Gray pictures in App Store?

Discussion in 'iOS 9' started by eric3312, Oct 8, 2015.

  1. eric3312 macrumors 6502

    Joined:
    Sep 17, 2012
    #1
    My data connections are just fine...

    but tonight when I went into the app store, gray boxes appeared instead of app icons and pictures intermittently. In the status bar was the little scrolly wheel, as if the phone was STILL trying to download the app icons and preview images. It was about 50/50. 50 percent of pictures and app icons are showing, 50 percent are not.

    Anyone see this? I'm on iPhone 6s, iOS 9.0.2.

    Thank you,
    Eric
     
  2. jess222 macrumors 6502

    jess222

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Location:
    CA
    #2
    I did notice that but it's just on one app in my update list (6s, 9.1 beta 4).
     
  3. eric3312 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 17, 2012
    #3
    So, the pictures (app icon and the preview images)..some of them were just completely gray?...did your phone have the scroll wheel at the top as if it was still trying to download the pictures? Did it go away? did you do anything to fix it?
     
  4. jess222 macrumors 6502

    jess222

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Location:
    CA
    #4
    image.png
    No scroll wheel, I tried restarting and that didn't work. Didn't try anything else because I wasn't really worried about it, the app updated fine and is working :)
     
  5. eric3312 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 17, 2012
    #5
    yeah that's mine too...but it's a majority of the app. Tried restarting...not really sure what to do.
     
  6. ConfoundedHound macrumors newbie

    ConfoundedHound

    Joined:
    May 6, 2015
    Location:
    Atlanta
    #6
    Same thing- started this afternoon on both of my devices.
    iOS 9.0.2 iPhone 6s
    iOS 9.1b4 iPad mini 2
     
  7. ShaneSparkyYYZ macrumors newbie

    ShaneSparkyYYZ

    Joined:
    Sep 22, 2015
    Location:
    Toronto, Canada
    #7
    Happening to me as well. Tried tapping on updates tab 10x to reset AppStore but same issue. Seems to be happening to updates that are available from today only and onward.

    Wonder if it has something to do with having Lirum Info Lite installed and it's no longer on the AppStore?
     
  8. Seregios macrumors newbie

    Seregios

    Joined:
    Oct 5, 2015
    Location:
    Napoli, Italia.
    #8
    I'm expiring the same on iPhone 6/iPad mini 4/iPod touch 6G. :) I believe it is Apple's problem.
     
  9. AeroZ macrumors 6502

    AeroZ

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Location:
    Estonia
    #9
    I've had this problem since 8.x. Some app icons in Updates tab are gray. The only way to make them load is to scroll fast up and down in Updates tab. It might be related to specific region's app store server. That's my only guess.
    I reported it to Apple yesterday. Let's see.
     
  10. eric3312 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 17, 2012
    #10
    Jeez I'm glad I'm not the only one...

    Just to verify, is this what you guys are seeing?
     

    Attached Files:

  11. Seregios macrumors newbie

    Seregios

    Joined:
    Oct 5, 2015
    Location:
    Napoli, Italia.
  12. eric3312 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 17, 2012
    #12
    Thanks a lot for sharing this...I was afraid my device was jacked up badly
     
  13. Seregios macrumors newbie

    Seregios

    Joined:
    Oct 5, 2015
    Location:
    Napoli, Italia.
    #13
    No problem! Thank goddess is just the constipated Apple server. :)
     
  14. eric3312 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 17, 2012
    #14
    The constipated apple server. hahaha. very well put.

    Was it working for you earlier today at any time?
     
  15. Seregios macrumors newbie

    Seregios

    Joined:
    Oct 5, 2015
    Location:
    Napoli, Italia.
    #15
    I noticed this issue since yesterday! But now looks worse. Maybe the server are getting major overflow caused by the iPhone 6S. :D
     
  16. eric3312 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 17, 2012
    #16
    did you happen to do any kind of restore or wipe of your device recently?
     
  17. Seregios macrumors newbie

    Seregios

    Joined:
    Oct 5, 2015
    Location:
    Napoli, Italia.
    #17
    Mmm no. iPad mini is quite recent but iPhone and iPod got the last wipe within iOS 9 release.
     
  18. eric3312 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 17, 2012
    #18
    are you able to confirm that this is still happening for you? Can you view the screenshots and let us know if it looks the same to you?
     
  19. eric3312 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 17, 2012
    #19
    Well..I just chatted with an Apple "senior advisor."...she was actually able to duplicate the issue on her device too.

    appstoreapplechat.JPG
     
  20. Seregios macrumors newbie

    Seregios

    Joined:
    Oct 5, 2015
    Location:
    Napoli, Italia.
  21. ConfoundedHound macrumors newbie

    ConfoundedHound

    Joined:
    May 6, 2015
    Location:
    Atlanta
    #21
    Yes- Still happening on both devices. But something odd is happening. The updates screen seems to be frozen in time with it's missing app artwork. But if I search for some app i've never seen before, I see some artwork, and some gray placeholders. And then, ever so slowly, the artwork is downloaded and the gray boxes are replaced by the real image. But when I say slow- I mean SLOW.

    No amount of waiting on the Updates screen seems to help. The App store isn't requesting the artwork anymore. I guess that's a one-time thing.
     

    Attached Files:

  22. eric3312 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 17, 2012
    #22
    thanks a lot for the reply. I appreciate it. Hoopefully this gets fixed soon.
    I did report it to Apple chat...2 of them confirmed it's happening over there as well and that they would report it to the higher ups.
     
  23. Makale.Helvetia macrumors 6502a

    Makale.Helvetia

    Joined:
    Sep 14, 2014
    Location:
    İSTANBUL - TÜRKİYE
    #23
    thank you for starting this thread.i wonder what was the real problem is. and as we can see..it's server side.
     
  24. TL24 macrumors 6502a

    TL24

    Joined:
    Oct 20, 2011
    #24
    This has been a thing for months now, even in 8.x.x as well. Not sure why Apple hasn't done a thing about it but I'm sure they're busy fixing bugs in iOS with their beta releases right? lol smfh
     

Share This Page