Rate my iMac alu icon!

Discussion in 'Design and Graphics' started by MattyK, Jan 19, 2009.

  1. MattyK macrumors 6502a

    MattyK

    #1
    Hey guys, i'm new to photoshop and I thought i'd make a simple iMac icon in photoshop from scratch, I'll attach the file, tell me what you think! :) I now have a desktop one, feel free to use them. p.s say hello to iMac; hippy edition.. (took me 5 minutes; started by my friend saying I bet you can't make it rainbow.) :D
     

    Attached Files:

  2. jmann macrumors 604

    jmann

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Location:
    bump on a log in a hole in the bottom of the sea
    #2
    That looks like a layer that's not being "gradiented". I would look through all your layers for those blobs and delete the layer, or move it to a lower level so you can't see it.
     
  3. macjram macrumors 6502a

    macjram

    Joined:
    Dec 20, 2008
    #3
    Or

    Make a new layer and apply the gradient to that one?
     
  4. MattyK thread starter macrumors 6502a

    MattyK

    #4
    okay i fixed it, i made a new layer with the area selected and fixed the gradient through there. I'll post the end result :D
     
  5. LeviG macrumors 65816

    Joined:
    Nov 6, 2006
    Location:
    Norfolk, UK
    #5
    Assuming I'm seeing the new image here, doesn't look too bad but when I opened the attachment the bottom part of the black screen seemed to be slightly (and I mean slightly here - more noticeable on zooming in) at an angle - may be down to compression but it may be worth looking at.
     
  6. MattyK thread starter macrumors 6502a

    MattyK

    #6
    i picked that up earlier too, but i can't seem to find a way to straighten it up, direct selection tool isn't proving easy to fix the problem :|

    Okay fixed it. good eye you have there sir.
     
  7. IgnatiusTheKing macrumors 68040

    IgnatiusTheKing

    Joined:
    Nov 17, 2007
    Location:
    das Fort
    #7
    Pretty good. Now put an image on the screen so you can actually make it look glossy.
     
  8. MattyK thread starter macrumors 6502a

    MattyK

    #8
    They've been updated, let us know what you think :)
     
  9. design-is macrumors 65816

    design-is

    Joined:
    Oct 17, 2007
    Location:
    London / U.K.
  10. dazzer21 macrumors 6502

    Joined:
    Oct 18, 2005
    #11
    How can I apply that Icon to my desktop? The Command I, copy, paste doesn't work - I just get a generic .png file icon.
     
  11. AndrewLyle macrumors member

    Joined:
    Dec 6, 2008
  12. MattyK thread starter macrumors 6502a

    MattyK

    #13
    When the picture is in a folder, like your desktop or something, right click on the HD icon, click get info, Then drag the image from the desktop onto the small icon in the top left corner of the getinfo box. :)

    I could do my best :D, Can't guarantee i'll be doing it any time soon; because i just recently installed a screen on my black MB (go to my created threads if you wanna see it.) And i'm currently re doing an emac :)
     
  13. Prekesh macrumors regular

    Prekesh

    Joined:
    Jan 12, 2009
    #14
    Nice ! i like them :) i understand how hard it is to actually get an icon to work :)

    now, make it into an .icns using Icon Composer, its pretty easy to do, if you need any help ask me ^^
     
  14. MattyK thread starter macrumors 6502a

    MattyK

    #16
    haha yeah, thanks i'll upload the .icns files soon. I managed to get my hippy imac icon to work perfectly, but the first time i did it it had a white background, but i just put it on with candybar, then by 'get info' I dragged another image to it, but then deleted it and the white background problem was gone :)
     

Share This Page