Cydia error, do I need to restore?

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by achtungbaby, Dec 3, 2009.

  1. achtungbaby macrumors newbie

    Joined:
    Jan 19, 2003
    Location:
    Canada
    #1
    Since yesterday I have been getting this error when I open Cydia:

    Error: Database
    Encountered a section with no Package: header


    uh, what?

    Everything seems to be working as well as it did before this problem started. Can I somehow fix this issue or will I have to remove the jailbreak from my phone and start over? (I really hope not)
     
  2. MooseKnuckle macrumors newbie

    Joined:
    Jul 24, 2009
    #2
    I've been having the same problem since yesterday. I have deleted and reinstalled cydia with no luck.
     
  3. jav6454 macrumors P6

    jav6454

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #3
    Must be a server problem on Saurik's side since the two of you are having the same problem.
     
  4. OhioLefty macrumors regular

    Joined:
    Aug 7, 2009
    #4
    I had this same problem and this is what I did to fix it.

    Follow this thread >>> Problem with Cydia - Section with no Package: header error

    Pay special attention to what I did in post #17 under the Update.

    I think it is fixable.

    Good Luck...
     
  5. CBR900RR macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Location:
    Middle of Pacific
    #5
    You can also goes here /private/var/tmp/cydia.log, and look at the cydia log file
     
  6. Hilmi Hamidi macrumors 6502

    Joined:
    Jul 28, 2009
    #6
    I've been using Rock for awhile and I think it's better than Cydia.
    Best thing from Rock is the ability to restore your apps whenever you want to reinstall the iPhone OS firmware.
     
  7. kmiranda macrumors newbie

    Joined:
    Dec 4, 2009
    #7
    I'm not getting an error with Cydia but I can't find all of the applications when I search for them. I know they're available still through Cydia since I can see all of them on my other iPhone. Am I doing something wrong?

    iPhone 3G 8GB with 3.1.2 installed. I'm looking for "MMS & Tethering". What am I missing? Thanks for the feedback...
     
  8. achtungbaby thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 19, 2003
    Location:
    Canada
    #8
    thanks for the replies everybody. Am I screwed if I don't have SSH installed on my phone?
     
  9. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #9
    Same thing happened to me a few days ago.
    I had to remove the Modmyi repo thru SSH and then everything was fine.
     

Share This Page