Facebook captcha on Adium?

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by andyACEcandy, Sep 27, 2009.

  1. andyACEcandy macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 11, 2008
    #1
    This facebook captcha keeps popping up asking me to verify my birthday, i put it in and nothing happens. Facebook never logs into Adium... it just tries to the whole time.


    Anyone have an answer for this? I tried searching google and here and haven't seen it anywhere
     
  2. BlueRevolution macrumors 603

    BlueRevolution

    Joined:
    Jul 26, 2004
    Location:
    Montreal, QC
    #2
    I've been having the same problem. Hopefully Adium will patch it with the next update... and they patch it in 1.3.x, since my iBook won't run 1.4.
     
  3. andyACEcandy thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 11, 2008
    #3
    i just ended up deleting the facebook account on adium... blah
     
  4. BlueRevolution macrumors 603

    BlueRevolution

    Joined:
    Jul 26, 2004
    Location:
    Montreal, QC
  5. RandomKamikaze macrumors 6502a

    RandomKamikaze

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Location:
    UK
    #5
    I had the same. Was trying to sign in from my mums house. Went home and didn't have the problem again

    Dunno what caused it, but have been signed in all evening no problems
     
  6. BlueRevolution macrumors 603

    BlueRevolution

    Joined:
    Jul 26, 2004
    Location:
    Montreal, QC
    #6
    I just tried deleting and re-adding the Facebook account from Adium and it works fine now.
     
  7. andyACEcandy thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 11, 2008
    #7
    yeah it works for a little but then it comes back
     
  8. EricM macrumors newbie

    Joined:
    Sep 30, 2007
    #8
    Is there any solution for this? It's driving me crazy.
     
  9. BlueRevolution macrumors 603

    BlueRevolution

    Joined:
    Jul 26, 2004
    Location:
    Montreal, QC
    #9
    Apparently.

    Still working.

    If that doesn't, you could try:

    1. Quit Adium.
    2. Move ~/Library/Application Support/Adium 2.0 and ~/Library/Preferences/com.adiumX.adiumX.plist to your desktop. (~ represents your user home folder.
    3. Restart Adium. All of your settings will be reset. Re-add your Facebook account and see if the problem persists.
    4. You can always restore the original settings, logs, and problems by copying the files back to their original locations, overwriting what Adium re-created there.
     
  10. EricM macrumors newbie

    Joined:
    Sep 30, 2007
    #10
    Deleting the account and re-adding did nothing for me. The suggestion above did nothing. Deleting cache (suggested at http://code.google.com/p/pidgin-facebookchat/issues/detail?id=509) did nothing.

    This is on two separate machines, and both started doing it at the same time. It's been happening for several days now, but I could usually fix it by logging into Facebook with my web browser and going through their captcha. I don't normally have to do the captcha there (I actually never did until this started), but the failed attempts to login with Adium seem to trigger it. Anyway, doing that hasn't worked at all today either.
     
  11. andyACEcandy thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 11, 2008
    #11
    Here's what's worked for me so far knock on wood


    I deleted the account on Adium... I changed my facebook password completely from facebook.com then created the account again on Adium using the new password


    So far so good after a day and a half
     
  12. Dembo macrumors regular

    Dembo

    Joined:
    Jun 14, 2007
    Location:
    London, UK / Frankfurt, Germany
    #12
    Just happend to me for the first time: Adium 1.4b9 seems to handle the CAPTCHAs well: It showed up and went away after I entered my birthday and password. :)
     
  13. Jasond8 macrumors newbie

    Joined:
    Nov 2, 2009
    #13
    It may not necessarily be Adium - mine had never done it before today - and when I went to Facebook to change my password there as suggested above, I realized the chat is down for maintenance, so perhaps that explains the problem with Adium connecting.
     
  14. BlueRevolution macrumors 603

    BlueRevolution

    Joined:
    Jul 26, 2004
    Location:
    Montreal, QC
    #14
    Yeah, the problem we were referring to was going on for a couple of weeks.

    http://trac.adium.im/ticket/12882
    http://trac.adium.im/ticket/13302

    (By the way, I just got the same CAPTCHA dialog.)
     
  15. csmitty macrumors regular

    Joined:
    Sep 15, 2007
    #15
    I've had issues with mine today as well. Of course I also changed my password this morning on FB, but I believe it was working fine when I changed the info on Adium. Yea FB chat is down for me too
     
  16. csmitty macrumors regular

    Joined:
    Sep 15, 2007
  17. BlueRevolution macrumors 603

    BlueRevolution

    Joined:
    Jul 26, 2004
    Location:
    Montreal, QC
    #17
    Same here. Just wait for the bug to be worked out.
     
  18. andyACEcandy thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 11, 2008
    #18
    Getting it now.... went a while with it being okay too

    bummer
     
  19. DoFoT9 macrumors P6

    DoFoT9

    Joined:
    Jun 11, 2007
    Location:
    Singapore
    #20
    been annoying the hell out of me! i just disabled it. might try this later.
     
  20. wheresdavid macrumors newbie

    Joined:
    Nov 5, 2009
    #21
    Problem seems to be fixed in update released today nov 4th

    I was having the same problem until I updated today to 1.38 (?) which was released on Nov 4.
     
  21. BlueRevolution macrumors 603

    BlueRevolution

    Joined:
    Jul 26, 2004
    Location:
    Montreal, QC
    #22
    Yeah, Adium 1.3.8 (November 4) and 1.4b14 (November 5) updated pidgin-facebook chat, which should hopefully sort out this problem, at least temporarily.
     
  22. andyACEcandy thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 11, 2008
  23. BlueRevolution macrumors 603

    BlueRevolution

    Joined:
    Jul 26, 2004
    Location:
    Montreal, QC
    #24
    ... until Facebook breaks the messy web messenger hack that Adium is forced to use in place of an official API. On the other hand, most other protocol support is similarly hacked together, since MSN and such want to encourage using the official client.
     
  24. iChanged macrumors member

    iChanged

    Joined:
    Oct 1, 2009
    #25
    I had that annoying captcha problem as well.. bugged me for a couple of days. But the new update (1.3.8) fixes that for good.
     

Share This Page