Copy / Paste not working in Mail iOS 10 GM

wootang00

macrumors member
Original poster
Apr 20, 2010
43
0
Is it just me or are others experiencing this as well?

If I copy information from a body of an email and try to paste it into a new email body, I do not receive an option to paste.

I can paste it in the area where we notate the TO : or even in the Subject : line but not in the body..

Thoughts? :(
 

C DM

macrumors Sandy Bridge
Oct 17, 2011
48,915
17,557
Seems to be working fine here. Have you tried restarting?
 

Chuck100

macrumors newbie
Sep 14, 2016
1
1
Is it just me or are others experiencing this as well?

If I copy information from a body of an email and try to paste it into a new email body, I do not receive an option to paste.

I can paste it in the area where we notate the TO : or even in the Subject : line but not in the body..

Thoughts? :(
[doublepost=1473906788][/doublepost]Experienced same thing on iphone6 plus with ios10. The only way I found to paste into the body of an email was to insert even a single character or hit the space bar, then I am able to see the paste function.
This is the same for yahoo, gmail and icloud email. Looks like a bug fix may be on the way.
 
  • Like
Reactions: rat_died3times

kyjaotkb

macrumors 6502a
Nov 20, 2009
671
337
London, UK
Same issue here, can't paste straight into a new email. Will try and ope a Radar today (or look for an existing one)! IPhone 6 iOS 10.
 

tommytoronto

macrumors newbie
Sep 20, 2016
1
0
Is it just me or are others experiencing this as well?

If I copy information from a body of an email and try to paste it into a new email body, I do not receive an option to paste.

I can paste it in the area where we notate the TO : or even in the Subject : line but not in the body..

Thoughts? :(
I am having the same problem. I did a reboot on my 6s, and no change.

Can anyone help?

I did searches on macrumors and online, but can't find any fixes / suggestions or advice
 

NCW828

macrumors newbie
Sep 22, 2016
3
0
I am having the same problem. I did a reboot on my 6s, and no change.

Can anyone help?

I did searches on macrumors and online, but can't find any fixes / suggestions or advice
[doublepost=1474571750][/doublepost]I am having this same issue with iOS10 on a iPhone 6+. Anyone have further suggestions?
 

C DM

macrumors Sandy Bridge
Oct 17, 2011
48,915
17,557
Yes, double tapping does work for me. I don't feel that is a new enhanced feature though.

I've logged a bug report.
It's not a "new enhanced feature", it's just an alternative way of doing it (vs. tap and hold) that's been around for a long time now.
 

NCW828

macrumors newbie
Sep 22, 2016
3
0
It's not a "new enhanced feature", it's just an alternative way of doing it (vs. tap and hold) that's been around for a long time now.
Thanks, but that's the problem. Tap and hold gives you the bubble, but then nothing. It does not work in mail, like it does everywhere else.
 

C DM

macrumors Sandy Bridge
Oct 17, 2011
48,915
17,557
Thanks, but that's the problem. Tap and hold gives you the bubble, but then nothing. It does not work in mail, like it does everywhere else.
Correct, there is an issue there in that respect. There are straightforward/simple workarounds for it as well until the issue gets resolved.
 

C DM

macrumors Sandy Bridge
Oct 17, 2011
48,915
17,557
I haven't really checked personally, but based on the iOS 10.2 release notes it seems like this issue might have been fixed in 10.2.
 
Register on MacRumors! This sidebar will go away, and you'll see fewer ads.