Safari swipe to go back

Discussion in 'OS X Mavericks (10.9)' started by jpeezy, Aug 8, 2013.

  1. jpeezy, Aug 8, 2013
    Last edited: Aug 8, 2013

    jpeezy macrumors regular

    Joined:
    Feb 24, 2010
    #1
    Anyone else having an issue with using the magic mouse or trackpad? When you swipe, it'll move like a 1/4 of an inch and get stuck there. This just started after upgrading to DP5. Cmd-[ and the back button work fine though.

    Thanks
     
  2. Beavix macrumors 6502a

    Beavix

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Location:
    Romania
  3. bbfc, Aug 8, 2013
    Last edited: Aug 8, 2013

    bbfc macrumors 68030

    bbfc

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Location:
    Newcastle, England.
    #3
    I'm having the same issue. Very odd.

    Edit: Seems to be working now.
     
  4. noob17 macrumors member

    Joined:
    Sep 24, 2006
  5. Osullivan1 macrumors 6502

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Location:
    London
    #5
    Yeah, this has been a problem with the Magic Mouse since DP1, however now when I try with the trackpad the whole tab freezes and there's no way to recover it. It seems Safari's getting buggier as time goes by :/

    Doesn't always happen though...?
     
  6. inselstudent macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 27, 2012
    #6
    With SmartZoom enabled, it tends to just scroll in the direction of my swipe rather than going back or forth. Pretty annoying IMO. Can't do without the SmartZoom either, my vision be damned.
     
  7. Krazy Bill macrumors 68030

    Krazy Bill

    Joined:
    Dec 21, 2011
    #7
    I feel the same way. If it's either-or, I choose smart zoom. :(
     
  8. M5RahuL macrumors 68020

    M5RahuL

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Location:
    Colorado
    #8
    Working fine here too... [ Built in TrackPad and External Magic TrackPad ]
     
  9. garagethrash macrumors member

    Joined:
    Jul 1, 2010
    #9
    When i swipe backwards the cached image of the pages slides into view, then the page reloads, which is quite jarring and not how i think it's intended to work. this happens in ML for me too. Do you guys get this? It might just be the extra lag of me living in Australia

    Also, did anyone else vomit when they opened the new side bar? The background should be the same as the background in the notification center
     
  10. sik08amg macrumors regular

    sik08amg

    Joined:
    Feb 19, 2012
    Location:
    Tampa, FL
    #10
    Only thing I have noticed is that it requires a more consistent swipe (horizontally). In ML, you can swipe almost diagonal. You still can swipe diagonal using the three finger gesture though..
     
  11. lesliewj macrumors newbie

    Joined:
    May 5, 2013
    #11
    Yes the same to me! When I swipe to the previews page, the page will reloads, but it reloads only the first page, from the second page, it works fine to me. And you?
     
  12. synchrophoenix macrumors newbie

    Joined:
    Aug 20, 2013
    #12
    This started happening to me today. Resetting PRAM fixed it for me.
     
  13. jpeezy thread starter macrumors regular

    Joined:
    Feb 24, 2010
    #13
    This magically disappeared after I posted this thread. However, it came back yesterday.
     
  14. joenj07087 macrumors member

    Joined:
    Jan 25, 2011
    #14
    I have this problem now when I swipe back with the Magic Mouse...it freezes,,and I have to close Safari and re open again......this started after i installed DP 6..
     
  15. Osullivan1 macrumors 6502

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Location:
    London
    #15
    Has swiping back pages been working with your Magic Mouse? Mines been completely unable to do any swiping back and forth since DP1 :(
     
  16. adam044 macrumors 65816

    adam044

    Joined:
    Jan 24, 2012
    Location:
    Boston
    #16
    Here's a fix... Use chrome. It's better anyways! :)
     
  17. jhfenton macrumors 6502a

    jhfenton

    Joined:
    Dec 11, 2012
    Location:
    Norwood, Ohio
    #17
    My Mac mini (Late 2012) works just fine swiping back in Safari with the Magic Mouse under DP6 (and under all the other DP's as far as I noticed).
     
  18. jmaeser82 macrumors newbie

    Joined:
    Jun 17, 2013
    Location:
    Baltimore, Maryland
    #18
    I noticed that issue too. I went in to my mouse settings under System Settings and realized "Swipe Between Pages" was not checked by default. Once checked this feature works fine in Mavericks (Now on final GM).
     
  19. sagakontinues macrumors newbie

    Joined:
    Oct 23, 2013
    #19
    DING! DING! DING! This was my issue! thank you!
     
  20. Coheebuzz macrumors 6502

    Joined:
    Oct 10, 2005
    Location:
    Nicosia, Cyprus
    #20
    This happens in other software when you try to swipe. Just had it happen inside the App Store app.
     
  21. Tander macrumors 6502a

    Tander

    Joined:
    Oct 21, 2011
    Location:
    Johannesburg, South Africa
    #21
    I'm getting this every time in Safari. Magic mouse and Mavericks (Public release)
     
  22. Skaught macrumors member

    Joined:
    Jun 12, 2003
    #22
    Same problem here. Searching for a solution brought me to this thread. Magic Mouse left to right one finger swipe, to go back to previous page in Safari, results in small slide of the page and then it locks. I have to close the window and reopen to get it working again.

    Scott
     
  23. fisherking macrumors 601

    fisherking

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Location:
    ny somewhere
    #23
    happening here a LOT, with the trackpad on my MBP. hope there's a fix in 10.9.1... (or someone figures it out sooner...) :(
     
  24. adammgaines macrumors member

    Joined:
    Jul 12, 2013
    Location:
    Tulsa, OK
    #24
    Me too, I have to close the tab and reopen it, only fix I found so far. But it is very annoying to mouse up to the back button and click on it to go back. So spoiled.

    ----------

    Also, in Mountain Lion a one finger swipe would dismiss items that pop up in notification center but that has not be working for me.
     
  25. pat park macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Location:
    California
    #25
    I'm getting this same problem and it is pissing me off! Apple's QC has really gone down the drain with new releases.

    This affects the basic functionality of the browser. Unacceptable.

    Restarting Safari is the only way to fix this ****.

    ----------

    in my settings Swipe between pages is selected. Restarting the mac is the only way for it to go away, but it seems to creep back after a while. This is just ****.
     

Share This Page