Siri can't open apps on the watch

Discussion in 'Apple Watch' started by MacLilja, Sep 18, 2015.

  1. MacLilja macrumors regular

    Joined:
    May 26, 2015
    #1
    No matter what app I'm telling Siri to open she says it's not installed on the Watch, which it is. Anyone having this problem?

    I'm running Siri in Swedish, IOS9 on my iPhone 6+ and Watch OS 1.0.1 on the Watch.
     
  2. ZEEN0j macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 29, 2014
  3. MacLilja thread starter macrumors regular

    Joined:
    May 26, 2015
    #3
    No, I have the same problem is I switch to English. She only says the app isn't on the Watch but how can that be since workout can't be removed :)

    I read it might be becasue IOS9 and Watch OS1 aren't working well on the Watch when it comes to Siri.
     
  4. MacLilja thread starter macrumors regular

    Joined:
    May 26, 2015
    #4
    First time ever I haven't gotten a load of good replyes really fast. Interesting.
     
  5. StuartL macrumors member

    Joined:
    May 22, 2010
    Location:
    UK
    #5
    Just discovered that it no longer works for me too. Thought at first it was something wrong with the app I was trying to open but it doesn't work with any app I try so definitely looks like an iOS9 / Watch OS 1 issue.
     
  6. 3rdiguy macrumors 6502a

    3rdiguy

    Joined:
    Sep 17, 2012
    #6
    Same here, ever since iOS 9 I've been having issues opening apps on watch with Siri and gathering location.
     
  7. greytmom macrumors 68040

    greytmom

    Joined:
    Jun 23, 2010
    #7
    I am on iOS 9, works fine for me. Reboot everything.
     
  8. MacLilja thread starter macrumors regular

    Joined:
    May 26, 2015
    #8
    I have tried that but it still dosn't work. What OS do you have on the watch?
     
  9. greytmom macrumors 68040

    greytmom

    Joined:
    Jun 23, 2010
    #9
    1.0.1
     
  10. MacLilja thread starter macrumors regular

    Joined:
    May 26, 2015
    #10
    Very strange.

    If you say "hi Siri workout" it opens the workout app on the watch?
     
  11. greytmom macrumors 68040

    greytmom

    Joined:
    Jun 23, 2010
    #11
    Yes, it does. But I say it a bit differently "hey Siri, open workout." I made a video for you, but can't upload it.
     
  12. MacLilja thread starter macrumors regular

    Joined:
    May 26, 2015
    #12
    OK, well I have tried both the way tou say it and the way I say but she just say that there is no app with that name on the watch. :-(

    I have tried to restart the watch and phone with no change. I guess I'll have to wait for Watch OS 2 and hope that that will fix it.
     
  13. greytmom macrumors 68040

    greytmom

    Joined:
    Jun 23, 2010
    #13
    Have you unpaired and then re-paired the watch to the phone?
     
  14. matrix07 macrumors 68040

    matrix07

    Joined:
    Jun 24, 2010
    #14
    Yeah.. I can't either.

    iOS 9/ watchOS latest version.
     

    Attached Files:

  15. 3rdiguy macrumors 6502a

    3rdiguy

    Joined:
    Sep 17, 2012
    #15

    I'm getting the same results and when I use a public transportation app, it doesn't pull up schedules just keeps searching.
     
  16. MacLilja thread starter macrumors regular

    Joined:
    May 26, 2015
    #16
    I tried ro re-pair and after that it worked again. Thanks greytmom.
     
  17. matrix07 macrumors 68040

    matrix07

    Joined:
    Jun 24, 2010
    #17
    Do you lose any health data?
     
  18. MacLilja thread starter macrumors regular

    Joined:
    May 26, 2015
    #18
    When you re-pair it askes if you want to pair it as a new watch or one that aleady excists. I selected as one that excists and it remembered all the data.
     
  19. NumBerS912 macrumors member

    Joined:
    Sep 18, 2008
    Location:
    Cheltenham, UK
  20. NumBerS912 macrumors member

    Joined:
    Sep 18, 2008
    Location:
    Cheltenham, UK
  21. MacLilja thread starter macrumors regular

    Joined:
    May 26, 2015
  22. matrix07 macrumors 68040

    matrix07

    Joined:
    Jun 24, 2010
    #22
    Yup. This morning I unpaired and re-paired and it's working.
     

Share This Page