has MMS been disabled in 4.0? or is my software faulty?

Discussion in 'iPhone' started by Acronym, Jun 21, 2010.

  1. Acronym macrumors 68000

    Joined:
    Apr 26, 2008
    #1
    ok so i upgraded to 4.0 from a JB 3GS 3.1.3 and i didnt restore just shift upgrade (running windows 32 bit Vista home premium) and the option to use MMS is gone even from the settings app. any ideas?

    updated through itunes the .ispw was downloaded through itunes.
     

    Attached Files:

    • 038.PNG
      038.PNG
      File size:
      72.4 KB
      Views:
      50
  2. -aggie- macrumors P6

    -aggie-

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Where bunnies are welcome.
    #2
    What’s your carrier file (see settings>General>About>Carrier)? You might just need to reboot.
     
  3. jmar910 macrumors member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    #3
    damn dude, I have no idea what's going on with that, but I cant comment because I'm still updating to 4.0 as we speak. That's weird though. My only suggestion is try asking a friend to send you a picture and see if it comes through like before you updated.
     
  4. jmar910 macrumors member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    #4
    Oh wait! Go into SMS settings under settings and see if theres a switch that says MMS: ON/OFF. That could be it.
     
  5. ttech10 macrumors 6502

    Joined:
    May 16, 2008
  6. Acronym thread starter macrumors 68000

    Joined:
    Apr 26, 2008
    #6
    no dice there is no such option

    i will give that a shot and update on my MMS status.

    im on Rogers 7.0 Carrier settings for what its worth. i also noticed on my phone this...
     

    Attached Files:

    • 023.PNG
      023.PNG
      File size:
      115.5 KB
      Views:
      33
    • 043.PNG
      043.PNG
      File size:
      38.6 KB
      Views:
      41
  7. b00st3d macrumors member

    b00st3d

    Joined:
    Aug 16, 2008
    Location:
    New Orleans
    #7
    my mms is broken. wont send any mms messages. keep getting the red exclamation point. i tried resetting network settings as well as resetting the phone from scratch. =(

    non-jailbroken 3gs on at&t

    AT&T Carrier 7.0
     
  8. jmar910 macrumors member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    #8
    so weird my option was there. I'll let you know in a few mins when my iphone is done updating.
     
  9. Dsr1205 macrumors 6502

    Joined:
    Jan 16, 2008
    #9
    rule of thumb, do a fresh restore when upgrading from a jailbreak man.
     
  10. jmar910 macrumors member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    #10
    This guy speaks the truth. Didn't realize it was JB.
     
  11. samven582 macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 2, 2009
  12. pitt1717 macrumors 6502

    Joined:
    Jul 13, 2007
    #12
    make sure your number is in the settings.

    settings > phone > my number
     
  13. Acronym thread starter macrumors 68000

    Joined:
    Apr 26, 2008
    #13
    yeah yeah but i have important info in my backups and before i upgraded i ereased all settings so the backup should be clean.

    i have sent regular text messages since my upgrade

    restarting phone did nothing
     
  14. jmar910 macrumors member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    #14
    Gah nvm, no idea.
     
  15. samven582 macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 2, 2009
  16. Acronym thread starter macrumors 68000

    Joined:
    Apr 26, 2008
    #16
    i really dont like doing a DFU reformat hah but i want my MMS I'm sending about 70+ photos a month :p
     
  17. outphase macrumors 65816

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Location:
    Parts Unknown
  18. jman240 macrumors 6502a

    Joined:
    May 26, 2009
    #18
    Try resetting your carrier settings General -> Reset -> Reset Network Settings.

    The phone will show the apple logo and a progress bar, don't freak, its just resetting network stuff, nothing to do with files or music or anything like that.
     
  19. pitt1717 macrumors 6502

    Joined:
    Jul 13, 2007
    #19
    yep regular text will go through mms wont... just a thought
     
  20. deluxeh0 macrumors member

    Joined:
    Oct 16, 2009
    #20
    yup im having this problem too.. I did a restore also but its not there
     
  21. deluxeh0 macrumors member

    Joined:
    Oct 16, 2009
    #21
    I tried to reset the network settings and the mms option still isnt there either :/
     
  22. Acronym thread starter macrumors 68000

    Joined:
    Apr 26, 2008
    #22
    everytime i connect to itunes it says i have new carrier settings so i accept it says they were installed successfully, but when i recconect it gives the same message "new carrier settings are available"
     
  23. JoshGlzBrk macrumors 6502a

    JoshGlzBrk

    Joined:
    Aug 27, 2009
    #23
    I have this problem too.

    If I restore to factory settings and don't restore from backup mms works and is an option. But when I restore my settings it disappears. Even if I reset network settings it won't re appear.

    And I don't want to lose all my texts and settings...
     
  24. deluxeh0 macrumors member

    Joined:
    Oct 16, 2009
  25. Acronym thread starter macrumors 68000

    Joined:
    Apr 26, 2008
    #25
    im in the same boat, I'm just going through a DFU Restore dont want to lose texts but i need MMS.
     

Share This Page