Leopard WebKit and YouTube

Discussion in 'PowerPC Macs' started by MatthewLTL, Feb 28, 2015.

  1. MatthewLTL macrumors 68000

    MatthewLTL

    Joined:
    Jan 22, 2015
    Location:
    Rochester, MN
    #1
    so i JUST went to youtube only to be greeted by this message:
    When did this start happening?!
     

    Attached Files:

  2. DeltaMac macrumors 604

    DeltaMac

    Joined:
    Jul 30, 2003
    Location:
    Delaware
    #2
    Youtube dropped support for flash video, maybe a month or six weeks back.
    You could try TenFourFox, I suppose.
     
  3. MysticCow macrumors 6502a

    MysticCow

    Joined:
    May 27, 2013
    #3
    Make sure your default is HTML5 and not Flash. That, oftentimes, will solve the problem.

    If it doesn't solve the problem, then use TenFourFox.
     
  4. Dronecatcher macrumors 68000

    Dronecatcher

    Joined:
    Jun 17, 2014
    Location:
    Lincolnshire, UK
    #4
    That's been there for a while - flash still plays on Youtube on my G5 though - if I choose that option - always use Clicktoplugin.
     
  5. MatthewLTL thread starter macrumors 68000

    MatthewLTL

    Joined:
    Jan 22, 2015
    Location:
    Rochester, MN
    #5
    I dont watch youtube on the browser. I have the YouView Safari exgtension. ClickToFlash never worked as it was claimed to for me. I have HTML5 as default but i never watch videos that way because i cannot play them full screen
     
  6. Dronecatcher macrumors 68000

    Dronecatcher

    Joined:
    Jun 17, 2014
    Location:
    Lincolnshire, UK
    #6
    I've recently found YouView to be incompatible with lots of Youtube clips in the same way MacTubes went - inevitable I guess..shame.
     
  7. MatthewLTL thread starter macrumors 68000

    MatthewLTL

    Joined:
    Jan 22, 2015
    Location:
    Rochester, MN
    #7
    I have noticed that too; But i would rather use YouView where i can watch videos full screen than a browser that can't do full screen.
     
  8. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #8
    Are you running the latest version of Leopard WebKit? Ensure YouView is on 0.5 and not 0.5.1 as the newer version has a bug which causes high CPU usage.
     
  9. stewart1981 macrumors member

    Joined:
    Sep 4, 2014
    #9
    TenFourFox works like a dream for my wife on a daily basis on YouTube on G5. The dropping of flash has given the machine a new lease of life.

    On a bizarre side note I've discovered I can watch BBC iplayer on the G5 in Stainless using whatever version of flash is built in. It isn't perfect but I can use the Radio 3 streaming via website and catch up with anything I've missed. I do use my windows laptop for that but it was just the discovery really shocked me as it refuses in any other browser.
     
  10. MatthewLTL thread starter macrumors 68000

    MatthewLTL

    Joined:
    Jan 22, 2015
    Location:
    Rochester, MN
    #10
    I don't have any problem with 0.5.1. I did update LW to the one for Leopard/Snow Leopard as well as installed all the scripts that was included with it. Now I can see videos fullscreen in Safari but it still has a lag. And not being able to put it in 480p is annoying. TenFourFox DOES NOT work, HTML5 lags HEAVILY with TFF on my eMac and HTML5 dont work AT ALL on my MDD it lags on anything; TFF, LK, MacTubes, YouView the ONLY option i have on the MDD is the TFF's QTE
     
  11. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #11
    With the YouView Extension (not plugin), selecting a YouTube link will pause opening the page and open separately in YouView. It works that way on my G5 and G4. Ensure the extension is enabled properly in Safari --> Preferences.
     
  12. MatthewLTL thread starter macrumors 68000

    MatthewLTL

    Joined:
    Jan 22, 2015
    Location:
    Rochester, MN
    #12
    I know how YouView works in that regard, However YouView DOES NOT work on my MDD it works physically, but Videos lag with YouView. They lag with HTML5 as well that includes in a brower or using the Video Player option of MacTubes. The ONLY way i can even watch YouTube on my MDD is to use QuickTime via MacTubes setting or using the QuickTimeEnabler addon for TenFourFox.
     
  13. MatthewLTL thread starter macrumors 68000

    MatthewLTL

    Joined:
    Jan 22, 2015
    Location:
    Rochester, MN
    #13
    UPDATE: It appears now that there is no sound with LW on youtube. Also LW beachballs for a few seconds (mainly when here on MR and i got to post or reply to a thread. I'll start to type than it beachballs for about 5 seconds than stops and is usable again.. not a big deal just annoying as all hell.
     
  14. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #14
    The lag issue is prevalent in 0.5.1. Even my G5 has that issue and downgrading should resolve the problem. My buddy Gavin still has 0.5 on the PowerPC Archive.
     
  15. MatthewLTL thread starter macrumors 68000

    MatthewLTL

    Joined:
    Jan 22, 2015
    Location:
    Rochester, MN
    #15
    Has nothing to do with 0.5.1. It has ALWAYS laged on the MDD (probably the 4MX card) even when i had version 0.4 on it
     
  16. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #16
    I am just pointing out an issue that I know is in 0.5.1 that could be the cause of your problem.
     
  17. MatthewLTL thread starter macrumors 68000

    MatthewLTL

    Joined:
    Jan 22, 2015
    Location:
    Rochester, MN
    #17
    I thought It was the problem too, However I really do think its the GPU i think the 4 MX is the bottleneck for videos since the PowerMac has more RAM than my eMac and the specs are identical except the fact the eMac has a 9200
     
  18. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #18
    I maybe wrong, but the GeForce 4 MX should have enough power to use YouView.
     
  19. MatthewLTL thread starter macrumors 68000

    MatthewLTL

    Joined:
    Jan 22, 2015
    Location:
    Rochester, MN
    #19
    Ill have to test it tonite, I'll also test it when my new MDD Motherboard arrives and i swap it over.
     
  20. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #20
    Sounds good. Otherwise, Intell will know exactly what is up here. I hereby summon his name!
     
  21. Intell macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
    #21
    With the proper settings, the GeForce 4 MX can playback YouView well.
     
  22. MatthewLTL thread starter macrumors 68000

    MatthewLTL

    Joined:
    Jan 22, 2015
    Location:
    Rochester, MN
    #22
    ok, so what settings?

    Also any advice to stop Leopard WebKit from CONSTANTLY locking up?
     
  23. Intell macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
    #23
    Start with it at the lowest settings and work up until it starts to have problems. To stop the locking up, move it to the Trash and empty the trash. Then download a more secure and featureful browser.
     
  24. MatthewLTL thread starter macrumors 68000

    MatthewLTL

    Joined:
    Jan 22, 2015
    Location:
    Rochester, MN
    #24
    The most lowest setting in YouView is 480p still lags on that. No problems using QuickTime but forget HTML5, MacTubes on the "Video Player" option
     
  25. redheeler macrumors 603

    redheeler

    Joined:
    Oct 17, 2014
    #25
    Correct, 480p in YouView on my MDD is quite smooth. 720p starts to have problems, but I would expect that from such old hardware.
     

Share This Page