Resolved No thumbnails in list view

Discussion in 'OS X El Capitan (10.11)' started by oMc, Mar 1, 2016.

  1. oMc macrumors 6502

    oMc

    Joined:
    Oct 17, 2010
    Location:
    Finland & France
    #1
    Hi,

    I noticed something strange today on my m4v files in the Finder, in the list view. There is no more thumbnails on them, just a blank icon:

    [​IMG]

    In icon view all is OK. And even in list view, if I change the size of the icons to the larger one in view options, the thumbnails appears:

    [​IMG]

    After some investigations I noticed the same problem with some jpg, or mp4 files. Mp3 with covers seems to be OK.

    [​IMG]

    [​IMG]

    I tried to create a second user on my Mac, as well as logging as a guest, and the problem is not here, so it's definitively linked to my account, and not a issue related to El Capitan, I think.

    After a lot of readings, I tried several things without success:
    - delete com.apple.finder.plist
    - rebuild "display of folder content" with Onyx
    - fix permissions via Terminal
    - repair disk
    - general maintenance with Onyx (deleting caches, etc...)

    Nothing fixed the issue. Any idea? Thank you in advance.
     
  2. oMc thread starter macrumors 6502

    oMc

    Joined:
    Oct 17, 2010
    Location:
    Finland & France
    #2
    Well, for some reasons it seems to be fixed now. I trashed again the com.apple.finder.plist and fixed permissions using Onyx, and after a reboot the thumbnails started to show again for both m4v and jpg files in list view, with the smallest icons. It's strange that the problem wasn't fixed when I tried to fix the permissions via a command in the terminal, but anyway...
     

Share This Page