iPhone 6 Plus Not Working with Bluetooth in Car

Discussion in 'iPhone' started by slojave, Sep 20, 2014.

  1. slojave macrumors member

    Joined:
    Jul 1, 2010
    Location:
    Dallas, TX
    #1
    I have a iPhone 6 Plus (64 GB/Space Gray/ATT) that is pairing with my car's bluetooth system (Subaru Legacy 2011) but I'm unable to make outgoing or take incoming calls.

    Is anyone else having issues with their iPhone 6/iPhone 6 Plus connecting to their car bluetooth system? Thanks for any help!

    V
     
  2. greenhut macrumors member

    Joined:
    Sep 28, 2012
    #2
    Same for me with an Infiniti Q50. Bluetooth audio works, but not phone. Shows "No Service". 5S with iOS 8 is fine.
     
  3. Jades macrumors 6502

    Joined:
    Oct 15, 2012
    #3
    I have the same issue
    My post: http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1783846
     
  4. slojave thread starter macrumors member

    Joined:
    Jul 1, 2010
    Location:
    Dallas, TX
    #4
    The below solution just worked with my iPhone 6 Plus and Bluetooth system in my car. Thank you darrencp22 for his solution!

    ===
    Anyways. I did some reading and it turns out Apple acknowledges this is a bug they'll need to fix. It has to do with, believe it or not, having multiple devices on an iCloud and Apple ID account. The workaround is to make sure old devices are deleted using "find my iPhone". You should also log into your iTunes account directly and remove old devices. After this, remove the paring for your phone, reset the network settings and do a hard reboot. BAM, problem gone.
     
  5. Southernboyj macrumors 68000

    Southernboyj

    Joined:
    Mar 8, 2012
    Location:
    Mobile, AL
    #5
    It's working in my car.
     
  6. slojave thread starter macrumors member

    Joined:
    Jul 1, 2010
    Location:
    Dallas, TX
    #6
    I'm curious if the above solution will work with others. Please let me know. Thanks!

    ----------

    Try the solution that just worked for me. Let me know if it works for you.
     
  7. KdParker macrumors 601

    KdParker

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Location:
    Everywhere
    #7
    Bluetooth works fine for me
     
  8. davidjacobs21 macrumors regular

    Joined:
    Jul 7, 2010
    #8
    I still cant this to work either, even after trying your solution. Very aggravating
     
  9. iBlazed macrumors 68000

    iBlazed

    Joined:
    Feb 27, 2014
    Location:
    New Jersey, United States
    #9
    Same problem here with 2013 BMW 3 series and iPhone 6. The fix above didn't work for me. As a matter of fact, I deleted my iPhone 5 from iCloud and find my iPhone before ever attempting to pair my iPhone 6 to my car. So not sure how much it has to do with iCloud.
     
  10. iBlazed macrumors 68000

    iBlazed

    Joined:
    Feb 27, 2014
    Location:
    New Jersey, United States
    #10
    Going crazy here still trying to make it work. Any other suggested fixes?
     
  11. vivig0su macrumors newbie

    Joined:
    Jul 21, 2014
    #11
    iPhone 6 not working with 2013 Porsche PCM 981 either. Pairing fine, bluetooth music streaming works, and can dial out calls, but no audio or mic when in call. So annoying...
     
  12. iBlazed macrumors 68000

    iBlazed

    Joined:
    Feb 27, 2014
    Location:
    New Jersey, United States
    #12
    Yep, those are my exact symptoms. Apple needs to address this NOW. unacceptable.
     
  13. vivig0su macrumors newbie

    Joined:
    Jul 21, 2014
    #13
    So i've found a fix that worked for me!

    1)Resetting Network Settings,
    2)Removing all bluetooth devices from my car PCM
    3)Resetting the car PCM (Switch engine on and off)
    4)Re-pair the devices

    Seem to be working; BT aux music streaming working, syncing phonebooks, call lists, making calls, receiving calls and audio/mic in calls.

    Keep trying resetting and I'm sure it'll start working :)
     
  14. cardsdoc macrumors 6502

    Joined:
    Jun 9, 2007
    Location:
    Shaker Hts, OH
    #14
    Same issue here. iPhone 6, 2013 bmw 335. Reset network settings did not work for me BUT reset all settings did work. Thank god. Having hands free calling is a must for my job. I was beside myself.
     
  15. petercl macrumors newbie

    petercl

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Location:
    USA
    #15
    iPhone 6, 128 Gig Verizon.
    No problem syncing phone or audio to a 2010 Nissan Altima.
     
  16. skiresq macrumors newbie

    Joined:
    Sep 20, 2014
    #16
    I'm having issues as well with a 2014 F150 - using an iPhone 5 on iOS 8.
     
  17. Tammster macrumors 6502

    Tammster

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Location:
    S Florida USA
    #17
    My 6 isn't syncing properly with my Infiniti G37. Everything works except actual calls.
     
  18. dfran1 macrumors regular

    Joined:
    Apr 18, 2008
    #18
    iPhone 6 works great with Toyota Prius 2010-- music, phone, contacts perfect.
     
  19. Tallfish0919 macrumors member

    Tallfish0919

    Joined:
    Mar 10, 2014
  20. cornycopier macrumors member

    Joined:
    Aug 13, 2014
    #20
    Last night I noticed the same problem. Car (2015 VW GTI) showed "No Service". After messing around in the settings on the head unit in the car, I noticed my old phone was still there. As I also restored my iPhone 6 from a backup of that phone, I just assumed that the streams were being crossed (this is a no no on many levels... :D). My solution, which worked, was to simply remove ALL devices listed from the head unit in the car, and FORGET the car in the Bluetooth settings on the phone. Re-pair, problem solved.

    Good luck!

    Edit: Sorry, didn't see vivig0su's response. Credit where it's due.

     
  21. skiresq macrumors newbie

    Joined:
    Sep 20, 2014
    #21
    Fix for Fords with My Ford Touch

    This solution worked for me - I have a 2014 F150 with My Ford Touch. I know it wont work for everyone, but hopefully it helps someone...

    **For those without a Ford, try using steps 1, 2, 6, 9, 10, 11, 12**

    1. Delete SYNC from bluetooth list on iPhone
    2. Turn off bluetooth on iPhone
    3. Start truck
    4. Remove Navigation SD card
    5. Factory reset My Ford Touch (Settings > System > Master Reset > Yes)
    6. Reset ALL Settings on iPhone (Settings > General > Reset > Reset All Settings)
    7. After SYNC completes rebooting, turn truck off and cycle the system.
    8. Insert Navigation SD car into truck.
    9. Turn bluetooth on, on iPhone
    10. Touch 'connect a phone' on My Ford Touch
    11. Pair iPhone with SYNC
    12. Enjoy the sweet sweet bluetooths again!!! (audio AND phone)

    Note: You will need to set up your preferences throughout the SYNC system and install any backgrounds again. You will also need to go through the settings app on your iPhone and make sure the settings are as you wish there as well.
     
  22. njchris macrumors regular

    njchris

    Joined:
    Sep 14, 2007
    #22
    Is that still working in your truck? I had mine disconnect the first day I connected to my Escape (my ford touch w/ sync) and then re-paired and it worked .. made a call for a while with no problems. Today.. disconnected again.
     
  23. skiresq macrumors newbie

    Joined:
    Sep 20, 2014
    #23
    I'll try again tomorrow and post what my results are for you.
     
  24. njchris, Sep 25, 2014
    Last edited: Sep 25, 2014

    njchris macrumors regular

    njchris

    Joined:
    Sep 14, 2007
    #24
    I reset my ford touch system twice and re paired my phone and it still disconnects the Bluetooth after 5 seconds. Ugh. I've used Bluetooth in cars for years and never had this happen. I've paired friends phones to my car no problem. My 5s with ios 8 worked so I believe it's something with the 6 that needs updating.
     
  25. skiresq macrumors newbie

    Joined:
    Sep 20, 2014
    #25
    Hey njchris ... I was successfully able to use the bluetooth audio and calling again today without any issues. The fix I outlined is working perfectly for me. I do have a 2014 F150 and iPhone 6+ so if your setup is different, then results may vary.
     

Share This Page