MacBook Pro SMC has lost it, randomly shuts down!

Discussion in 'MacBook Pro' started by dsiee, Feb 21, 2013.

  1. dsiee macrumors newbie

    Joined:
    Feb 20, 2011
    Location:
    Rual NSW, Aus
    #1
    Hi.

    I have a early 2011 15" MBP that is behaving strangely. It works perfectly fine when on the charger, however when using battery power it runs fine until you shut the lid/sleep it to move it or just because your finished using it. sometimes you can open it up a day later and all is fine, but sometimes you either have to reset the SMC (Command + Option + Shift + Power) or plug it in to get it to reboot.

    This obviously is a massive inconvenience, especially since it has started just shutting down randomly whilst using it too. It doesn't appear to be load related as stress testing did nothing. The apple hardware diagnostic came back clean. i have taken it to our local authorised repaire shop and they charge me $30 and said nothing is wrong with it.

    For a bit of background, when the machine was 13 months old the logic board failed and apple replaced it free of charge out of warranty (thank god!). The issue only presented itself after this repair.

    So has anyone experienced anything similar? any suggestion on what to try?

    Thanks, Jesse

    PS- stupidly i did not get applecare :mad:
     
  2. jav6454 macrumors P6

    jav6454

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
  3. dsiee thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 20, 2011
    Location:
    Rual NSW, Aus
    #3
    nope, it is about 22 months old and i didn't get applecare.
     
  4. jav6454 macrumors P6

    jav6454

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #4
    Try running Apple's Hardware test. This seems like a hardware issue.
     

Share This Page