MBP burning up since installing SSD.

Discussion in 'MacBook Pro' started by HoratioPerdu, Aug 28, 2014.

  1. HoratioPerdu macrumors newbie

    Joined:
    Aug 28, 2014
    #1
    MX100 512GB into a mid-2010 17" Macbook Pro.

    Self-install. Reload complete image off Time Machine.

    Everything's faster when it works. But most of the time the fan is burning up (it's no longer a "lap"top), and some programs have been acting very strangely - like Aperture. It often gets stuck importing or processing.

    Any thoughts????
     
  2. Weaselboy Moderator

    Weaselboy

    Staff Member

    Joined:
    Jan 23, 2005
    Location:
    California
    #2
    Are you on Mavericks? If so, open Activity monitor and select the CPU tab then sort by % so we can see what is chewing up CPU cycles and heating things up.

    Post up a screenshot of the whole app window.
     
  3. cebseb macrumors regular

    Joined:
    Feb 21, 2011
    #3

    That's happened to me before and yes it's the cpu ramping up cycles for some unknown reason. A complete shutdown and reinstall of the ssd fixed it, but the primary reason was never revealed to me.
     
  4. jav6454 macrumors P6

    jav6454

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #4
    Every time you do a reinstall, regardless if you did it from back-up, OS X does some indexing.

    This indexing can take up to 4 days and each time indexing is done, battery life will suffer and your Mac will run a little slower (and hotter due to background processing) than usual.
     
  5. snaky69 macrumors 603

    Joined:
    Mar 14, 2008
    #5
    Has your computer finished indexing?
     
  6. hamiltonDSi macrumors 65832

    hamiltonDSi

    Joined:
    Jul 29, 2012
    Location:
    Romania

Share This Page