iPhone 3GS SIM card issues

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by AlphaDogg, Feb 22, 2011.

  1. AlphaDogg macrumors 68040

    AlphaDogg

    Joined:
    May 20, 2010
    Location:
    Boulder, CO
    #1
    I recently had my iPhone 3GS 8GB replaced at the Apple store because of a faulty power button (and cracks near the headphone jack and dock connector). I noticed that if I slap (with my hand) my replacement iPhone 3GS, it says "No SIM Card Installed" and then it goes away and about 10 seconds later, it shows an AT&T 3G connection. This is odd. Is it a hardware issue? Is it relevant that my iPhone is jailbroken (greenpois0n rc6)?
     
  2. wordoflife macrumors 604

    wordoflife

    Joined:
    Jul 6, 2009
    #2

    Your 3GS has cracks already? I've had mine for a really long time and I don't have any cracks on mine ...

    Are you slapping it with the case on or off? I know if I pry the upper part of my case, I get the no sim thing too. but it shortly returns after.
     
  3. AlphaDogg thread starter macrumors 68040

    AlphaDogg

    Joined:
    May 20, 2010
    Location:
    Boulder, CO
    #3
    Without the case. Also, if I set it down on a table a little too hard, it will do it. My camera is dead. When I charge it up, I will take a video and upload a video showing the issue.
     
  4. JamesMB macrumors 68000

    JamesMB

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Location:
    Texas
    #4
    I don't think JB has anything to do with it. Have you tried reseating the sim?
     
  5. AlphaDogg thread starter macrumors 68040

    AlphaDogg

    Joined:
    May 20, 2010
    Location:
    Boulder, CO
    #5
    Yes, and I have tried other AT&T sims. Same issue...
     
  6. wordoflife macrumors 604

    wordoflife

    Joined:
    Jul 6, 2009
    #6
    So far it sounds like a hardware issue.
     
  7. svenn macrumors 6502

    Joined:
    Aug 11, 2010
    #7
    It does sound like a hardware issue. Some part of the sim or tray probably is not seating propery in the slot. If you can duplicate it easily, I would take it back.
     
  8. AlphaDogg, Feb 22, 2011
    Last edited: Feb 22, 2011

    AlphaDogg thread starter macrumors 68040

    AlphaDogg

    Joined:
    May 20, 2010
    Location:
    Boulder, CO
  9. wordoflife macrumors 604

    wordoflife

    Joined:
    Jul 6, 2009
    #9
    I can confirm that this does not happen to my iPhone.
    Take it back.
     
  10. AlphaDogg thread starter macrumors 68040

    AlphaDogg

    Joined:
    May 20, 2010
    Location:
    Boulder, CO
    #10
    I will when I have to go and pick up my MBP from repair.
     
  11. wordoflife macrumors 604

    wordoflife

    Joined:
    Jul 6, 2009
    #11
    Your computer is in repair again? :eek:
     
  12. AlphaDogg thread starter macrumors 68040

    AlphaDogg

    Joined:
    May 20, 2010
    Location:
    Boulder, CO
    #12
    I just realized that there is another way that I can reproduce this issue. If I press on the upper lefthand corner of the display, it says "No SIM card installed".
     
  13. AlphaDogg thread starter macrumors 68040

    AlphaDogg

    Joined:
    May 20, 2010
    Location:
    Boulder, CO
    #13
    My computer repair is complete. I will pick it up today. I made an appointment for my iPhone at 4:10 PM MST. I also noticed that if I push on the upper righthand corner of the phone, the display will go white until I hit the lock button and then unlock it. I think this will be replaced.
     
  14. AlphaDogg, Feb 24, 2011
    Last edited: Feb 24, 2011

    AlphaDogg thread starter macrumors 68040

    AlphaDogg

    Joined:
    May 20, 2010
    Location:
    Boulder, CO
    #14
    They replaced it yesterday. Here's a thread about it. I accidentally dropped it from about waist-height earlier today, and it said "No SIM card installed." I was thinking "OH NO!!!" And then I took my SIM ejector tool that I put on my keychain and reseated the SIM card and it was all good.
     

Share This Page