no MMS in OS 3 ?

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by Acid159, Jul 9, 2009.

  1. Acid159 macrumors newbie

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Location:
    Saudi Arabia
    #1
    Hi

    I installed OS3 in my iPhone 3G but there is still no MMS there.. I tried checking Messages settings but it only has 2 options, one is "Show preview" and other is "Repeat Alert".

    Can any one please help? My friends iPhone have same OS3 but he have an MMS sending option..

    Thanks!


    ps. my iPhone is jailbroken too!
     
  2. thegoldenmackid macrumors 604

    thegoldenmackid

    Joined:
    Dec 29, 2006
    Location:
    dallas, texas
  3. jav6454 macrumors P6

    jav6454

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #3
    Check if you have your MMS settings written. Just because you have MMS capabilities doesn't mean your settings will magically appear. In many case, you have to manually input those settings.
     
  4. -aggie- macrumors P6

    -aggie-

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Where bunnies are welcome.
    #4
    You'll need to tell people who your service provider is. I would assume you don't have the proper carrier file that your friend has. Why don't you just ask him where he got it? Or copy the settings that your friend has?
     
  5. Chundles macrumors G4

    Chundles

    Joined:
    Jul 4, 2005
    #5
    MMS is a standard part of iPhone OS 3.0 - it is a carrier-supported feature though so if your carrier doesn't support it you won't be able to send or receive them.

    If the option is simply not there at all it's most likely something to do with the jailbreak.
     
  6. AiralynRose macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Location:
    Pittsburgh, PA
    #6
    AT&T isn't supporting MMS until the end of summer. So if you are in the US, then that is probably why you don't have the option. Your friend probably did the carrier hack and added it to his phone. Ask him how he did it.
     
  7. jav6454 macrumors P6

    jav6454

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #7
    Read well, its not AT&T, not even in the US.
     
  8. AiralynRose macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Location:
    Pittsburgh, PA
    #8
    Wow, sorry. He didn't say. I didn't think to check his little side profile thing, not everyone puts their location on it. Besides, i said IF you are in the US.
     
  9. -aggie- macrumors P6

    -aggie-

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Where bunnies are welcome.
    #9
    He never responded back anyway.
     
  10. nimda0 macrumors 6502

    nimda0

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Location:
    D-town!
    #10
    Read well? You sir, have no clue.

    His profile says "Location: Saudi Arabia". This does NOT mean that he isn't from the U.S..... it just means he's in Saudi Arabia. Military much? He COULD have At&t....... but, let's say he doesn't.... jailbreak much?!

    He never responded at all....so don't point out things that you don't know about anyway until the dude responds. DUH.
     
  11. jav6454 macrumors P6

    jav6454

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #11
    *sigh* Looking for a fight I see. Just because he has perfect English it must mean he is from the US or another English speaking country right? He has to be in the military right? No.

    Also, check well, he explicitly mentions friends, meaning people in the same country. Also, that line of the friend has spell mistakes which are a sign of foreign accent. I should know... so in that sense, I rest my case.
     
  12. Acid159 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Location:
    Saudi Arabia
    #12
    Stop fighting guys! ;)

    I am not from US, have never been to US and certainly dont belong to US Armed forces! As my profile says, I am from Saudi Arabia :)

    I dont get the MMS setting anywhere in the iPhone, I guess it's because of the the jailbreaking... maybe jailbreaking disabled my MMS because they want me to buy their crappy MMS programs and use them..

    What do you think?
     
  13. Moi un Mouton macrumors 68000

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Location:
    Bracknell UK
    #13
    Just to check, if you look in Settings - General - Network - Cellular Data Network, does it have an MMS section in it? What settings does it have in it?

    You may need to create a mobileconfig file, which you can do at help.benm.at
     
  14. Acid159 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Location:
    Saudi Arabia
    #14

    Hey,

    I want to the section where you told and the MMS settings are there!! I see the following settings

    -APN
    -Username
    -Pwd
    -MMSC
    ...etc etc...

    I am relieved to see this here! What next should I do?
     
  15. Moi un Mouton macrumors 68000

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Location:
    Bracknell UK
    #15
    Does it have entries against those settings, for your carrier? If not you'll need to create them.
     
  16. -aggie- macrumors P6

    -aggie-

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Where bunnies are welcome.
    #16
    Get the settings from your friend.
     

Share This Page