i life 06' needed

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by Avzone, Aug 20, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Avzone macrumors 6502

    Avzone

    Joined:
    Mar 13, 2004
    Location:
    U.k
    #1
    Can someone point me in the right direction as I would like to purchase a copy as 08 is not compatible with my current system.
    Many Thanks!
    :)
     
  2. GoCubsGo macrumors Nehalem

    GoCubsGo

    Joined:
    Feb 19, 2005
    #2
    You're new so you cannot see the Marketplace forums, therefore you cannot buy/sell here. I'm sorry.
     
  3. atluten macrumors 6502

    Joined:
    Mar 24, 2008
    #3
    You can try searching ebay or Craigslist to see if there are any listings.
     
  4. Techguy172 macrumors 68000

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Location:
    Ontario Canada
  5. Avzone thread starter macrumors 6502

    Avzone

    Joined:
    Mar 13, 2004
    Location:
    U.k
    #5
    ???

    OK.
    When is it that im allowed access to the marketplace then Jessica ?
    :)
     
  6. northy124 macrumors 68020

    northy124

    Joined:
    Nov 18, 2007
    #6
    When you have 250+ posts I think (It was changed recently).

    Why do you need iLife '06?
     
  7. Avzone thread starter macrumors 6502

    Avzone

    Joined:
    Mar 13, 2004
    Location:
    U.k
    #7
    >>>

    Cos I have been advised it is the next best to 08'
    :)
     
  8. Neil321 macrumors 68040

    Neil321

    Joined:
    Nov 6, 2007
    Location:
    Britain, Avatar Created By Bartelby
    #8
    I'm not jessica but

    Can't Find or Access the Marketplace Forum?

    Before you can access the Marketplace forum, you need a minimum post count of 250, as displayed in your User Profile, and you must have been a MacRumors member for at least 180 days (about 6 months). Posts in certain forums (e.g., the "Politics, Religion, Social Issues" and "Console Games" forums) do not count toward this total. Marketplace posts do not count toward your total post count either. Details are in the Forum Rules. If you start a "for sale" thread or make other Marketplace-type posts in another forum to avoid the minimum requirements, your thread/posts will be deleted.
    The requirements for post count and length of membership are designed to limit those offering sales, purchases, or trades to members who have been around the forums enough to become known and have an investment in their MacRumors membership that they are unlikely to want to risk. Although new members or members with fewer posts may be perfectly responsible buyers or sellers, other members have few ways to confirm that at MacRumors. The lack of a post history in the discussion forums has proven to be a detriment to dealmaking. The requirement for length of membership will not be an issue for most members, but discourages rapid posting by new members who might try to build their post count to gain Marketplace access quickly.

    What Mac have you got that can run 06 but not 08 ??
     
  9. northy124 macrumors 68020

    northy124

    Joined:
    Nov 18, 2007
    #9
    OK but why '06 when '08 is better? Is it because of it's specs? Or price?
     
  10. Avzone thread starter macrumors 6502

    Avzone

    Joined:
    Mar 13, 2004
    Location:
    U.k
  11. Avzone thread starter macrumors 6502

    Avzone

    Joined:
    Mar 13, 2004
    Location:
    U.k
    #11
    >>>

    Hi "Northy', I was told by a salesperson at apple that my current system is not suffient enough for this program to run, especially I movie.
    However, I am up for other opinions as I really do want to update my 04'.
    :)
     
  12. kolax macrumors G3

    Joined:
    Mar 20, 2007
  13. Avzone thread starter macrumors 6502

    Avzone

    Joined:
    Mar 13, 2004
    Location:
    U.k
    #13
    >>>

    I have a
    12" Powerbook G4, Ali,
    1 Ghz Power Pc
    256mb
    133mhz
    With a combo drive (non dvd burner)
    Mac Osx
    Running Panther.

    I was told it wont cope with the upgrades in Movie/Dvd 08' ?
     
  14. Cameront9 macrumors 6502a

    Cameront9

    Joined:
    Aug 6, 2006
    #14
    Yes, iLife 08 requires Tiger. You can't run it on Panther.

    Here are the iLife '06 requirements:
    http://support.apple.com/kb/HT2675

    Honestly, you're going to have to bump up the RAM in that powerbook if you want to use it....I would say at least 1GB if possible...
     
  15. Avzone thread starter macrumors 6502

    Avzone

    Joined:
    Mar 13, 2004
    Location:
    U.k
    #15
    >>>

    Ok Thank you!
    So when they say '733 MHz or faster for iDVD.'
    What is it then mean as the only mhz I see for mine is 133mhz?
    I was thinking of getting another 512mb in the 2nd slot?
     
  16. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #16
    1 GHz = 1000 MHz (your CPU speed). The other speed refers to the RAM speed... The requirement for software will always be referencing the speed of the CPU and not any other (RAM, bus, etc) clock speed.
     
  17. Avzone thread starter macrumors 6502

    Avzone

    Joined:
    Mar 13, 2004
    Location:
    U.k
  18. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #18
    You're giving me a headache... :p

    Assuming the specs you listed are the specifications for your computer, it would have a 1000 MHz processor, which is the same thing as a 1 GHz processor.

    However, as stated above, there are other things preventing you from using iLife 08....

    Just buy iLife 06 on eBay and be done with it.
     
  19. Avzone thread starter macrumors 6502

    Avzone

    Joined:
    Mar 13, 2004
    Location:
    U.k
    #19
    >>>

    Im slightly confused as my spec says
    Bus Speed = 133mhz
    ?
     
  20. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #20
    Your bus speed is 133 MHz. Your CPU speed is 1000 MHz. Software requirements are basically never listed in terms of bus speeds....
     
  21. Avzone thread starter macrumors 6502

    Avzone

    Joined:
    Mar 13, 2004
    Location:
    U.k
    #21
    >>>

    :D
    I give myself a headache!
    I am gonna get a copy as soon as I find one for sale in the U.k.
    Many Thanks for your advise.
    Im learning again after some drama's in my life that effected my brain/mind etc.
    Thanks!
     
  22. Avzone thread starter macrumors 6502

    Avzone

    Joined:
    Mar 13, 2004
    Location:
    U.k
    #22
    >>>

    Just 1 last question:
    I've currently got 512mb, If I was to get another 512mb installed in the 2nd (spare) slot, would that mean I have just over 1gb of memory?

    Thank you please!
     
  23. bartelby macrumors Core

    Joined:
    Jun 16, 2004
  24. Avzone thread starter macrumors 6502

    Avzone

    Joined:
    Mar 13, 2004
    Location:
    U.k
    #24
    >>>

    Ok thanks everyone for helping out.
    Very much appreciated.
    :)
     
  25. Avzone thread starter macrumors 6502

    Avzone

    Joined:
    Mar 13, 2004
    Location:
    U.k
    #25
    >>>

    Ok Ive got 2 lots of 512mb and 250gb hard drive, so tell me is it just 'Tiger' I need now to run 'I Life 08' etc.
    Once I get that my sytem will work fine yes? Or do I need something else like a processor?
    HA!:rolleyes:
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page