long Boot problem

Discussion in 'Mac Pro' started by Bray90820, Jul 1, 2012.

  1. Bray90820 macrumors member

    Joined:
    Aug 14, 2008
    #1
    Recently i installed ubuntu on my mac pro 5.1 with os x and window. Ever since then my mac takes significantly longer to boot up. I boot up and it i see the gray screen then it takes like a full minute before i get the apple logo
     
  2. jav6454 macrumors P6

    jav6454

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
  3. Bray90820 thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 14, 2008
    #3
    i had os x on a 64gb ssd and i installed ubuntu to a 1tb hdd that had windows on it but what i am thinking is the efi became currupot
     
  4. Bray90820 thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 14, 2008
    #4
    i should note that both those drive are internal
     
  5. Bray90820 thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 14, 2008
  6. saulinpa macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 15, 2008
  7. Bray90820 thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 14, 2008
    #7
    i have tried resetting pram that did not work. I even tried erasing everything on all hard drives and reinstalling lion and i still got the long boot times
     
  8. saulinpa macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 15, 2008
    #8
    Sounds like you have two drives. Try with only one of them installed?
    When you re-installed did you re-partition the drives?
     
  9. ryan42 macrumors 6502

    ryan42

    Joined:
    Dec 3, 2003
    Location:
    Near Houston, TX
    #9
    Reselect your startup volume in System Preferences and restart.
     

Share This Page