iPhone iOS 9.0.1 Message issues

Discussion in 'iOS 9' started by seh80, Sep 25, 2015.

  1. seh80 macrumors 6502

    seh80

    Joined:
    Sep 2, 2005
    Location:
    Chicago, IL USA
    #1
    Hello -

    I got a new iPhone 6s plus today. Set it up as a new phone, everything is great, except messages. I can send text messages out, but absolutely no iMessages. They don't sync with my mbp, or iPad. The mpb, iPad, and old iPhone 6plus do all sync iMessages (though they can't send regular sms texts of course).

    I've tried anything I could find from searching the web. I'm not sure why my other 3 devices are all playing nice and the new phone won't. My old phone was also on 9.0.1.

    In settings, messages, it says iMessage is waiting for activation. When I try to click "use your apple id for iMessage" it freezes.

    I think it was working for a minute, but then it took my cell phone number away, and didn't allow the code to be sent to my mbp. I have signed in and out of everything, restarted, wiped... super frustrated here.

    I apologize if there is another thread about this, I didn't find it.

    Thanks for any assistance!
     
  2. mgnyc11 macrumors newbie

    Joined:
    Apr 3, 2010
  3. mgnyc11 macrumors newbie

    Joined:
    Apr 3, 2010
    #4
    Im having the same issue.

    I have even reset network settings and that hasnt helped!
     
  4. Shockwave78 macrumors 65816

    Shockwave78

    Joined:
    Jul 10, 2010
    #5

    Same here on my daughters 6s. Been trying for the last hour. I am giving up and thinking its a apple activation issue.
     
  5. andrewstirling macrumors 6502

    Joined:
    May 19, 2015
    #6
    I tried restoring from backup and setting up as a new device. The problem remains
     
  6. mgnyc11 macrumors newbie

    Joined:
    Apr 3, 2010
  7. andrewstirling macrumors 6502

    Joined:
    May 19, 2015
    #8
    I've now connected on my phone. But text forwarding to the iPad and Mac is still broken.
     
  8. Lyons00 macrumors 6502

    Joined:
    Dec 9, 2010
    Location:
    Bay Area, California
    #9
    Same issue here on iPhone 6s Plus with 9.0.1. I've tried everything, some iMessages work then they don't. Got to be a server issue.
    Jerry
     
  9. Shockwave78 macrumors 65816

    Shockwave78

    Joined:
    Jul 10, 2010
    #10
    In, same issues for my daughters first iPhone which is a iPhone 6s. iMessage and facetime not working
     
  10. andrewstirling macrumors 6502

    Joined:
    May 19, 2015
  11. mgnyc11 macrumors newbie

    Joined:
    Apr 3, 2010
    #12
    Woke up this AM and all seems right with iMessages. Sun is now brighter, grass is greener and the sky seems bluer.
     
  12. phoenixbt macrumors newbie

    Joined:
    Sep 26, 2015
    #13
    Anyone else still having issues this morning? Upgraded to a 6S plus yesterday (restored from iCloud backup) and am having no luck with messages working.

    I can't seem to get my phone # to show up in messages on my desktop or iPad and on my phone I can only send/receive SMS despite iMessage being enabled. I've tried signing in/out my Apple ID on all devices and also did a reset settings on the iPhone, but still the same issue. Hoping it's not just me?
     
  13. MotionxxUSxx macrumors 6502

    Joined:
    Jul 1, 2007
    #14
    I've got the same issue on a 6s. Spoke to senior tech support and they are replacing my phone. He thinks it may be a hardware issue. I tried everything. I went back to my 6 and iMessage works fine.
     
  14. Billyk711 macrumors newbie

    Joined:
    Sep 26, 2015
    #15
    I had to downgrade to 9.0 solves problem.
     
  15. Robotas macrumors newbie

    Robotas

    Joined:
    Sep 26, 2015
    Location:
    Lithuania
    #16

    Realy?? Not cool. For me it's not working all day on 6s. Before update to 9.0.1 it was ok. Restore didn't help..and every hour it ask me to update my password.
     
  16. Billyk711 macrumors newbie

    Joined:
    Sep 26, 2015
    #17
    You need to go back to 9.0 though iTunes,
    I had same problem with my brand new phone all day yesterday. It is fine now
     
  17. KUguardgrl13 macrumors 68020

    KUguardgrl13

    Joined:
    May 16, 2013
    Location:
    Kansas, USA
    #18
    iMessage is being funky on my iPhone 5 updated to 9.0.1. Can't seem to send iMessages to my boyfriend, only SMS.
     
  18. khiaao macrumors newbie

    khiaao

    Joined:
    Sep 22, 2012
    Location:
    Everywhere
    #19
    wow all these issues, so far none on my new 6s. Hope it stays that way
     
  19. Funk1 macrumors newbie

    Joined:
    Sep 26, 2015
    #20
    I'm was having the same issue as everyone else, could not send or receive texts and could not send or receive calls.. Was working fine when I set my 6s plus up but I upgraded to 9.0.1 everything stop working then I went to 9.1 still nothing working so I called Verizon and they had to activate my phone again..one more thing I did have LTE working the whole time. Hope this helps..
     
  20. MotionxxUSxx macrumors 6502

    Joined:
    Jul 1, 2007
    #21
    Well figured I'd try a restore one more time before going to the store for new hardware tomorrow. This time I restored with my sim
    Card out. I than went through the setup without the sims card. Once I got to the screen that told me I couldn't proceed without the SIM card I put it in the phone. I was shocked to see iMessage was now working. Worth a try.
     
  21. phoenixbt macrumors newbie

    Joined:
    Sep 26, 2015
    #22
    Nice! Was this restoring to factory defaults or restoring from an iCloud backup that made it work? Either way, I'll have to give that a try. I'm also going to try to downgrade to 9.0 tomorrow and see if that helps.
     
  22. MotionxxUSxx macrumors 6502

    Joined:
    Jul 1, 2007
    #23
    Restoring to factory default. Then started the phone as new.
     
  23. KUguardgrl13 macrumors 68020

    KUguardgrl13

    Joined:
    May 16, 2013
    Location:
    Kansas, USA
    #24
    I downgraded my iPhone 5 to 9.0 and restored from a previous backup. iMessage seems to be working properly now :)
     
  24. Robotas macrumors newbie

    Robotas

    Joined:
    Sep 26, 2015
    Location:
    Lithuania
    #25
    It started working for me after night! First it was ok in settings but didn't work. After hard reset it started working! Good day, because yesterday I did restore two times..iPhone 6s 9.0.1
     

Share This Page