fix for those whose Visual Voicemail has stopped since trying the MMS IPPC

Discussion in 'iPhone' started by brvheart, Jun 10, 2009.

  1. brvheart macrumors 6502

    Joined:
    Dec 3, 2007
    #1
    For those that have had their Visual Voicemail stop working after installing the IPPC that gives you tethering and MMS options here is the fix -

    settings>general>netwrok>Cellular Data Network>Visual Voicemail>

    Current with modded IPPC = wap.cingular - change this to acds.voicemail, then restart phone.


    APN needs to be set to acds.voicemail
     

    Attached Files:

  2. Aaleck macrumors 6502a

    Aaleck

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Location:
    Michigan, USA
    #2
    Mine still works and it's set to wap.cingular...
     
  3. brvheart thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 3, 2007
    #3
    yep, this has been mixed for everyone - some works, some doesnt. Mine did not and found this setting and changed it and it started working again. Not sure if it depends on the market you are in or not, but for those that it stopped working for - try this and cross your fingers.
     
  4. Aaleck macrumors 6502a

    Aaleck

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Location:
    Michigan, USA
    #4
    If it doesn't work, what happens? Will it tell you that theres a problem, or that you can't listen to any new voice mails? Because I haven't got any new voice mails since last night, but I can still listen to my old ones...
     
  5. BrownManUPS macrumors 6502a

    BrownManUPS

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Location:
    California
  6. Warbrain macrumors 603

    Warbrain

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Location:
    Chicago, IL
    #6
    This is what I'm wondering as well.
     
  7. Aaleck macrumors 6502a

    Aaleck

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Location:
    Michigan, USA
    #7
    I just snagged someones cell phone and left myself a voice mail, and nothing... so I'm guessing mine doesn't work... It's been like 10 minutes..
     
  8. Aaleck macrumors 6502a

    Aaleck

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Location:
    Michigan, USA
    #8
    Haha, yep. It doesn't work with wap.cingular. I changed it to the new one and restarted and it worked. Good find. I would've kept using it without it working and I wouldn't have known.
     
  9. Warbrain macrumors 603

    Warbrain

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Location:
    Chicago, IL
    #9
    Restarting now...hopefully mine works.
     
  10. brvheart thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 3, 2007
    #10
    It doesnt not tell you or alert you that it does not work, it simply will not pull down new messages. You can dial your number and get your VM but it will not pull them down to the Visual Voicemail - does that help answer your questions?

    Anyways - make these changes changes and reboot and you visual vm will work again :)
     
  11. Warbrain macrumors 603

    Warbrain

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Location:
    Chicago, IL
    #11
    Yea, I noticed that...and it didn't even work after a reboot. Now I need to remove the carrier file.
     
  12. brvheart thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 3, 2007
    #12
    it should work just fine after making the setting changes - can you post screen captures please?
     
  13. Warbrain macrumors 603

    Warbrain

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Location:
    Chicago, IL
    #13
    Too late - already restoring back. It was the exact settings as above.

    And I don't now what there would be to see.
     
  14. Warbrain macrumors 603

    Warbrain

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Location:
    Chicago, IL
    #14
    Still not receiving any and I've restored...any ideas?

    Does anyone have the default carrier settings file that I can update with?
     
  15. brvheart thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 3, 2007
    #15
    you will need to install the 3.0 GM as a new phone - that should rewrite the IPPC file - I know that it is a pain to transfer 16GB of data back but I think that might be the only option you have. I did a restore from 3.0 last night and not a new install and was left with the old IPPC - so I am just guessing a new phone install would wipe everything back to fresh 3.0 gm
     
  16. Warbrain macrumors 603

    Warbrain

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Location:
    Chicago, IL
    #16
    It hasn't from what I can tell. I'll check in a second.

    It has but it hasn't allowed me to download voicemails. Weird.
     
  17. brvheart thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 3, 2007
    #17
    please provide screen captures
     
  18. Warbrain macrumors 603

    Warbrain

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Location:
    Chicago, IL
    #18
    Of what? The fact that it won't let me connect? It won't. There is NOTHING to show. I restored so I cannot change the carrier settings and it is the default carrier settings now because I cannot tether or use MMS.
     
  19. brvheart thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 3, 2007
    #19
    do you still have the mms and tethering options available?
     
  20. Warbrain macrumors 603

    Warbrain

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Location:
    Chicago, IL
    #20
    I said that...no. Read the post. I RESTORED.
     
  21. The General macrumors 601

    Joined:
    Jul 7, 2006
    #21
    Sweet. It fixed mine, and I didn't even have to restart my phone.
     
  22. Warbrain macrumors 603

    Warbrain

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Location:
    Chicago, IL
    #22
    I may have to re-do the carrier settings in Windows and see about changing it back. It's always worth a shot...

    Nope, still unavailable. **** this.
     
  23. Warbrain macrumors 603

    Warbrain

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Location:
    Chicago, IL
    #23
    And now i got it working. Finally.

    And now it doesn't. WTF.

    It's up and down...not sure what this means.
     
  24. brvheart thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 3, 2007
    #24
    dont have to be an asshat about esp in a thread where someone is trying to help you. Just because you restored does not mean that the settings went away - they didnt on mine. Go find another thread and others to help you if you cant be non aggressive - I wish you had seen the original reply that got deleted.
     
  25. The General macrumors 601

    Joined:
    Jul 7, 2006
    #25
    I was being serious.
     

Share This Page