Macbook Pro (Late 2008) - Ethernet not detected in OS X

Discussion in 'MacBook Pro' started by RavenWinds, Jan 17, 2009.

  1. RavenWinds macrumors member

    Joined:
    Sep 25, 2008
    #1
    hi everyone,

    i purchased my macbook pro (Late 2008) model the week it was released and it is my pride and joy :D

    however tonight i have noticed a problem.

    during the week i was using an ethernet connection in OS X with no problems however now the mac does not even find the cable. i tried a different cable with no difference.

    i booted into my bootcamp windows xp partition and the ethernet worked perfectly so thank God its not a hardware problem.

    after searching google and finding problems from 2006 onwards i found that there were numerous hardware failures but not anything similar to my problem (at least not which i could find).

    i reset the pram (or what ever its called) and it made no difference. i ran Onyx and it didnt work. i am covered with applecare if it comes to that however the ethernet was working perfectly yesterday in OS X, it seems a little strange that it buggered up in OS X and not XP.

    any suggestions would be greatly appriciated.
     
  2. Kaliemon macrumors member

    Joined:
    Apr 30, 2006
    #2
    I'm having the same problem.

    If you startup from the install dvd that came with your laptop and open network utility, does it connect? Mine does, so I'm thinking its a recent OS X problem.

    If I leave the cable connected and startup normally it works until the laptop goes to sleep or I unplug the cable and then I have to do the entire procedure again.

    If anyone has any solution for this it would be great.
     
  3. jav6454 macrumors P6

    jav6454

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #3
    Call up Apple Care or visit your local Apple Store. Sometimes its hardware related.
     

Share This Page