Did 4.0.1 benefit you?

Discussion in 'iPhone' started by forza69, Jul 15, 2010.

  1. forza69 macrumors 6502a

    forza69

    Joined:
    Jan 30, 2010
    Location:
    San Diego, CA
    #1
    It did for me. Totally fixed my Wifi problems. I can finally connect to my home network without my internet totally crashing :D And I still have my 5 bars. Though.. what was the point of making the smaller bars, bigger?
     
  2. draz macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 20, 2010
    #2
    It was more for iPhone 4 users than it was for 3G and 3GS users who didn't have any reception issues in the first place... So it wasn't a benefit to those folks. Unless you want to see bars 1 and 2 more easily.
     
  3. forza69 thread starter macrumors 6502a

    forza69

    Joined:
    Jan 30, 2010
    Location:
    San Diego, CA
    #3
    Strange, since I keep reading of 3G and 3GS users that are experiencing less bars too.. hm :\
     
  4. draz macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 20, 2010
    #4
  5. serialtoon macrumors 6502a

    serialtoon

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Location:
    Long Beach
    #5
  6. slow hand macrumors member

    Joined:
    Jun 27, 2010
    #6
  7. slow hand macrumors member

    Joined:
    Jun 27, 2010
    #7
  8. og1 macrumors regular

    Joined:
    Oct 6, 2008
    #8
    thats not even a 4.0.1 screenshot. note the short bars...
     
  9. dmk1974 macrumors 68000

    dmk1974

    Joined:
    Sep 16, 2008
    #9
    For me, using my iPhone 4 in my office at home, I dropped from 5 bars to bouncing between 4-2 bars after updating to 4.0.1. Also, when I run the speedtest.net app, my results are about 25-30% lower.

    Real use though, no different (and compared to my previous 3GS, I think my reception has been a bit better even when I had 4.0).
     
  10. forza69 thread starter macrumors 6502a

    forza69

    Joined:
    Jan 30, 2010
    Location:
    San Diego, CA
    #10
    I spoke too soon. Internet stops working again when I turn Wifi on. This blows. I can't figure out what's wrong :(
     
  11. rburly macrumors 6502a

    rburly

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Location:
    Florida
    #11
    The only "fix" I got from it was showing me I have 3 bars instead 5 bars.

    If anything else was "improved", its news to me. C'mon Steve, give us something we can work with later today. Otherwise I still have my (backup) 3GS that I'll be going back to that I rarely, if ever, had a problem with.
     
  12. totaro macrumors newbie

    Joined:
    Jun 26, 2010
    #12
    My 3G used to have the horrible lag with 4.0 but now it's running quick and snappy like before i upgraded to 4.0...
     
  13. Alonzo84 macrumors 6502a

    Alonzo84

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Location:
    North Carolina
    #13
    It might be your router. The same thing happens to me (on my iPhone 4, 3GS with 4.0 and MacBook) with my 7 year old Belkin. But if I switch to my neighbors unlocked signal, everything is fine. And TimeWarner is the only internet provider in my neighborhood at the moment.
     
  14. SFStateStudent macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #14
    Still have 2-3 bars with 4.0.1 and bluetooth is muffled. :(
     

    Attached Files:

  15. brentsg macrumors 68040

    Joined:
    Oct 15, 2008
    #15
    I think it benefits everyone. We now have a more accurate graphical representation of our signal strength than we did before.

    I'd have dropped calls on my 3G, and I'd glance to see that I supposedly had a great signal. At least now if I've got some important discussion lined up, I'll have the opportunity to either wait until I have better reception.. or maybe even move to a land-line.
     
  16. ARF900 macrumors 65816

    ARF900

    Joined:
    Oct 30, 2009
    #16
    No change for me, I still cant duplicate the Deathgrip
     
  17. SFStateStudent macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #17
    Sadly, I've always had great reception with 3GS at my house with "0" dropped calls and now I'm showing 2 bars, but still "0" dropped calls...:confused:
     
  18. myphone macrumors 6502

    myphone

    Joined:
    Jan 15, 2008
    Location:
    USA
    #18
    Yes. It showing the TRUE bars. It hurts but true:(
     
  19. Loves2spoon macrumors 65816

    Loves2spoon

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Location:
    California
    #19
    When I took the case off my iPhone and tried the "death grip" after 4.0.1 it would only lose 1 bar.

    I live in an area with flat land and lots of cell towers, perhaps AT&T loves my part of California. I've never had signal issues or dropped calls.
     
  20. pasipple macrumors 6502a

    pasipple

    Joined:
    Jun 12, 2009
    #20
    I don't want to know how bad the "real" reception is...so I don't want to update.
     
  21. forza69 thread starter macrumors 6502a

    forza69

    Joined:
    Jan 30, 2010
    Location:
    San Diego, CA
    #21
    Yeah, it only happens with my router. Thing is, my PS3 hooks up fine to it so idk.. It's a WRT110 so it's not that old, I think I got it last year or the year before. :\ It fluctuates. Like right now, hooked up to Wifi and it's working fine.
     
  22. clborden macrumors regular

    clborden

    Joined:
    May 12, 2009
    Location:
    Derby, CT
    #22
    Not at all. I still go right down to 1 bar with the call filling with static then dropping out..."call failed". I'm hopeful for this morning and what Steve has to say... I'm just hoping it's not all smoke and mirrors.
     
  23. scotty33 macrumors newbie

    Joined:
    Jun 21, 2010
    Location:
    Tampa, FL
    #24
    I can only get my death grip to take the bars down to 2 from 4 bars. Also I noted that my signal stays consistently at 4. And it might be my imagination but 3G seems faster than before.
     
  24. Jezper macrumors newbie

    Joined:
    Mar 7, 2010
    #25
    Well, it enabled tethering for me once again. Thank you Apple.

    For the last year, I've had the feeling they turn it on and off with every other update. Oh well, I reckon it will be gone again with 4.1.
     

Share This Page