Boston AT&T users... VoLTE is live

Discussion in 'iPhone' started by AutoUnion39, Jan 22, 2015.

  1. AutoUnion39 macrumors 601

    AutoUnion39

    Joined:
    Jun 21, 2010
  2. predation macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 3, 2013
  3. iVegas macrumors 6502

    iVegas

    Joined:
    Nov 16, 2013
    #3
    Hopefully your roll out will be better than Las Vegas'. We've had to toggle it off over here (at At&t's advise). I haven't had this many dropped calls/audio since the iPhone 3!
     
  4. CEmajr macrumors 601

    Joined:
    Dec 18, 2012
    Location:
    Charlotte, NC
    #4
    How does it hold up? Currently with T-Mobile it occasionally drops even in LTE areas. Same with Verizon. I think the carriers have some ways to go before it's as reliable as GSM and 1x.
     
  5. chrfr macrumors 603

    Joined:
    Jul 11, 2009
    #5
    It doesn't work in Boston for me.
     
  6. AutoUnion39 thread starter macrumors 601

    AutoUnion39

    Joined:
    Jun 21, 2010
    #6

    Been solid so far. AT&T runs a dense cell grid around here. You almost never drop LTE

    ----------


    Where are you? Works fine in Brookline.

    You might have to get a newer SIM from the AT&T store and then turn on VoLTE in the settings.
     
  7. spacemnspiff macrumors 6502a

    spacemnspiff

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Location:
    MD
    #7
    It's been live in the DC metro for the past month or more.
     

    Attached Files:

  8. mtneer macrumors 68020

    mtneer

    Joined:
    Sep 15, 2012
  9. TheAppleFairy macrumors 68020

    TheAppleFairy

    Joined:
    Mar 28, 2013
    Location:
    The Clinton Archipelago unfortunately
    #9
    Sweet, I will be in Boston tomorrow for my front row seats to Garth Brooks.

    Wait, I don't know anything about making a VoLTE call...Does it happen automatically?
     
  10. AutoUnion39 thread starter macrumors 601

    AutoUnion39

    Joined:
    Jun 21, 2010
    #10

    Nope. Out of your minutes bucket.

    ----------


    Just make sure to enable LTE for voice and data in settings.

    And hopefully, you have the correct SIM for it.
     
  11. TheAppleFairy macrumors 68020

    TheAppleFairy

    Joined:
    Mar 28, 2013
    Location:
    The Clinton Archipelago unfortunately
    #11
    Hope I have the correct SIM it's a pretty new iPhone 6 order directly from Apple.
     
  12. AutoUnion39 thread starter macrumors 601

    AutoUnion39

    Joined:
    Jun 21, 2010
    #12

    [​IMG]

    This is how you check.
     
  13. TheAppleFairy macrumors 68020

    TheAppleFairy

    Joined:
    Mar 28, 2013
    Location:
    The Clinton Archipelago unfortunately
    #13

    Thanks, Mine is 27. Can't wait to see how clear the calls are. I think my AT&T (personal phone) service already sounds better than my Verizon (work phone) on regular voice calls. If it gets better, that's nice.
     
  14. AutoUnion39 thread starter macrumors 601

    AutoUnion39

    Joined:
    Jun 21, 2010
    #14

    You'll see how quickly a call connects. It's slick!
     
  15. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
  16. NikeTalk macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 5, 2010
    #16
    This may be dumb but if you leave LTE will the call automatically go over to 4G?
     
  17. maflynn Moderator

    maflynn

    Staff Member

    Joined:
    May 3, 2009
    Location:
    Boston
  18. KPOM macrumors G5

    Joined:
    Oct 23, 2010
    #18
    On AT&T and T-Mobile, it is supposed to go over to 3G (4G is for data) if you lose the LTE coverage.
     
  19. AutoUnion39 thread starter macrumors 601

    AutoUnion39

    Joined:
    Jun 21, 2010
    #19

    Hasn't happened to me, but yes. You will drop down automatically
     
  20. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #20
    Yes.
    And unlike Verizon your phone call does not drop it just switched to hspa+ from LTE and back again if available.
     
  21. bushman4 macrumors 68000

    Joined:
    Mar 22, 2011
    #21
    Volte is only live in about 15 states so far. ATT is dragging their ass as usual Hopefully we see a bigger rollout soon
     
  22. AutoUnion39 thread starter macrumors 601

    AutoUnion39

    Joined:
    Jun 21, 2010
    #22

    They're dragging their "ass" because they don't want their rollout to be a train wreck like VZWs and TMobiles. AT&T is quoting a near 99% call success rate in their volte rollout so far.
     
  23. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #23
    Bam.
    What he said.
    Verizon needed to rush it out to be able to keep customers that want to do voice and data from complaining or leaving.
    At&t has been able to do it since back in the 2000's on 3G.
    No need to force it and sacrifice reliability imo.
     
  24. Wackadoo macrumors newbie

    Joined:
    Jan 20, 2015
    #24
    They're draggin their ass because they can. It will still be a train wreck because that's AT&Ts MO. They charge more and spend less. I also wouldn't brag too much about that dense coverage with your screenshots showing 2-3 dots of signal strength Lol.
     
  25. AutoUnion39 thread starter macrumors 601

    AutoUnion39

    Joined:
    Jun 21, 2010
    #25

    This is hilarious. They charge more and spend less? Are you serious? Let's look at how much they've invested into their network in the last few years, compared to TMobile or Sprint.

    They have over 300+ million POPs of LTE. More LTE than TMobile has EDGE.

    You want to talk about dense coverage? Come here and let's compare it to the beloved Uncarrier. Inside my apartment, they can barely muster up weak HSPA. I drop LTE with VZW inside my complex too. AT&T? Nope.
     

Share This Page