Pinging my iPhone no longer works with iOS 9

Discussion in 'Apple Watch' started by Scott-n-Houston, Sep 19, 2015.

  1. Scott-n-Houston macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Location:
    Houston (duh)
    #1
    Anyone else experiencing this?
    If I reboot my phone it will work again but later will no longer ping from my watch.

    Other functions are there and its communicating.
     
  2. LIOC macrumors member

    LIOC

    Joined:
    Oct 20, 2011
  3. Scott-n-Houston thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Location:
    Houston (duh)
    #4
    Thanks.

    It consistently stops working for me now. I can reboot my phone and it will work again but not for long.

    Rebooting my watch alone doesn't fix it.

    All other functions still work including the camera. So strange.
     
  4. matrix07 macrumors 601

    matrix07

    Joined:
    Jun 24, 2010
    #5
    If this function didn't work reliably for you, you should try unpair and re-pair the Watch instead of rebooting both.
     
  5. Scott-n-Houston thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Location:
    Houston (duh)
    #6
    I've done that now twice. Once with a new backup and once with an old backup.

    I think it's phone related more than watch... Just a theory at this point.

    Next I will set up the watch as new, but wow do I NOT want to do that!
     
  6. matrix07 macrumors 601

    matrix07

    Joined:
    Jun 24, 2010
    #7
    Last night I had problem pinging my iPhone. This morning I unpaired and re-paired and it's working again.
     
  7. HowlinAl macrumors regular

    HowlinAl

    Joined:
    Oct 21, 2014
    #8
    I've also had trouble pinging the phone since the update.
     
  8. serg87 macrumors newbie

    serg87

    Joined:
    Jul 12, 2015
    #9
    And me too
     
  9. serg87 macrumors newbie

    serg87

    Joined:
    Jul 12, 2015
    #10
    Waiting for 2.0 WOS, this bug will be fixed.
     
  10. Scott-n-Houston thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Location:
    Houston (duh)
    #11
    This is my hope as well. Not freaking out about it until then. It's a very useful function and would be a serious bummer to lose it.
     
  11. HowlinAl macrumors regular

    HowlinAl

    Joined:
    Oct 21, 2014
    #12
    This is a problem that has me hopeful that the new OS will be released sooner rather than later. i know it's trivial but this is one of my favorite watch features... I use it all the time. Or at least I used to.
     
  12. thesiren macrumors 6502a

    thesiren

    Joined:
    Mar 7, 2011
    Location:
    outer space
    #13
    Sooooo my watch doesn't work now. It worked after updating to iOS 9 days ago, but now it won't. It's paired but not communicating with iPhone. "Your Apple Watch could not reach the iPhone." Bluetooth is on. I've restarted both phone and watch, paired and unpaired them both. Nothing works.

    I'm trying to update to the new watch iOS 2, can't do that because the watch keeps telling me it's not connected to my iPhone.
     
  13. sjtidy macrumors member

    Joined:
    Oct 29, 2011
    #14
    First time I ping mine it works, second it doesn't. It also prevents the Music app playing until the phone is rebooted. Submitted a bug report but not heard anything.
     
  14. Scott-n-Houston thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Location:
    Houston (duh)
    #15
    Your problem sounds bigger than this problem. All our phones are connected and talking to the watch, but just having an issue with Ping. Yours appears to be a general communication problem beyond just ping.
     
  15. anyjungleinguy macrumors regular

    Joined:
    Mar 6, 2012
    #16
    Updated to OS 2 and it's very intermittent for me. Sometimes it works, sometimes it doesn't and this is without having to first reboot.
     
  16. Stekki macrumors newbie

    Joined:
    Oct 6, 2011
  17. thesiren macrumors 6502a

    thesiren

    Joined:
    Mar 7, 2011
    Location:
    outer space
    #18
    Thanks fellow Texan. Sigh. This is really frustrating.
     
  18. leecka macrumors newbie

    Joined:
    Sep 17, 2014
    #19
    Me too.

    Chatting with Apple help now. Seems to be a known issue.

    If you ping your phone from the watch, the music player remote on the watch would stop all music playing function on the iPhone.
     
  19. Scott-n-Houston thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Location:
    Houston (duh)
    #20
    No doubt… very very frustrating. So much for "Apple: it just works".

    Ditto. Upgrading doesn't seem to have fixed anything. At first, I thought it did as it worked more than it used to, but has now stopped again. How incredibly frustrating. How do I submit a bug to Apple?
     
  20. leecka macrumors newbie

    Joined:
    Sep 17, 2014
    #21
    Just go to support on the Apple homepage.

    I talked with the apple advisors there. They told me to unpair the watch and set it up as new. I did all as instructed and the issues were not resolved.

    I was redirected to a senior advisor where he set up a phone call.

    When the phone call came, it was to set up a replacement. They will send me a new watch with OS1.01 on it.

    The watch will take 72 hours to arrive. Apple is holding the cost of a new watch on my credit card, just in case I don't send the old one back or the watch is damaged, so they say.

    When the new watch arrives, I shall have to check to see if all the issues are gone with OS1 and send Apple an email to confirm.

    A bit of inconvenience, if you ask me.

    I just have to wait now for my new watch to arrive.
     
  21. anyjungleinguy, Sep 22, 2015
    Last edited: Sep 22, 2015

    anyjungleinguy macrumors regular

    Joined:
    Mar 6, 2012
    #22
    bugreport.apple.com. I've saved you the trouble and filled one myself. Bug #22800437.

    I'll let you know when and if they update, along with what they say.
     
  22. Scott-n-Houston thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Location:
    Houston (duh)
    #23
    Thanks! I'll do the same. I think it will help if they hear this from everyone so they give it priority.
     
  23. tivoboy macrumors 68030

    Joined:
    May 15, 2005
    #24
    works fine here, even seems faster.. 9.1b1 and os2.0
     
  24. NavySEAL6 macrumors 6502a

    Joined:
    Dec 13, 2006
    #25
    Same here - Ping is broken, although holding down the ping button still causes the LED to flash, but no sound.
     

Share This Page