iPhone iOS 8 Beta 4 - Phone Call Issue

Discussion in 'iOS 8' started by beedobear, Jul 22, 2014.

  1. beedobear macrumors newbie

    Joined:
    Jul 22, 2014
    #1
    I'm using iOS8 Beta 4 on TMO and since I updated all of my phone calls go directly to VM. I'll receive a notification on the phone icon. Do not disturb isn't activated and call are not set to forward. Is anybody else seeing this issue? Is there a workaround?
     
  2. parisi2274 macrumors member

    parisi2274

    Joined:
    Sep 2, 2010
    #2
    I just called my cel from my work line and it went through fine.

    I am on AT&T though....
     
  3. josielinnea macrumors regular

    josielinnea

    Joined:
    Dec 15, 2007
    Location:
    Stockholm
  4. wav macrumors member

    Joined:
    Sep 14, 2012
    #4
    This is happening with my phone too, but strangely it seems like the phone will ring of the call is coming from another iPhone. Need to do some more testing.
     
  5. beedobear thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 22, 2014
    #5
    Keep me posted on what you find. Mine doesn't ring even if the call is from another iPhone.
     
  6. PsykX macrumors 6502a

    PsykX

    Joined:
    Sep 16, 2006
    #6
    Same here... I missed a FedEx package this morning and will need to go get it by car...

    To all of those who say beta 4 is ready to be their main driver... :D
     
  7. beedobear thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 22, 2014
  8. PsykX macrumors 6502a

    PsykX

    Joined:
    Sep 16, 2006
    #8
    Fido (Rogers) in Quebec, Canada. Do you think it has an impact ?
     
  9. C DM macrumors Westmere

    Joined:
    Oct 17, 2011
    #9
    This type of issue was present in iOS 7 beta 3 I believe for quite a few people, although not everyone. It seemed to have gotten resolved in subsequent beta release and wasn't present anymore in later releases. Possibly some type of similar issue in play here as well.
     
  10. KdParker macrumors 601

    KdParker

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Location:
    Everywhere
    #10
    Not sure this is an iOS8 issue. I've see the same issue on phone running iOS6/7
     
  11. beedobear thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 22, 2014
    #11
    KDP- How did you fix it? I'd rather not have to do a hard reset and start from scratch.
     
  12. yyzspotter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 27, 2012
    #12
    I'm on Rogers as well, and this just started happening with Beta 4.

    My phone worked perfectly fine in previous Beta's (some lag when clicking on a contact to call though)... but now it goes straight to VM.

    If anyone comes up with a fix, please let me know.

    oh, and I'm using a 4s if that matters.

    yyzspotter
     
  13. PNutts macrumors 601

    PNutts

    Joined:
    Jul 24, 2008
    Location:
    Pacific Northwest, US
    #13
    Call your carrier. I had my conditional call forwarding get goofy because of an app and AT&T straightened it out for me. My phone showed everything was properly set but it was not set that way on AT&T's side.
     
  14. PsykX macrumors 6502a

    PsykX

    Joined:
    Sep 16, 2006
    #14
    In fact, yes I've gotten this issue forever I think (since iOS 3), but it wasn't 100% of the time before. More like 2-3% of the time. But yesterday ? I missed all my phone calls.

    I've also seen one person lately on Android reporting the same thing, 2-3% of the time. It's annoying that you pay hundreds for a flagship phone with all the latest technologies and the latest cellular network in the world, and you get this.
     
  15. Maaniac macrumors newbie

    Joined:
    Jun 13, 2012
    #15
    I have the same problem on Rogers in Canada. No issues on any of the previous betas.
     
  16. Markbb99 macrumors newbie

    Joined:
    Jul 7, 2014
    Location:
    Nashville, TN
    #16
    I've had the same problem (T-Mobile US). I was able to get it working after individually deleting the Call Forwarding using the short codes: ##21#, ##61#, ##62#, ##67#.
    ##004# (cancel all forwarding) didn't work for me.

    It had been fine up to B4.
     
  17. beedobear thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 22, 2014
    #17
    Mark-I just did that and I'm still having the issue. Any other suggestions? I appreciate the steps you sent!
     
  18. VSMacOne macrumors 601

    VSMacOne

    Joined:
    Oct 18, 2008
    #18
    I don't see it mentioned but have you tried Reset Network Settings or All Settings
    ?
     
  19. beedobear thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 22, 2014
  20. PNutts macrumors 601

    PNutts

    Joined:
    Jul 24, 2008
    Location:
    Pacific Northwest, US
    #20
    Did you call your carrier? It's possible to get into a condition where you cannot fix it from the phone.
     
  21. beedobear thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 22, 2014
    #21
    Carrier found nothing wrong and believes it's a software issue.
     
  22. pogoyoyo macrumors regular

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Location:
    Toronto, Canada
    #22
    Fido in Toronto does the same thing. Just started happening in beta 4. Never happened to me in any iOS 7 beta.
     
  23. tbaer macrumors member

    Joined:
    Mar 11, 2012
    #23
    Having the same issue - all calls since Monday went straight to voicemail. B1 - b3 worked ok enough as daily driver but this is a deal breaker. I'll put this dev phone back into the drawer and use my main phone.
     
  24. u2hibby macrumors newbie

    Joined:
    Aug 22, 2009
    #24
    Same here iPhone 5S on Rogers in Toronto. Started with the install of Beta 4.
     
  25. m0bus, Jul 25, 2014
    Last edited: Jul 26, 2014

    m0bus macrumors newbie

    Joined:
    May 26, 2011
    #25
    Looked into this further and it's an issue with iPhone Cellular Calling. You can disable it under FaceTime settings and set iPhone Cellular Calling which should fix the issue. Having it on causes calls to be routed right to voicemail.
     

Share This Page