Main HD not showing

Discussion in 'macOS' started by Simon R., May 19, 2007.

  1. Simon R. macrumors 6502

    Joined:
    Sep 25, 2006
    #1
    This is strange. Today when I booted my Mac Pro, my system harddrive is not showing on the desktop or in the file structure. Everything is working fine, I just can't access my HD directly from the finder. In Disk Utility I can see the "mount point" is simply "/", is this normal or is something screwed up? Anyway, if someone knows how to get my HD back, it would be great.
     
  2. gr8tfly macrumors 603

    gr8tfly

    Joined:
    Oct 29, 2006
    Location:
    ~119W 34N
    #2
    Check Finder->Preferences General.

    "Show these items on the Desktop:"

    See if "Hard disks" is checked.

    Hope this helps.

    edit: mount point "/" is correct
     

    Attached Files:

  3. Simon R. thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 25, 2006
    #3
    My other two HD's are showing so this is not the problem. Also, the Mac HD is not showing in the device list on the left of finder windows.
     
  4. gr8tfly macrumors 603

    gr8tfly

    Joined:
    Oct 29, 2006
    Location:
    ~119W 34N
    #4
    Hummmm...

    Have you tried "Repair Disk Permissions" in Disk Utility?

    As for sidebar, there's a preference for what's displayed in Finder->Preferences "Sidebar". Try un-checking, then re-checking the "Hard disks" option.
     
  5. Simon R. thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 25, 2006
    #5
    Yes, repairing disk permissions didn't fix it - neither did uncheck/checking the HD show setting.
     
  6. gr8tfly macrumors 603

    gr8tfly

    Joined:
    Oct 29, 2006
    Location:
    ~119W 34N
    #6
  7. Simon R. thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 25, 2006
    #7

Share This Page