Has anyone got a X5690 to work in a Xserve 3,1

Discussion in 'Mac OS X Server, Xserve, and Networking' started by mav2287, Jun 6, 2019.

Tags:
  1. mav2287 macrumors newbie

    Joined:
    Jul 10, 2015
    #1
  2. P1ratz macrumors member

    Joined:
    Jul 14, 2019
    #3
    Can you show us how?
     
  3. reukiodo macrumors regular

    reukiodo

    Joined:
    Nov 22, 2013
    Location:
    Earth
    #4
    He flashed the XServe3,1 firmware over to a MacPro5,1 to enable the newer Westmere CPUs.
     
  4. P1ratz macrumors member

    Joined:
    Jul 14, 2019
    #5
    thanks! I did the same, waiting on a dual cpu board now.
     
  5. reukiodo macrumors regular

    reukiodo

    Joined:
    Nov 22, 2013
    Location:
    Earth
    #6
    You'd need to redo the flash on the dual-cpu board also.
     
  6. P1ratz macrumors member

    Joined:
    Jul 14, 2019
    #7
    Yea for sure. Do u know if u can boot the dual board with a single cpu in it?
     
  7. reukiodo macrumors regular

    reukiodo

    Joined:
    Nov 22, 2013
    Location:
    Earth
    #8
    I haven't tried, but I would expect it to boot it only CPU A is installed correctly, and not expect it to boot if only CPU B is installed correctly.
     
  8. donluca macrumors regular

    donluca

    Joined:
    Jul 30, 2018
    Location:
    Italy
    #9
    Correct. On dual CPU trays, if you put one CPU in Socket A and a stick of RAM in socket 1 it will boot.
     

Share This Page

8 June 6, 2019