iPad mini iPad mini won't search for LTE

Discussion in 'iPad' started by Polarbear605, Aug 16, 2013.

  1. Polarbear605 macrumors newbie

    Joined:
    Aug 16, 2013
    #1
    I have an iPad mini with AT&T and I have an iPhone 5 with AT&T ( unlimited data ) so I swap my sim into the iPad from my phone and I only get ” 4G “ ( I am in an LTE area ) I've also tried a few different APNs and nothing works, I have tried the whole airplane mode on/off trick for at least 100x.
    If anyone could help me I will love you forever.
    Thanks
     
  2. Sparticu$ macrumors member

    Joined:
    Dec 14, 2009
    #2
    Have you tried removing and re inserting the SIM card? I had a similar problem with my ATT iPad 4. It would just say no service so I just took out the SIM card and put it back in. That solved the problem for me.
     
  3. Polarbear605 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 16, 2013
    #3
    I've tried that several times. I'm just not sure what's going on, because I put it back in my iPhone 5 and BAM! LTE . Just weird
     
  4. mikkker007 macrumors member

    Joined:
    Jul 12, 2012
    Location:
    Queensland, Australia
    #4
    sorry, but... LTE "IS" 4G..??????????????????
     
  5. Polarbear605 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 16, 2013
    #5
    Actually, on AT&T's network ” 4G “ is their HSPA+ network. Not their LTE network
     
  6. Sparticu$ macrumors member

    Joined:
    Dec 14, 2009
    #6
    I can't get my sim from my samsung galaxy s3 to work in my att ipad either. I dont see a apn settings either. How do I solve this?
     
  7. jav6454 macrumors P6

    jav6454

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #7
    LTE services are locked on an IMEI based database. To prevent people from doing what OP does.

    How do I know? My cousin bought an iPhone 5, cut and placed his SIM card in it (unlimited AT&T plan). Low and behold, although out area is LTE, he could only get 4G tops. It wasn't until we went to an AT&T store and updated the system with his new device did LTE actually kick in.
     
  8. JackieInCo macrumors 601

    Joined:
    Jul 18, 2013
    Location:
    Colorado
    #8
    On AT&T and T-Mobile, LTE will say LTE on the iPad/iPhone if it is received.
     
  9. Polarbear605 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 16, 2013
    #9
    Actually no. Because I took a trip to Atlanta from Augusta, and once I hit the LTE coverage in Atlanta it showed LTE.
     
  10. jav6454 macrumors P6

    jav6454

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #10
    Then if this happened, you should assume hardware defect. Have you called Apple?
     
  11. Polarbear605 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 16, 2013
    #11
    No I haven't, didn't think about that, is this covered by the limited 1 year warranty?
     

Share This Page