Dirt 2

Discussion in 'Mac and PC Games' started by MacsRgr8, Sep 5, 2011.

  1. MacsRgr8, Sep 5, 2011
    Last edited: Sep 5, 2011

    MacsRgr8 macrumors 604

    MacsRgr8

    Joined:
    Sep 8, 2002
    Location:
    The Netherlands
    #1
    Puchased Dirt 2 from Feral online for £ 30! :)

    6 GB download, got my key and started rallying! :cool:

    I played it (albeit shortly) on the my Mac Pro '08:
    - 8 x 2.8 GHz
    - 8 GB RAM
    - Radeon 4870
    - Mac OS X 10.7.1
    with Logitech Momo Racing Wheel.

    All settings highest @ 1920 x 1200 rez. Looks superb!!
    Force feedback and all the fun is there!

    Way to go, Feral! :cool:
    Hope to see it on the MAS soon as well. Surely Feral could use the MAS exposure!
     
  2. laserbeam273 macrumors 6502

    Joined:
    Sep 7, 2010
    Location:
    Australia
    #2
    Good to hear! Yeah I would love to see some of the DiRT series on the MAS. Were you using bootcamp, W7 64 bit?
     
  3. bluemonkeyguy macrumors 6502

    Joined:
    Sep 7, 2010
    #3
    the version op is using is built for mac, so no bootcamp.
     
  4. MacsRgr8 thread starter macrumors 604

    MacsRgr8

    Joined:
    Sep 8, 2002
    Location:
    The Netherlands
    #4
    Correct.
    Feral has just released it for the Mac. That's the reason why I posted it here. :)
    I am running Mac OS X 10.7.1
     
  5. edddeduck macrumors 68020

    edddeduck

    Joined:
    Mar 26, 2004
    #5
    MAS is coming in the next 10 days or so.

    Edwin
     
  6. laserbeam273, Sep 6, 2011
    Last edited: Sep 6, 2011

    laserbeam273 macrumors 6502

    Joined:
    Sep 7, 2010
    Location:
    Australia
    #6
    Oh just realised you're from Feral, thanks for the input Eddie! Glad to hear you guys have been getting the mac versions going!
     
  7. rubirock macrumors regular

    Joined:
    Aug 12, 2009
    Location:
    Little Beirut
  8. edddeduck macrumors 68020

    edddeduck

    Joined:
    Mar 26, 2004
    #8
    It will run (try the demo when it gets released next week) however some of the sections not smooth on the 9400M so we could not officially support it. If you don't mind the odd low fps on a few sections of the later tracks you should be fine but the card and drivers don't quite have enough power to make the fully supported list.

    Oh and 4GB of RAM makes a huge difference to the performance on shared RAM cards so if you want to try it out 4GB of RAM helps a lot.

    Edwin
     
  9. MacsRgr8 thread starter macrumors 604

    MacsRgr8

    Joined:
    Sep 8, 2002
    Location:
    The Netherlands
    #9
    Gr8 to hear!
    Hope it will be major hit. This game is brilliant!

    Cheers, Feral. :cool:
     
  10. Gazelle macrumors newbie

    Joined:
    Aug 24, 2011
    Location:
    Netherlands
    #10
    Is Dirt2 mac version also coming to steam?

    And is this a kind of cider port or is it really programmed for mac?
     
  11. JordanNZ macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 29, 2004
    Location:
    Auckland, New Zealand
    #11
    It's not cider :)
     
  12. amd is the best macrumors member

    Joined:
    Aug 8, 2011
    #12
    I bought a license of Dirt 2 for my PC. I wonder if I can get a copy for my macs...
     
  13. imacadamiabee macrumors newbie

    Joined:
    Sep 22, 2011
    #13
    hmm... Dirt2+momo wheel=mismatch?

    Hi there,
    i'm running OS 10.6.8 and i can't get my logitech Momo Force feedback wheel to work in Dirt 2 :mad: . It has never been pluged into this mac but all-over on the net i read that it should work... sadly it doesn't.

    Does anybody have an idea? :confused:
    All help is welcome!

    Bart
     
  14. edddeduck macrumors 68020

    edddeduck

    Joined:
    Mar 26, 2004
    #14
    Go to customise controls, press the control you want to customise when it asks you to press the button/key you want to map it to press or move the control on the Momo and it will map to that. Once you have setup all the buttons you are good to go.

    The game does not map wheels automatically you need to do it yourself.

    Edwin
     
  15. imacadamiabee macrumors newbie

    Joined:
    Sep 22, 2011
    #15
    Edwin....
    How can i say it....

    Thanks for helping out this bee....

    having fun!!!!!

    grtz
     
  16. Northwestern macrumors regular

    Joined:
    Sep 13, 2011
  17. rubirock macrumors regular

    Joined:
    Aug 12, 2009
    Location:
    Little Beirut
    #17
    Thanks for the info, Edwin...I'm rocking 8GB of ram so hopefully it will look ok, off to try the demo and buy a copy:D
     
  18. lewdvig macrumors 65816

    Joined:
    Jan 1, 2002
    Location:
    South Pole
    #18

    21.8 fps ultra low at 768p. LOL

    2011 i5 1.6

    That is better than I expected though. Feral does an amazing job porting these games, but I do wish they were more contemporary.
     
  19. Jay5412 macrumors newbie

    Joined:
    Jul 10, 2011
    #19
    Dirt on the Mac it great i have been playing it with my PS3 controller greatest thing ever and no drivers needed to use it keep them coming Dirt 3 on here would be great and 30 bucks is a good price for them better then the 60 for the PS3
     
  20. Washac macrumors 68020

    Washac

    Joined:
    Jul 2, 2006
    #20
    Hello


    Sorry to sound stupid but unless people are in the know which I am not what the hell is MAS and abbreviation for ?

    I HATE abbreviations :(
     
  21. deadwulfe macrumors 6502a

    deadwulfe

    Joined:
    Feb 18, 2010
  22. Washac macrumors 68020

    Washac

    Joined:
    Jul 2, 2006
    #22
    Hello

    I assumed it was so why not just put that ?
     
  23. laserbeam273 macrumors 6502

    Joined:
    Sep 7, 2010
    Location:
    Australia
    #23
    Because abbreviations make things faster... do you write United States of America or USA? Of course USA is a more well-known abbreviation, but this is macrumors remember - we figure everyone knows abbreviations like OS, CPU, MBP, GPU, SL etc are! :D
     
  24. laserbeam273 macrumors 6502

    Joined:
    Sep 7, 2010
    Location:
    Australia
    #24
    I'm having trouble getting my mono to work with Dirt 2... . I'm doing the mapping thing, but I've run into a problem: I can't get inverted X-axis for steering left and x-axis for steering right at the same time. When I do one, the other becomes unassigned. And I've tried just using only one being assigned, but it doesn't work - kinda need to be able to steer left and right.

    Can anyone help with this?
     
  25. edddeduck macrumors 68020

    edddeduck

    Joined:
    Mar 26, 2004
    #25
    Make sure you have the wheel dead centre before you start with the assigning. It should then let you assign negative X to left and positive X for right turns. Our support guys should be able to offer more detailed advice.

    Edwin
     

Share This Page