Keyboard always showing as capital letters

Discussion in 'iOS 7' started by Eresin, Sep 19, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Eresin macrumors newbie

    Joined:
    Sep 19, 2013
    #1
    Hi there
    on my iPad, if I bring up the keyboard in any app, all the letters appear as capital letter regardless on whether the capslock is on or not. When typing it does type correctly in small letters but it still appears as capitals on the keyboard.

    Is anyone else experiencing this?
     
  2. age234 macrumors 6502

    age234

    Joined:
    Jun 28, 2004
    #2
    This is normal behavior. Every version of iOS has been like this.
     
  3. Sirious macrumors 65816

    Sirious

    Joined:
    Jan 2, 2013
    Location:
    United Kingdom
    #4
    It has always been like this. The only way you know you are using caps lock is; when you press the Shift key, the key will get darker.
     
  4. Eresin thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 19, 2013
    #5
    No thats not true. When you toggle capslock, the on screen keyboard always changed to show small letters and capitals depending on the state of capslock. Now they always appear capital. This is new.
     
  5. matttye macrumors 601

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Location:
    Lincoln, England
    #6
    You are incorrect. iOS has always shown capitals.

    Are you thinking of Android? Android has always toggled between upper/lower case when changing case, but not iOS.
     
  6. tardman91 macrumors 6502a

    tardman91

    Joined:
    Oct 21, 2009
    Location:
    Tampa Area, FL
    #7
    Nope.
     
  7. navodwickra macrumors 6502

    navodwickra

    Joined:
    Aug 24, 2013
    Location:
    Leeds, UK
    #8
    Nope, it's not new. It has always been like that.
     
  8. Eresin thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 19, 2013
    #9
    I have never owned an andriod device. I know my keyboard changed dynamically to show letters in capital if capslock was on and small letters if it was off.
     
  9. matttye macrumors 601

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Location:
    Lincoln, England
    #10
    Did you jailbreak your device? iOS has never natively had this feature.

    See:

    [​IMG]
     
  10. age234 macrumors 6502

    age234

    Joined:
    Jun 28, 2004
    #11
    No.

    [​IMG]
     
  11. Eresin thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 19, 2013
    #12
    my ipad and iphone are not jailbroken
     
  12. C DM macrumors Westmere

    Joined:
    Oct 17, 2011
    #13
    The stock iOS keyboard always just used capital letters. In fact that has been one of the complaints of some people way before iOS 7. You are misremembering something.
     
  13. matttye macrumors 601

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Location:
    Lincoln, England
    #14
    You must be mistaken then, as this has never been a feature.
     
  14. Eresin thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 19, 2013
  15. navodwickra macrumors 6502

    navodwickra

    Joined:
    Aug 24, 2013
    Location:
    Leeds, UK
    #16
    snap shot would be great because I have never ever seen this on my iDevices.
     
  16. Eresin thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 19, 2013
    #17
    see post above yours
     
  17. navodwickra macrumors 6502

    navodwickra

    Joined:
    Aug 24, 2013
    Location:
    Leeds, UK
    #18
    :confused::confused::confused::eek::eek::eek:

    what device is that 3GS?
     
  18. WordMasterRice macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Location:
    Upstate NY
    #19
    OP do a google image search for iOS 6 keyboard. You'll be able to see that not a single picture has lowercase.
     
  19. Eresin thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 19, 2013
    #20
    iPhone 4, not jailbroken or modded in any way
     
  20. Eresin thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 19, 2013
    #21
    you think I drew that screenshot in paint or something?
     
  21. age234 macrumors 6502

    age234

    Joined:
    Jun 28, 2004
    #22
    I have never seen that before in my life. Your phone must have been jailbroken.
     
  22. WordMasterRice macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Location:
    Upstate NY
    #23
    Well since you have updated you didn't take it yourself. There is a cydia tweak called ShowCase that gives you that keyboard that you put in here, but it isn't a function of the native OS without a jailbreak.
     
  23. navodwickra macrumors 6502

    navodwickra

    Joined:
    Aug 24, 2013
    Location:
    Leeds, UK
    #24
    Only way to do that is by jail breaking. I had an iPhone 4 and never saw that. Was using English UK keyboard.
     
  24. MacMane macrumors regular

    Joined:
    May 1, 2009
    Location:
    Orlando, Fl
    #25
    You are right. There is a bug with ios7 keyboard.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page