Is the iPad PRO LTE sim lock free?

Discussion in 'iPad' started by peterpan123, Oct 22, 2015.

  1. peterpan123 macrumors 6502

    Joined:
    Sep 24, 2014
    #1
    Hello, I plan to use it in various countries. Is it sim lock free?
     
  2. bulbousnub macrumors 6502

    Joined:
    Sep 12, 2014
    #2
    It should be. If not, get the T-Mobile version if they make you pick a carrier. It should be sim unlocked if it's anything like the iPhone.
     
  3. chrfr macrumors 603

    Joined:
    Jul 11, 2009
    #3
    No iPads are SIM-locked.
     
  4. ZBoater macrumors G3

    ZBoater

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Location:
    Sunny Florida
    #4
    And its not free. You are paying for it. One way or another.
     
  5. hovscorpion12 macrumors 65816

    hovscorpion12

    Joined:
    Sep 12, 2011
    Location:
    USA
    #5
    The iPad is very different then the iPhone. The iPads come with Apple Sim which allows you to go to any carrier in the US and over seas.
     
  6. ke-iron macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 14, 2014
    #6
    We are talking about the iPad pro here which is not SIM locked.
     
  7. chrfr macrumors 603

    Joined:
    Jul 11, 2009
    #7
    That's what I said: no iPads are SIM locked. That applies to the Pro too.
     
  8. ke-iron macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 14, 2014
    #8
    My apologies I read it wrong. But if you look at your response to original post you can see why I made a mistake based on how you wrote your reply.
     
  9. chrfr macrumors 603

    Joined:
    Jul 11, 2009
    #9
    That's only an issue if you assume my grammar was incorrect. In any case, the question is answered.
     
  10. Badrottie Suspended

    Badrottie

    Joined:
    May 8, 2011
    Location:
    Los Angeles
    #10
    If Apple sell iPad Pro for business/enterprise it should be sim lock free for traveling purpose.
     
  11. chrfr macrumors 603

    Joined:
    Jul 11, 2009
    #11
    Again, every iPad is unlocked.
     
  12. Serban Suspended

    Joined:
    Jan 8, 2013
    #12
    yes you can use any data plans from any carriers with any ipad that is wifi+cellular
    it was never locked on a specific carrier ever
     
  13. peterpan123 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 24, 2014
    #13
    Thanks. Under "Cellular and Wireless" on http://www.apple.com/ipad-pro/specs/ , I see "Data only". Does that mean I cannot use the iPad PRO like an iPhone to make/receive phone calls?
     
  14. chrfr macrumors 603

    Joined:
    Jul 11, 2009
    #14
    That's right. The iPad cannot make or receive regular telephone calls.
     
  15. rigormortis macrumors 68000

    rigormortis

    Joined:
    Jun 11, 2009
    #15
    it can if you have an iPhone on your iCloud account and you use wifi calling with a supported carrier
    or if theres an iPhone nearby on the same wifi network

    the only thing you have to remember about iPads is you can put an ipad sim in an iPhone but you can't put an iPhone sim in an ipad. it just won't work.
     
  16. peterpan123 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 24, 2014
    #16

    Thanks. Do all these restrictions hold in countries other than the US?

    If I cannot make/receive phone calls, perhaps I keep my Galaxy Note PRO 12.2 It has a stylus and I can make/receive phone calls.
     
  17. rigormortis macrumors 68000

    rigormortis

    Joined:
    Jun 11, 2009
    #17
    yeah its the same for other countries, the ipad just can't be used for making voice calls. and if you try to put a sim from a phone in it, web pages won't load. the ipad wants a data only sim

    its not a country restriction, its just the way they are



    you can use other voip services to make calls on the ipad like google hangouts, Skype, etc

    if you have an iPhone you should be able to make cellular calls on the ipad because it borrows it
     
  18. peterpan123 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 24, 2014
    #18
    If I use the iPhone
    Thanks. if I had an iPhone, why would I want to make cellular calls on the ipad?
     
  19. Serban Suspended

    Joined:
    Jan 8, 2013
    #19
    with your ipad you can call facetime audio anytime anywhere you have 3g/4g signal anyperson using an idevice or through skype etc
    or you can make normal calls if your iphne is nearby
     
  20. lyngo macrumors 6502

    Joined:
    Sep 10, 2007
    #20
    I put my Verizon iPhone SIM into my iPad all the time! It works just fine. I also put my tmobile iPad SIM into my Verizon iPhone and that also works just fine.
     
  21. rigormortis macrumors 68000

    rigormortis

    Joined:
    Jun 11, 2009
    #21
    if i put a t-mobile iPhone sim in an ipad , it won't work. whenever i go to any web site, it redirects me to
    mim-t-mobile.com, which is the prepaid landing page for t-mobile ipad plans. perhaps your verizon sim is different
     
  22. peterpan123 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 24, 2014
    #22
    I am not in the US. Do you think I will have the same issue?
     
  23. rigormortis macrumors 68000

    rigormortis

    Joined:
    Jun 11, 2009
    #23
    nah, I'm sure you will get a sim that works fine
     
  24. Jtludwig macrumors 6502

    Joined:
    Mar 24, 2012
    #24
    This is a T-Mobile issue..not an all carrier issue. Ugh..I can't stand all of this misinformation.
     
  25. rigormortis macrumors 68000

    rigormortis

    Joined:
    Jun 11, 2009
    #25
    cell phone carriers perceive your ipad with its bigger screen will generate more data charges then phones with smaller screens, and this is why some carriers like t-mobile do not want you putting voice sims in ipads.

    i have owned iPads dating back to the original cellular ipad. i never in my life have owned a wifi only ipad. and this is not the first time i could not put a voice sim in an ipad. perhaps the cellular companies are more flexible now , and i didn't get the memo
     

Share This Page