively yet, however it has never crashed. Thus far, the crashes have only occurred in the presence of Flash content. And the fact that Flash videos show only a green screen afterwards when GPU acceleration is enabled would seem to link them.
     
  14. ActionableMango macrumors 604

    ActionableMango

    Joined:
    Sep 21, 2010
    #14
    Is Flash itself up to date? Are you running any weird plug-ins in the browser?
     
  15. Troy2000, Dec 3, 2010
    Last edited: Dec 3, 2010

    Troy2000 thread starter macrumors regular

    Troy2000

    Joined:
    Oct 21, 2009
    #15
    The 5870 has just completely locked up in OS X while playing the Call of Duty 4 port. It gave me a flickering grey screen with vertical bars.

    Please, someone tell me I don't need to send this card back. :mad:

    Video: http://www.youtube.com/watch?v=67phWEeGGQc
     
  16. grue macrumors 65816

    Joined:
    Nov 14, 2003
    Location:
    Somewhere.
    #16
    Sounds like it. Either that or if you're in a city that matters, you can take it to the Apple store.
     
  17. mBox macrumors 68020

    Joined:
    Jun 26, 2002
    #17
    Im up to BC 3.2 on a MP 2,1 with ATI 5870 card.
    BootCamp windows are stuck at 1600x1200 and video playback is brutal.
    I guess Ill give the ATI/AMD drivers a try.
     
  18. mvasilakis macrumors member

    Joined:
    Jan 27, 2009
    #18
  19. mBox macrumors 68020

    Joined:
    Jun 26, 2002
    #19
    Weirdest thing, I tried using an Nvidia GT120 on this old Mac Pro 2,1 667MHz and nothing :p
    I say weird cause the 5870 works fine under SL but wont even fire up with GT120 :p
     
  20. mrt209 macrumors 6502

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Location:
    USA/Germany
    #20
    Were you able to fix it, I'm having the same problem. I get the error while playing games, they crash after 3-5 min or so.
     

Share This Page