Microsoft Exchange help please

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by Captnroger, Jun 30, 2007.

  1. Captnroger macrumors regular

    Joined:
    Aug 12, 2002
    #1
    Hi all,

    I am trying to connect to our exchange server for email, and this will be a showstopper for me if I can't make this work. We are setup for exchange over the web (https://mail.company.com with your email name and password). How do I set this up on the iphone so I can get my email? Everything I'm trying is not working so far.

    Thanks.
     
  2. Thistledown macrumors member

    Joined:
    Jul 16, 2002
    #2
    Unfortunately, what you are describing requires Exchange ActiveSync support which the iPhone doesn't currently have. Cross your fingers and hope that it will be added within the near future.

    The only way to access corporate exchange servers is to have the IT department open IMAPS (IMAP over SSL for security). They also should add a certificate to the SMTP server as well for secure authenticated SMTP sessions. Then you can configure your iPhone to use IMAP with your corporate exchange server over the Internet.

    I have a feeling these configuration changes are going to be a tough sell at larger companies.
     
  3. catdog02481 macrumors regular

    catdog02481

    Joined:
    Oct 23, 2003
    Location:
    Boston, MA
    #3
    Hi we also have same at my company using exchange 2003 and i can use safari to access web mail and see my calendar/contacts/etc. it's ver quick on wifi have not tried on edge yet. Hope that helps
     
  4. Hmac macrumors 68020

    Joined:
    May 30, 2007
    Location:
    Midwest USA
    #4
    I think the OP is talking about accessing via Outlook Web Access, not full-push using ActiveSync.
     
  5. Captnroger thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 12, 2002
    #5
    I believe we have SSL enabled. This worked fine with my Blackberry Pearl without blackberry enterprise server. I just can't seem to hook up with it on my iphone.
     
  6. rdowns macrumors Penryn

    rdowns

    Joined:
    Jul 11, 2003
    #6
    Outlook Web Access should work on an iPhone with no settings needed. Are you sure you are using the correct URL. All the ones I've ever seen or used were

    https://exchange.company.com, not mail
     
  7. Hmac macrumors 68020

    Joined:
    May 30, 2007
    Location:
    Midwest USA
    #7
    I just tried it...I can hit OWA at work from Internet Explorer on my Q, no problem.

    I presume you've entered the address correctly...? Our OWA address is https://[B]e[/B]mail.company.org.
     
  8. Captnroger thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 12, 2002
  9. Flyinace2000 macrumors 6502a

    Flyinace2000

    Joined:
    Sep 28, 2004
    #9
    I am able to get to my webmail (Web Outlook - Exchange 2003) via EDGE on my Nokia 5700 browser. Should be able to do it on the iPhone
     
  10. Dath macrumors newbie

    Joined:
    Jun 29, 2007
  11. JonboyDC macrumors regular

    Joined:
    Jul 19, 2004
    #11
    Hmmm, I'm having a similar problem -- I can log into my e-mail on my company's exchange server fine from Safari on my iMac, but Safari on the iPhone just hangs up after I enter my username and password. It's mysterious.
     
  12. Captnroger thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 12, 2002
    #12
    for the record I am trying to setup the phones mail app
     
  13. paulpet macrumors member

    Joined:
    Sep 7, 2006
    #13
    I too cannot seem to access our company's outlook webmail server through the iphone. The same symptoms.

    Works fine on my notebook though.

    :(
     
  14. ctakim macrumors 6502

    Joined:
    Oct 12, 2006
    #14
    Ditto exchange problem

    The major impediment from using this as my work phone is the inability to access my work Outlook Exchange server via email or via the internet through the iPhone Safari. For some reason I can't get the web email access to log in, although it works on my MBP using safari.

    This is a problem for me, too.
     
  15. UltraDean macrumors newbie

    Joined:
    Jul 1, 2007
    #15
    Same issue here. I can reach my corporate emails via outlook web access, using Safari on my MBP. However, on the iphone, I get prompted for my login but it hangs up after that.
     
  16. randgalt macrumors newbie

    Joined:
    Jun 22, 2007
    #16
    Me too - safari hangs with OWA. Lots of other reports on this.
     
  17. eddietr macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 29, 2006
    Location:
    Virginia
    #17
    How strange. OWA works fine for me on our company email AND even a client's OWA that I have access to.

    Maybe we're using different versions of OWA. It may be interesting to look at the versions of those that work versus those that don't.
     
  18. paulpet macrumors member

    Joined:
    Sep 7, 2006
    #18
    May I ask what version of exchange server are you connecting to? Also is it over SSL?
     
  19. fishkorp macrumors 68020

    fishkorp

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Location:
    Ellicott City, MD
    #19
    unless the exchange server is setup for IMAP it won't work in the app, only via Safari.
     
  20. loudestnoise macrumors 6502

    loudestnoise

    Joined:
    May 31, 2005
    Location:
    Nashville, TN
    #20
    Issues even with IMAP and POP access enabled on Exchange

    I am trying to get iPhone to receive mail from our exchange server. It is a church, so they aren't terribly concerned with security and I have verified with the network administrator (who is an outisde consultant) that both IMAP and POP access are enabled on the Exchange 2003 server. However when using IMAP I receive "connection refused on port 143 error" on my Mac and when trying to use POP access on iPhone I can't resolve either the site name (mail.ourname.com) or even the IP address for said sitename. I'm thinking the administrator is having problems with resolving the DNS correctly. I know this can work, and you'd think I'd have it easy since we are not terribly concered about security. Oh so frustrating.
     
  21. kildjean macrumors regular

    kildjean

    Joined:
    Apr 16, 2005
    Location:
    Useless, TX
    #21
    we outsource our exchange server to another company... the exchange admin fixed my ports and made 143 and 993 open in the firewall. we run our voip phones thorugh imap so these ports are open.

    now...

    my settings look like this:

    incoming: mail.mycompany.com
    username: hostingserver/username
    password: password

    is this the way it should go or is there another way?

    Because the error I am getting is:

    Cannot Get mail

    The username or password for "mail.company.com" is incorrect. But I verified the password and everything is fine.

    Please some insights as i have so many hairs on my head...

    thanks!
     
  22. kildjean macrumors regular

    kildjean

    Joined:
    Apr 16, 2005
    Location:
    Useless, TX
    #22
    I got an email from someone i know in TUAW, who is helping me find a solution to this issue. He told me to try sending the username in this form: username.domain.com in the username field.

    I am communicating also with someone in nyc, whom i think will provide me the last step to fix this up.

    I will be posting a Step by Step solution by the end of the day (hopefully) so that everyone else can benefit from it.

    Kil
     
  23. olsone78 macrumors newbie

    Joined:
    Jul 27, 2007
  24. sushi Moderator emeritus

    sushi

    Joined:
    Jul 19, 2002
    Location:
    キャンプスワ&#
    #24
    Or

    https://ms.company.com/exchange/

    Be sure to get the correct URL from the IT folks. It should be the same that you use from Safari/IE/Firefox.
     
  25. kkjkearney macrumors newbie

    Joined:
    Jul 31, 2007
    #25
    Same problem. I can access the login credentials screen and then the progress bar stalls. I've tried:
    username@company.com
    ****_domain\username
    username

    I can access OWA from my iMac Safari, but not the iphone.

    Help!
     

Share This Page