Disk on key not recognized in RMBP?

Discussion in 'MacBook Pro' started by dilgit, Jul 9, 2012.

  1. dilgit macrumors regular

    Joined:
    Sep 24, 2010
    #1
    I put a new Verbatin USB 3.0 64GB disk on key, into my iMac and it's recognized and works. When I insert it into my new RMBP it is not recognized. Any other disk on key I use with my RMBR is fine as well as other USB devices. Any ideas?
     
  2. ajcadoo macrumors 6502

    ajcadoo

    Joined:
    Sep 17, 2011
    Location:
    San Diego, CA
  3. dilgit thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 24, 2010
  4. jav6454 macrumors P6

    jav6454

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #5
    Works on one Mac, but not the other? Have you tried another port?
     
  5. dilgit thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 24, 2010
    #6
    Does not work on both USB ports on my RMBP. Any other USB device works just fine on the same ports.
     
  6. Edriggers macrumors newbie

    Joined:
    Jun 18, 2012
    #7
    Does the drive show up in Disk Utility? What format is it?
     
  7. dilgit thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 24, 2010
    #8
    It is Mac OS Extended (Journaled). It shows on the iMac but not in any way on my RMBP.
     
  8. Edriggers macrumors newbie

    Joined:
    Jun 18, 2012
    #9
    Yes I understand that part. It is possible that your Macbook is detecting the drive, but not mounting it. If this is the case, it will still show up in Disk Utility. The root of the drive will show up in the sidebar, with the partition below it. If it is detecting the device but not mounting it, the partition will be 'grayed out.' If this is the case, you can highlight the partition and use the Mount button.
     
  9. dilgit thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 24, 2010
    #10
    It does not show in Disk Utility.
     
  10. Edriggers macrumors newbie

    Joined:
    Jun 18, 2012
    #11
    Does it have a light or something else that might indicate that it is / isn't receiving power? Have you tried verifying / repairing this disk from the iMac?
     
  11. dilgit thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 24, 2010
    #12
    Thanks for the tips but it's not working. It has no light, so can't check that. I verified and repaired on my iMac but still, RMBP won't recognize it.
     

Share This Page