Gta Iv

Discussion in 'Mac and PC Games' started by AlexisV, Dec 2, 2008.

  1. AlexisV macrumors 68000

    AlexisV

    Joined:
    Mar 12, 2007
    Location:
    Manchester, UK
    #1
    GTA IV is avialble in the USA today. Has anybody tried it on the Mac?

    I've hearing reports that it runs poorly on ATI cards - can anybody confirm?
     
  2. 123Luke321 macrumors newbie

    Joined:
    Dec 2, 2008
    #2
    Hi.
    I can confirm, that there are problems with Radeons. A friend of mine has got a PC with a HD3850.
    The game startet the first time he tried, and then only after 40-50 trys.

    Has anybody tested the game on an iMac with a Radeon HD 2600?
    Please tell me if it works.

    Bye
     
  3. wondering macrumors newbie

    Joined:
    Jul 1, 2008
    #3
    I have it, it runs pretty slow on my new glass mbp :mad: Im not sure why
     
  4. Dagless macrumors Core

    Dagless

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Location:
    Fighting to stay in the EU
    #4
    Sandbox games generally need very high spec gaming systems to run well, pretty much everything that can be is used up. Ram for storing mission info, all the models positions and AI, the CPU for running every human and vehicle AI within a radius and the GPU to render it all and make it look lovelyful. All I can suggest is turning the settings and resolution down and make sure you have a lot of Ram.
     
  5. 123Luke321 macrumors newbie

    Joined:
    Dec 2, 2008
  6. mongrol macrumors regular

    Joined:
    Jul 16, 2007
    #6
    What rubbish.
     
  7. goonerman macrumors newbie

    Joined:
    May 8, 2008
    Location:
    Sydney, Australia
    #7
    So dissapointed to hear about these problems. Was looking forward to this game for a while.

    Has anyone tested it with the latest iMac w/ 512mb 8800GS? Please let me know because i would like to pick it up sometime today.
     
  8. Dagless macrumors Core

    Dagless

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Location:
    Fighting to stay in the EU
    #8
    Pardon? Please explain why. It doesn't even take a developer to understand the requirements for a sandbox game...
     
  9. AlexisV thread starter macrumors 68000

    AlexisV

    Joined:
    Mar 12, 2007
    Location:
    Manchester, UK
    #9
    Mmm, but it's just like any previous GTA game. This time I'm hearing rumblings that it's a bad port with ATI cards struggling (maybe because of bad drivers).

    Recommended specs on the box are only for a GeForce 6600!

    Anyway, we'll see because it should be on the doormat when I get home from work tonight.
     
  10. nerdbert macrumors regular

    nerdbert

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Location:
    Berlin, Germany
    #10
    Has someone tried it on a late 2007 MBP?

    Since it's 16 GB I'm hoping that they've included textures for cards with less than 256 MB (the sys requirements are not really specific IMO)

    Otherwise I don't have much hope that it will run on my 8600M GT 128 MB.
     
  11. JackAxe macrumors 68000

    JackAxe

    Joined:
    Jul 6, 2004
    Location:
    In a cup of orange juice.
    #11
    Rubbish. :p

    I noticed that the PC version got a realistic score this time around, since Rockstar wasn't shoving money down IGN's throat for an undeserved perfect score. Absolutely ridiculous.
     
  12. 123Luke321 macrumors newbie

    Joined:
    Dec 2, 2008
  13. Dagless macrumors Core

    Dagless

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Location:
    Fighting to stay in the EU
    #13
    Very much so, and the reason why I won't be giving these overhyping websites any of my moneys :)
     
  14. blastlast macrumors newbie

    Joined:
    Dec 3, 2008
    #14
    I have. It IS possible to play it, but i wouldn't recommend it. You have to play it on VERY low settings to make it work, and it looks worse than Vice City when you do...
     
  15. ayeying macrumors 601

    ayeying

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Location:
    Yay Area, CA
    #15
    I have it on the MBP in my sig. Its pretty crippled cause of the lack of video ram I have. Im running it pretty much on all low w/ 800x600
     
  16. goonerman macrumors newbie

    Joined:
    May 8, 2008
    Location:
    Sydney, Australia
    #16
    Ok so i picked it up yesterday and installed it on my iMac (below) with a 512mb geforce 8800gs and it runs at 22.9 FPS from the autoconfigure settings. its playable but doesn't look as good as console version me thinks.

    just waiting on a patch from rockstar and for apple to update the bootcamp drivers for the graphics card.
     
  17. ayeying macrumors 601

    ayeying

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Location:
    Yay Area, CA
    #17
    For me, auto configure settings were crap. maybe 15-20 fps at best. If I run it at all low, I get closer to 30 fps but still runs like crap. lol.
     
  18. goonerman macrumors newbie

    Joined:
    May 8, 2008
    Location:
    Sydney, Australia
    #18
    yeah. i'll have to play around with settings a little. I only got to play for an hour last night but problems aside, I'm really impressed by this game.

    I haven't played the console versions before so this is all new to me. The physics engine rocks, people actually park their cars and open the boot to get their shopping out, people pull phones out of their pockets and start talking and tyres pop when you do burnouts for too long. Just the little things that make it really enjoyable to play.
     
  19. Markov macrumors 6502

    Markov

    Joined:
    May 18, 2007
    Location:
    Philadelphia
    #19
    nVidia 8600M GT 128mb ram on a 2.2 mbp w/ 2 gigs of ram...

    ... complete crap.

    On all low settings, it's BARELY playable, I mean lag out the a**.

    It runs like hell on anything that doesn't have two graphics cards I bet... lol.

    I'm beyond pissed, this post only shows one one trillionth of how I really feel....
    :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
     
  20. JackAxe macrumors 68000

    JackAxe

    Joined:
    Jul 6, 2004
    Location:
    In a cup of orange juice.
    #20
    Rockstar does it again. This is rushed port for the holidays. If it's not the crap optimization, it's the bugs. The previous GTA games "eventually" ran fine on PCs, so it's going to be a matter of a waiting for a patch -- which is crap. They should have held off and at least released this beta for testing.

    On Shacknews, there's reports that it doesn't support most SLI setups and that for the most part it's capped to 30 fps.
     
  21. Markov macrumors 6502

    Markov

    Joined:
    May 18, 2007
    Location:
    Philadelphia
    #21
    Apparently they are addressing the many issues now, but I find it hard to believe it will be a cure all.
     
  22. eLbanana macrumors member

    Joined:
    Oct 16, 2008
    #22
    I have the 512Vram version... i hope it will run @ med settings.. cmon this is a f**king brandnew MBP...
     
  23. smukkebenne macrumors member

    Joined:
    Dec 19, 2006
    Location:
    Somewhere pretty
  24. Dagless macrumors Core

    Dagless

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Location:
    Fighting to stay in the EU
    #24
    ^ Just a shame you're playing it on a console, and when is the PS3's DLC out? :D
    You don't have to wait. Get the Omega Drivers for whatever card and OS you have. They're the latest drivers and come with lots of tweaks and tools.
     
  25. JackAxe macrumors 68000

    JackAxe

    Joined:
    Jul 6, 2004
    Location:
    In a cup of orange juice.
    #25

Share This Page