MBP Arrival! External HD trouble.

Discussion in 'MacBook Pro' started by RichL, Jul 10, 2007.

  1. RichL macrumors 6502

    Joined:
    Jun 15, 2007
    Location:
    Chicago
    #1
    Sweet. I love it. It runs just as well as my beastly self-built PC. One question..

    I hooked up my "Internal HD-turned-external" via firewire but it didn't recognize the drive. I then hooked it up with the USB and it recognized. Any thoughts? I don't really have any software for it because it's supposed to be plug-and-play. Well, it's now plug-and-sit. Any ideas, fellas?

    -Rich L.
     
  2. RichL thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 15, 2007
    Location:
    Chicago
  3. gr8tfly macrumors 603

    gr8tfly

    Joined:
    Oct 29, 2006
    Location:
    ~119W 34N
    #3
    Has this case worked on Firewire on other machines? It could be a bad cable or the bridge board itself. I've had lots of drives and cases (most of them built-up from components) and the only problem I've ever had was with a particular Maxtor drive and the particular bridge board.

    Also, is this a 3.5" drive (a/c powered) or 2.5" bus powered?
     
  4. RichL thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 15, 2007
    Location:
    Chicago
    #4
    3.5 ac powered. Im gonna check if firewire works on my PC.
     
  5. skwij macrumors 6502

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Location:
    Belleville, ON, Canada
    #5
    Try plugging the drive in and THEN powering up the 'book. I have one external that refuses to be seen until I do things this way. If the 'book is already on and I plug the drive in, it won't mount. If I do it via USB, it mounts.

    All is good either way if the drive is plugged in before booting OS/X.
     

Share This Page