Help!!! (Bought an unlocked iPhone, have no idea what to do now)

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by theironist08, Jan 30, 2008.

  1. theironist08 macrumors regular

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Location:
    Dublin,Ireland
    #1
    Ok so im just going to presume that this question has been asked numerous times already and I apologize if this seems tedious to frequent visitors.Basically just bought an iphone off ebay from England.Its locked to O2 UK and I live in Ireland and am with O2 IRELAND!Apparently this wont work.I have spent copious amounts of time searching the web for hacks and Im just confused now because iv heard all the hacks just screw up the applications etc.My iphone should be arriving soon and id like to be able to use it straight away.please help!wat hav all you guys done with yours if you hav unlocked them??Urgent help would be very much appreciated. Cheers guys!
     
  2. jav6454 macrumors P6

    jav6454

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #2
    You bought of e-bay? To tell you right now that it is possible to unlock is impossible. You have to tell us first what firmware version your iPhone came with out of the box.

    More likely it brings 1.1.2 firmware or the newer 1.1.3, both of which, if come out of box state and not upgraded are not currently able to be unlocked.
     
  3. adamsweeting macrumors regular

    Joined:
    Sep 15, 2007
    #3
    It's more than likely it's 1.1.2.

    1.1.2 OTB is unlockable. You need to downgrade to 1.1.1, then do the jailbreak and run oktoprep to get to 1.1.2 jailbroken - but you cannot SIM unlock via software. You'll need a *SIM solution to get your SIM working.
     
  4. Dakotafan macrumors 6502

    Joined:
    Dec 3, 2007
    #4
    what SIM solutions?
     
  5. adamsweeting macrumors regular

    Joined:
    Sep 15, 2007
    #5
    StealthSIM
    xSIM
    TurboSIM
    SweetSIM

    There are LOADS
     
  6. Dakotafan macrumors 6502

    Joined:
    Dec 3, 2007
    #6
    thanks - I used anySIM and that doesn't work...I'll need to download on of those
     
  7. adamsweeting macrumors regular

    Joined:
    Sep 15, 2007
    #7
    No!! - These are not software solutions. They are hardware mods. They are little cards that sit on top of your SIM and fool the iphone into thinking it has a valid SIM.

    1.1.2 OTB cannot be software SIM unlocked.
     
  8. Dakotafan macrumors 6502

    Joined:
    Dec 3, 2007
    #8
    ahh I see...I had a JB 1.1.2 and tried Nate's 1.1.3 method and got screwed up. Now after numerous unsuccessful attempts at 1.1.3->.1.1.1->1.1.3 I'm back at 1.1.2 with my wiggly icons

    The first JB I did was 1.0.2 -1.1.1-1.1.2 and I had none of these issues.
     
  9. Consultant macrumors G5

    Consultant

    Joined:
    Jun 27, 2007
    #9
    1.1.2 out of box -> 1.1.3 -> 1.1.2 or 1.1.3 = PHONE PART IS DISABLED.
     
  10. Dakotafan macrumors 6502

    Joined:
    Dec 3, 2007
    #10
    I know - mine was OOTB...anyways I'm fine on 1.1.1 JB
     
  11. theironist08 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Location:
    Dublin,Ireland
    #11
    I bought a fully unlocked iphone v 1.1.2 on ebay and it comes with turbo sim 5, the seller has offered me a fully "software unlocked" 1.1.3 one with no turbo sim required.Which would you guys go for and why???please help asap!
     
  12. munroe macrumors regular

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Location:
    Ireland
    #12
    I'd say it doesn't really matter that much. You can upgrade the v1.1.2 phone whenver you want to to 1.1.3. You can downgrade the 1.1.3 if you want, but it's not quite as easy to do. So perhaps the 1.1.2 is slightly more flexible.

    Soon there won't be much need for 1.1.2 as apps are being updated for 1.1.3. Then there will be 1.1.4 and the SDK, and you'll probably want to upgrade anyway.
     
  13. liketom macrumors 601

    liketom

    Joined:
    Apr 8, 2004
    Location:
    Lincoln,UK
    #13
    if seller is flogging it for more the retail price i would buy a brand new one and unlock the dam thing myself.

    Cheaper that way :D
     
  14. Mitthrawnuruodo Moderator emeritus

    Mitthrawnuruodo

    Joined:
    Mar 10, 2004
    Location:
    Bergen, Norway
    #14
    MOD NOTE!

    One thread is enough. Posting the same question all over will get you into trouble, as the rules clearly state.

    And please, give threads a more descriptive title than 'Help' or 'Please Help'. Those title aren't helping anyone...
     
  15. munroe macrumors regular

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Location:
    Ireland
    #15
    liketom is right. It's dead easy to unlock a brand new one.

    theironist08,

    I'm on O2 Ireland with an unlocked US phone. I've used the SIM sandwich solution, and I'm now on the software unlock variety. Both ways work, and you can switch from one to the other easily enough.
     
  16. theironist08 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Location:
    Dublin,Ireland
    #16
    more descriptive title!!

    alrite cheers thanks guys, il prob just go with the 1.1.2 one then with the turbosim.. I probably shouldn't be writing this here though as its getting off the issue of the main thread entry. Also "as the rules clearly state" (as Mitthrawnuruodo commented up above) I shouldn't post the same thing more than once.I couldn't help but see the irony in this by the way.. I feel like I am in a mac commercial.. "Hi I'm a mac and I post as many comments as I want to achieve the maximum help and support I need", "Hi , I'm a PC.. as the rules clearly state...." Thanks for the tip PC.. I mean Mitthrawnuruodo.
    Later guys..
     

Share This Page