iPad 2 handbrake preset

Discussion in 'iPad' started by supermac96, Aug 12, 2011.

  1. supermac96 macrumors 6502a

    supermac96

    Joined:
    Nov 3, 2010
    Location:
    somewhere over the rainbow
    #1
    I have an iPad 2 and I was wondering which is the best preset to use for handbrake? I figure it's probably iPad 1 but I was thinking maybe Apple TV or apple tv 2 would look better?
     
  2. eagandale4114 macrumors 65816

    eagandale4114

    Joined:
    May 20, 2011
    #2
    The iPad 1 and 2 have identical displays so you should be good with the preset.
     
  3. supermac96 thread starter macrumors 6502a

    supermac96

    Joined:
    Nov 3, 2010
    Location:
    somewhere over the rainbow
    #3
    All right thanks!
     
  4. mystikpymp macrumors newbie

    Joined:
    Jan 11, 2011
    #4
    I use the appletv2 setting on all my conversions and it looks good on both my ipad and atv. You might consider using that just in case you get the atv in the future.
     
  5. greytmom macrumors 68040

    greytmom

    Joined:
    Jun 23, 2010
    #5
    I do this too.
     
  6. MacAddict1978 macrumors 65816

    Joined:
    Jun 21, 2006
    #6
    The only down side to that (which I actually do myself) is how much larger the file is. That's fine for me, because I stream most of my videos ala netflix, hbo go, or the comcast app or via home sharing. If you're just loading a random movie here and there when you travel, it beats having to store two files.
     
  7. supermac96 thread starter macrumors 6502a

    supermac96

    Joined:
    Nov 3, 2010
    Location:
    somewhere over the rainbow
    #7
    Ya thats basically what I do, a random movie here and there. What do you mean by having to store 2 files? Also how does the video home sharing work?
     
  8. Matthew9559 macrumors 6502a

    Matthew9559

    Joined:
    Apr 7, 2007
    Location:
    Cleveland, OH
    #8
    I set everything to ATV as well. If you have no plans on wanting your ripped content on a tv though I would stick with iPad settings. No reason to waste a ton more room for resolutions/quality you will never use.
     
  9. AppleTech22 macrumors 6502

    Joined:
    Jul 10, 2010
    Location:
    US
    #9
    I don't use any presets and never have to convert them through iTunes to play on the iPad. I just set it to the h.264 and let er go
     

Share This Page